размисли външно оценяване

• 12 429
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Когато има власт, винаги има и пари. Нататък кой надушвал и кой не, няма никакво значение.

# 61
Към Дидева. На стр. 4 от темата съветвате една съфорумка да се порови в биографията на проф. Гроздев, а на моя пост на същата страница, за мнението за г-жа Христова ми отговаряте, че не ви интересуват личностните качества на същата. Последно за единият да се ровим, но за другата - не, така ли?

# 62
Нали в София има център за контрол на качеството на образование и нали там е тази прословута банка с тестови въпроси - иначе какво означава еди-кой си учител си дал задачите и т.н. Всеки ли учител може да направи това по своя преценка или трябва този човек да е преминал обучение и да е получил сертификат за съставител на задачи, да ги е предложил и съответно да се е отказал от използването им в практиката си.

# 63
Рихан, това което казваш е интересно.

# 64
Дидева, моля за линк - нека да видим такава информация за всички училища, а не само 125 Соу. Става въпрос за табличката от стр. 4. Публикувана ли е такава информация?

# 65
Към Дидева. На стр. 4 от темата съветвате една съфорумка да се порови в биографията на проф. Гроздев, а на моя пост на същата страница, за мнението за г-жа Христова ми отговаряте, че не ви интересуват личностните качества на същата. Последно за единият да се ровим, но за другата - не, така ли?

Какво общо има биографията с личностните качества?
Вие ме карате да търся и чета някакъв форум, където някой написал нещо за някого.
Аз предлагам нещо съвсем друго. Но явно четенето с разбиране не ви е силната страна. В противен случай нямаше да пишете подобни небивалици за " развалянето" на оценката от първи модул.
Задайте си въпроса колко специалисти по математика има в България и колко от тях обикалят медиите от няколко дни, говорейки едни и същи неща.
И ще го повторя още веднъж, пък дано този път го прочетете и осмислите. Темата се съставя от 12 човека, седем от които са учители. Каква е гаранцията, че и там няма изтичане на информация? Защо Гроздев се е хванал само за Христова? И защо не коментирате резултатите на 125-то през предходните години, когато там преподавателите са били други?

Дидева, моля за линк - нека да видим такава информация за всички училища, а не само 125 Соу. Става въпрос за табличката от стр. 4. Публикувана ли е такава информация?
А защо не пробвате да си намерите сами? Мога да ви дам линк към тазгодишните резултати на друго училище, където има над 20 пълни шестици на първи модул. И там ли е преподавала въпросната дама? Ще ви улесня. Пуснала съм го във форума. Няма да ви е трудно да го намерите.

# 66
Линковете с резултатите от тази година ги знам на сайтовете на училищата, които са си ги публикували. Проверих на 125 соу, такава табличка няма.
Когато човек почне да обижда съфорумец, не смятам че говори добре за него.
Може би аз не съм се изразила добре.
Следващ въпрос, тези седем учителя от различни училища ли са?

Модерно е да кажеш, че някой не чете с разбиране. Дидева много често го ползва в много теми на бг мама.

# 67
  • В офиса

Нещата щяха да изглеждат много различно, ако живеехте в София. Дори да си подготвиш сама детето по математика, пак щеше да ви виси българският.

Само това ще коментирам, защото са пълни глупости. Сред близките ми и близките до тях деца повечето не са ходили на уроци. Балът на почти всички е над 35, а сигурно на половината - над 35.5.

# 68
Чак пък много в много... Joy  Явно съм предизвикала определен интерес щом сте се ровили в историята на публикациите ми.
Вложете същата страст в търсенето на нещата, за които питате тук и вероятно ще намерите информацията, която ви интересува. Успех.
Скрит текст:
Тинки, зарежи.
Андариел не вярва, че някой би успял без школи и уроци. Най-малкото на всички тези деца са им висели над главите вкъщи постоянно.

# 69
  • София

Нещата щяха да изглеждат много различно, ако живеехте в София. Дори да си подготвиш сама детето по математика, пак щеше да ви виси българският.

Само това ще коментирам, защото са пълни глупости. Сред близките ми и близките до тях деца повечето не са ходили на уроци. Балът на почти всички е над 35, а сигурно на половината - над 35.5.

да, бе, и аз съм ги чувала такива приказки, пък после се е оказвало съвсем друго! Но е кеф да се похвалиш, че е било без уроци, нещо като намек за гениалност.

# 70
  • Ямбол
Никаква гениалност няма при такива елементарни тестове. По-скоро е намек за липси у тези, които имат нужда от уроци или елементарна заблуда, че ако не бяха уроците нямаше да се справят.

# 71
  • София
 Знаех си аз, че липсите са у нас! НЕма проблЕмА - с липси или без липси - обичам си ги, мои са си. Уроците за това са измислени, за да вдигнат бала. Най-странното е, че явно липсите не са само у моите, а у цели класове в най0желаните гимназии. Чудо на чудесата!

# 72
  • В офиса
Гениалност и НВО  newsm78 леле, ама вярно ли това е мнението на масата. Толкова ли е зле образованието на някои места, че НВО изглежда толкова трудно... За нещо елементарно с 2-3 капанчета....

Андариел, ти намекваш, че лъжа ли, нещо.....Интересно, дали ако се познавахме, щеше да си позволиш да кажеш нещо такова....

# 73
  • София
Казвам, че много-много на приказки как цяла кохорта деца не са ходили на уроци, пък имат бал над 35, не вярвам. Винаги има някаква допълнителна подготовка, независимо дали са уроци, курсове, дали с допълнителни часове под всякаква форма, занимания вкъщи с родител, с баба-учителка и т.н. ей така, с обичайна училищна подготовка такъв бал не се иззкарва, дори тази подготовка да включва и ЗИП. Дори болшинсството деца от СМГ ходят на курсове по български. Аз си признавам, също и децата ми сами го установиха - ако не бяха курсовете, нямаше да могат да изкарат балове, много близки до максималния. Допълнителната подготовка си оказа благотворното влияние. И като се сформираха новите класове, всички деца са споменали, че са ходили по курсове и уроци, дори доста от тях се познаваха оттам. Явно само родители държат да отбелязват обратното, впрочем, също като преди трийсет години, когато се кандидаттстваше за ЕГ.

# 74
  • Ямбол
При наличие на образован родител вкъщи, уроците са излишни.

Общи условия

Активация на акаунт