Две сърца в мен туптят, през НОЕМВРИ ще се съберат! - Teма 6

• 67 828
  • 691
  •   1
Отговори
# 465
  • Горна Оряховица
Аз пък освен лекото отлепване в 6седмица нямам други оплаквания ( да не ме чува злото де ), и сега се попритесних, защото знам, че крие много рискове тази плацента. Обаче тази сутрин се загледах хубаво в документа от ФМ и на него пише : " Плацента от фундуса по задна маточна стена, покриваща изцяло  OICC"
Което ако разбрах правилно значи, че е закрепена , където трябва, просто е ниска и покрива изцяло родовия канал, но ако се вдигне няма да има проблеми. А и ми казаха, че понякога д-рите така се презастраховат с  по - крайни изказвания, и в 20г.с. е прекалено рано да се даде такава диагноза. Затова сега ще се пазя, ще си чакам контролния преглед в 28г.с. и ще се надявам да се е вдигнала.  Praynig Praynig Praynig

# 466
  • Пловдив
О и забравих да ви споделя в хиполенд има промоция на комплект avent  2 големи  и 2 малки щищета ,биберон и четка за почистване за около 50 лв.
Хубав ден на всички  Hug

# 467
  • Берлин
О и забравих да ви споделя в хиполенд има промоция на комплект avent  2 големи  и 2 малки щищета ,биберон и четка за почистване за около 50 лв.
Хубав ден на всички  Hug

Покупка на Авент излиза най-изгодно от Амазон. В момента /без промоция/ същият комплект е 21 евро. Ако се комбинирате няколко момичета за доставката, вариантите си струват.

Благодаря за коментите за бебефона. Не знам какъв да купувам и това си...има време

# 468
Villi-vanili, доки ти е изписал магнезий! Той е толкова необходим за теб, срещу крампи, депресии и контракции, както и за бебчо да се развива добре. Напоследък го предписват на много бременни и го считат за най-необходимата добавка след фолиевата киселина!  Hug

# 469
  • Рим
.... Но моя док. ми каза че и с предна като цяло се крият много рискове дори и при секцио - имало опасност да се изгуби много кръв и въобще даже и амниоцентезата е невъзможна ,понеже се минавало и в двата случая през плацентата  #Crazy

Искам веднага да се включа по този въпрос, защото съм също с предна плацента, макар в началото да беше задна... Изненада ме тази информация за амниоцентезата, дето била невъзможна...  newsm78  Аз правих амнио, даже вече резултатите излязоха, и не са ми споменавали за рискове или невъзможност... В описанието на процедурата, при ехографията, която ми направиха преди самата амниоцентеза, си пише за предна плацента, но само като факт. Кой знае защо така са ти казали...  newsm78 Може би касае само някои случаи. Факт е, че аз минах през амнио с предна плацента, оцелях, даже не съм имала проблеми след процедурата - само си лежах от предпазливост, според инструкциите  Hug

# 470
Привет, привет.
Аз съм бременна за 3-ти път а нищо не знам нито за плаценти,  нито че изобщо може да е предна или задна. Моя доктор е малко от по-старата генерация и не ми казва дори грамажа на бебето, защото тези мерки не били точни а той да си види съответстват ли частите на тялото на бебето. Общо взето нищо което може да те тпритесни без да е сигурен, не го казва.  Иначе съм на 12-ти на преглед за болнични. Дано да видим бебешора, че като си стоя вкъщи все ми се струва, че нещо не ми е ок. С предишните бременности работих до края и си бях мнооого добре. Сега се влудявам сама  Simple Smile
От бебефон нямам нужда, живеем в апартамент. То всичко си се чува и без него  Wink
Гледам тука колички, дрешки и какво ли още не, но  е много рано още иначе само се захласвам по нещо 😂  и на всички го показвам ... Те вече ме мислят за луда, нямма на къде повече...
Приятен ден!

# 471
  • Някъде в Матрицата
И аз не бях чувала, че плацентата може да е предна или задна. При предишната ми бременност, не си спомням някой да ми е споменавал нещо подобно. Но пък това беше преди мноооого години. Тогава нито БХС, нито ФМ.  newsm78 От бебефон, сащо няма да имам нужда - за щастие или не - първата година поне ще си съжителстваме с бебето в спалнята. Детската стая е за големите батковци и изобщо няма да е подходящо да им натреса бебе.  Grinning Надявам се междувременно да спечеля от тотото, за да си позволя къщичка с дворче.  Joy Joy
За количка и дрешки ще се замисля, когато 100% ми потвърдят пола.  Wink

# 472
Ох, изкушавам се да се включа  Peace Развили са се технологиите. Майка ми като ме раждала, на нейна приятелка казали по време на раждането: "А, изчакайте малко, имате още едно бебе". Така се появявали близнаците  Hug

# 473
17гс каза превия тоталис. В 19гс прокървих, оказа се че се е вдигнала и е маргинална и кървенето е от търкането на плацента в шийка.Търка се от контракции и от ритници на беба в плацентата. С каката беше маргинална пак кървене, но и отлепване в 6 месец. С лекарства и лежане устисках. Сега пак лежа и вярвам, че ще е ок

# 474
Сега пак лежа и вярвам, че ще е ок
Стискам палци.

# 475
Кураж, Еnjoy!  Hug
Стискам палци всичко да е наред!

# 476
  • Казанлък
Enjoy, всички стискаме палци. Та като сме подхванали темата и моята плацента ми казаха,че е предна, ама само това. Нищо не са ми казали, че е някакъв проблем, или нещо...

# 477
Предна не е страшно, просто може по-късно да се усети бебо.
И превиа и маргинална не са страшни, трябва почивка. Има си предимствата, не чистя, не шетам хи хи. Седми месец като станем препоръчват лежане плътно. С каката стисках до 9м, първата седмица от него като мина ми спряха лекарствата  и на др ден родих:-) важното е да сме позитивни и да пазим бебоците

# 478
  • Казанлък
Ти си минала по този път и си смела! Заради такива силни жени като теб, много ме е яд като някои мамчета се оплакват и се мръщят адски дори и на най - малките неудобства на бременността.

# 479
Здравейте мами!  Hug

Аз нещо се изгубих, но нещата при мен никак не са добре, за щастие с бебка всичко е наред за сега. Пак съм болна. Кашлицата пак се върна, този път с главоболие. Като кашлям ме боли много глава. Пак трябвало да пия антибиотик, засега не съм го почнала, изчаквам. Имаше 3 дни не можех да ставам от леглото, ставаше ми лошо дори при седнало положение. Вторник ме пращат на анализи, да се види дали е анемия.  ooooh!

Бебка рита вече доста силно, но през по-голямата част от деня спи. Все още е хоризонтално и като легна на някоя страна веднага се събужда, явно нещо не й е удобно. Все още е много ниско долу. За сега не са ми казвали да е проблем. Единствено се притеснявам, като съм седнала да не я притискам.

Моля ако някоя от вас иска да я добавя или да редактирам нещо по списЪка да ми пише на лични.

Това е засега. Надявам се до 27-ми да се поизлекувам, че заминаваме на почивка.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт