Две сърца в мен туптят, през НОЕМВРИ ще се съберат! - Teма 6

• 67 826
  • 691
  •   1
Отговори
# 195
Жулиян... Жулиен... Пилешки Жулиен... Накратко Жульо/Жули...  Shocked
Абе не е, ама някои родители така си кръщават децата, че все едно ги наказват  Joy
Или пък модйерните имена: Памела Каракочева, Джейсън Говедаров, Стивън Спиридонов... Все едно някой на запад ще си кръсти отрочето Спаска Джейкъб, Димитричка Рейнълдс или Къньо Лоурънс  Joy Криворазбрана модернизация.
Joy Joy Joy

Споделям и няма какво повече да кажа  Peace

# 196
Сега се зачудих... Някой беше споменал името Кубрат по - рано. Седя и се чудя как му казват на галено и накратко... Кубри, Кубче, Кабърче... Трудно детство е имал Кобрата (всичко това в кръга на майтапа де)
Едно време в клас имахме една Станка. Хубаво момиче е, но изпитваше неистова омраза към името си. Смени го на Таня.
Според мен е добре името да е универсално, така че и тук и в Индия, и в Англия да могат да го произнасят. Освен това и да звучи добре кратката му версия, щото никой почти не казва цялото име. Няма да чуеш "Приятно ми е, Христофор!", а по скоро "Приятно ми е Христо/Ицо". Аз така или иначе хим не съм мислила имена за мойта госпожица. Помня, че винаги съм харесвала Виктория, ама ако сега изляза на терасата и се извикам високо "Викторияяя!",  мисля, че половината махала ще се отзове. Та явно май ще мъдря някое, което и да не е масово... Пффф, сложна работа. Засега и казвам "Ламята Спаска", пък по нататък ще го мисля  Laughing
Куб, Кубри, Кубак, Кубчо... Сигурно просто са му викали Мечо.

# 197
Както сте на темата за имената да ви кажа аз как съм закъсала : термина ми е на рождения ден на ММ и той като се е заинатил че трябва да кръстим бебо на него, пък аз не искам да е кръстен на никой. По принцип винаги съм  си мислила че ще имам момиче и имам 10 имена обаче за момче ...0.
Сериозен казус. Той не отстъпва, аз не отстъпвам и накрая не знам какво ще стане

# 198
Както сте на темата за имената да ви кажа аз как съм закъсала : термина ми е на рождения ден на ММ и той като се е заинатил че трябва да кръстим бебо на него, пък аз не искам да е кръстен на никой. По принцип винаги съм  си мислила че ще имам момиче и имам 10 имена обаче за момче ...0.
Сериозен казус. Той не отстъпва, аз не отстъпвам и накрая не знам какво ще стане
Ма вие сте се запънали като 2 магаренца на мост  Laughing
Ще победи по-умния, не по-инатливия.
Всеки трябва да отстъпи малко. Ти се съгласи да го кръстите на него, ако се роди на РД-то му, но пък той да отстъпи ти да избереш име ако се роди в друг ден.
Пък ако си родиш наистина на термин - Е! Явно бебчо си идва с името и така е трябвало. Ако не се роди на термина - Имате сделка и мъжът ти ще трябва да се примири.

# 199
Сега се зачудих... Някой беше споменал името Кубрат по - рано. Седя и се чудя как му казват на галено и накратко... Кубри, Кубче, Кабърче... Трудно детство е имал Кобрата (всичко това в кръга на майтапа де)
Едно време в клас имахме една Станка. Хубаво момиче е, но изпитваше неистова омраза към името си. Смени го на Таня.
Според мен е добре името да е универсално, така че и тук и в Индия, и в Англия да могат да го произнасят. Освен това и да звучи добре кратката му версия, щото никой почти не казва цялото име. Няма да чуеш "Приятно ми е, Христофор!", а по скоро "Приятно ми е Христо/Ицо". Аз така или иначе хим не съм мислила имена за мойта госпожица. Помня, че винаги съм харесвала Виктория, ама ако сега изляза на терасата и се извикам високо "Викторияяя!",  мисля, че половината махала ще се отзове. Та явно май ще мъдря някое, което и да не е масово... Пффф, сложна работа. Засега и казвам "Ламята Спаска", пък по нататък ще го мисля  Laughing
Куб, Кубри, Кубак, Кубчо... Сигурно просто са му викали Мечо.

Как така как викат галено на Кубрат??
Ми много ясно викат му  Брат  Joy  Joy Joy

# 200
Добре де, ми тогава на брат му Тервел как му викат? Тер, Вел, Терво, Черво, Велко...
Ми на Аспарух... Аспо... Рухиии...
А мъжа ми може да има претенции детето да се казва на него, тогава когато той го носи 9 месеца, когато той се изкриви от дебелина, повръщане, хемороиди, газове, безсексие, огромни цици, болки в кръста, и накрая за десерт, или рязане на корем, или разчекване от нормално раждане. Та тогава може и да се замисля да го кръстя на него...

# 201
Ма вие сте се запънали като 2 магаренца на мост  Laughing
Ще победи по-умния, не по-инатливия.
Всеки трябва да отстъпи малко. Ти се съгласи да го кръстите на него, ако се роди на РД-то му, но пък той да отстъпи ти да избереш име ако се роди в друг ден.
Пък ако си родиш наистина на термин - Е! Явно бебчо си идва с името и така е трябвало. Ако не се роди на термина - Имате сделка и мъжът ти ще трябва да се примири.

Това е добре предложение!

Аз искам да е момче и от години съм си харесала името Никола, а пък ММ иска момиче и му харесва Никол .... Дано да е момче и за да се казва Никола, че на половината ми приятелки и на половината ми випуск момиченцата се казват Никол... Макар, че има много хубави български имена и може до ноември да харесаме и други имена.
 Аз съм решила, че детето ми ще е с българско и ако иде в чужбина ще се напънат и ще му научат името! Както аз мога да се науча да произнасчм правилно Хадебранд, Лутсшвиг, Корнелиус и други подобни .. !

# 202
Лутсшвиг  ooooh!
5 мин. плета език

При нас ММ измисли мъжкото име, а аз женското. Е той никога не би избрал такова женско име, а аз никога не бих избрала такова мъжко и всеки има своите причини, но не сме се пънали за имената, защото все някак трябва да се казва.

Шошка кърти просто  Joy Joy Joy

# 203
Шоши аз пък нехаресвам кратките форми на имената. За мен Кубрат си е Кубрат а Тервел Тервел. Моят син е Никола и се побъркам когато някой му вика Ники или Коко. Просто харесвам дългите форми на кратки имен.

# 204
А, де! И аз харесвам целите имена, ама всички останали ще му викат накратко. Родителите не са проблема - аз ако кръстя щерката Евстакия, така и ще и викам, ама бабите, дядовците, после децата в яслата, градината, в училище... Изумявам се на искрената злоба на децата в училище. Ще намерят такива производни на името на отрочето ви, че и 18 месеца да ги мислите, няма да ги измислите.
Та дори и да ни харесва нещо извънземно, трябва да мислим за хайванчето.
Ето например, едната ми баба се казваше Смарайда. Представям си нейната майка едно време как я е викала "Смарайдеее, мамо, време е за обяд!"....
Мисля, че и Унуфри сме имали някъде в родата. Е кво е това сега?

# 205
Мами, може да мислите за имена без съкратени умалителни, но пък повечето хора им харесва да ги наричат с галени имена и се сепват като се обърнат с цялото им дълго име. Хич им не е родителите им какво искат. Та като изходим от други гледни точки не е толкова страшно. Детето като порасне може да има различно мнение за обръщанията към себе си от това на родителите си и то ще е от значение за личността му.

Да не говорим, че трибуквените имена имат също производни умалителни и това си е борба с вятърни мелници.

Peace

# 206
Ехо гледам тука имена се обсъждат Simple Smile много се смях с галените на Жулиет ли да беше...
Ние с имената сме лесни преди 4 години една нощ спря тока и ние с ММ си измислихме име за момче ( искаме да е момченце) Мартин -на галено Марти а като порасне Марто Simple Smile и е международно име че и това ни е вяжно . За момиче е голям проблем но решихме да е на мен и да е Аделина или Ади на кратко . Аз бях влюбена в Ава но ММ е категоричен че на сапун няма да я кръсти хахаха

# 207
Момичета аз февруари бях на зъболекар, но имам право като бременна на още 1 безплатен преглед.  Кога мислите за най - удачно да се посети стоматолог по време на бременността?

# 208
Milo dete ако нямаш оплаквания, може би към края на бременността за една профилактика. А може и сега да почистиш зъбен камък за да нямаш проблеми с венците. Абе най-добре се обади на твоя стоматолог и го питай лично.

# 209
Здравейте, момичета!

И аз се присъединявам към отбора на ноемврийските мами. Термин 21.11, пол все още неизвестен.
Може ли да ме добавите и във фейсбук - k.kalinka@gmail.com

Хубав ден! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт