Две сърца в мен туптят, през НОЕМВРИ ще се съберат! - Teма 6

• 67 828
  • 691
  •   1
Отговори
# 585
  • по пътя
Нинка, Божа работа е, но да, ако върви по-напред е възможно да се очаква по-ранно раждане.

# 586
Или просто да си се роди по-едричко Simple Smile Някои бебета се раждат по 2.5 кг, други по 4-4.5, не мисля, че е задължително да се роди по-рано Simple Smile

# 587
Нина, по никакъв начин не се отразява на датата на раждане. Първо, че апаратурата често греши в точността на размерите, и се изчисляват приблизително, (често срещано е непосредствено преди раждането да кажат един размер, а като се роди бебето се оказва съвсем друг) второ, че бебетата може да напредват, изостават до края на бременността, а ти си още в 24та седмица, и трето, че термина също е ориентировъчен - бебчо може да си хареса да се роди по-рано или по-късно, независимо от теглото му.

# 588
Аз си купих тази .... http://it.aliexpress.com/item/Deluxe-Baby-Stroller-Portable-Baby … 8dd75f4&tpp=1

Здравейте мами...На кратко ...в София веднага ме приеха в Надежда.. 3 дни по 24 ч ми вливаха Гинипрал , за да овладеят контракциите ..Изписаха ме в 11 а в 14 ми беше полета..Моита побесня на летището, не искаха да ме качат на самолета.И ме накараха да подпиша декларация..макар ,че с декларация е от 34 седмица...Но ме видяха ,че не съм добре...Вярвате ли ми, че само едно семеиство от Варна ми помогна,,за чаната и за детето..Никои ,никои друг..Даже и кифлите асистентки....Едвам изкарах полета...постоянни контракции с болки...Както и да е мина..та веднага ме приеха в болницата ..Направих алергична реакция и от друго лекарство ...Освен от магнезиевия сулфат в БГ ...Та ми дадоха друго ,но само за 48 часа..повече не може защото има опасност от увреждане на плода..Биха ми лекарството за отваряне на дробчетата...Вече  съм си в къщи ,,лежа ..свеки доиде да ме гледа ...Но от малката се хваща за главата и не издържа ..Та ще си ходи ,и сега си търся жена която да гледа детето и от време на време къщата...А по натам ще доиде моита мама да живее при нас ....
Блъскат ме с прогестерон ..Какви са последиците от толкова много хормони ????
Иначе ,,Джо джо е добре..Развива се в идеални граници ...
Прочетох ,че разисквате козметиката ...Аз до сега и за мен и за децата съм мазала,,само преварен зехтин ...на водна баня ....И арганово олио ... Нищо друго ...Няма странични ефекти и е полезно натурално ...

# 589
Mammapak, стискам палци всичко да се успокои при теб!!! Дано системите са помогнали!  Praynig
За прогестерона не се притеснявай, той е за задържане, много бременни го пият, не наврежда на бебчетата!
 А авиокомпаниите НЕ превозват бременни след 34 седмица! С декларация е след 28 седмица обикновено, но в много авиокомпании, забележат ли изобщо, че си бременна, трябва да се подпишеш...

# 590
mammapak , много стиснати палци и дано всичко се нареди както трябва. Бъди спокойна и мисли повече за бебо. Пък свекърва ти нека стисне зъби и гледа детето, нищо няма да й стане.  bouquet

# 591
  • Шумен
Здравейте мами, записвам се и ще следя темата с интерес Simple Smile

# 592
Здравейте момичета много ми харесва темата ви ако може и аз да се включа към нея ще съм много щастлива. Терминът ми е за началото на декември но ще раждам секцио сигурно през ноември. Моето бебе ще е момиченце. И тя си изпреварва малко седмицата в която сме но с няколко дни. Иначе съм в 23г.с. bouquet

# 593
  • по пътя
За козметика ползвам на здраве мама, серията на Арома и съм много доволна, за съжаление в аптеките зареждат скъпи вносни неща, а бг продукти за бременни почти няма.Поръчвам по интернет,особено крема за охлаждане на крака много ми допадна.
Има ли и други работещи още като мен,за сега се справям, може би ще откарам до 45 дневния болничен.Количка мисля по-късно да си купувам, в началото реално тя не ми трябва.Лекции за бременни никога не съм посещавал, но и при трета бременност не знам дали ще се навия да го направя сега Grinning

# 594
Здравейте момичета, може ли и аз да се включа към темата много е хубава. Терминът ми е началото на декември, но ще раждам секцио в края на ноември. Ще си имам момиченце първа бременност.  bouquet

# 595
Аз си купих тази .... http://it.aliexpress.com/item/Deluxe-Baby-Stroller-Portable-Baby … 8dd75f4&tpp=1

Здравейте мами...На кратко ...в София веднага ме приеха в Надежда.. 3 дни по 24 ч ми вливаха Гинипрал , за да овладеят контракциите ..Изписаха ме в 11 а в 14 ми беше полета..Моита побесня на летището, не искаха да ме качат на самолета.И ме накараха да подпиша декларация..макар ,че с декларация е от 34 седмица...Но ме видяха ,че не съм добре...Вярвате ли ми, че само едно семеиство от Варна ми помогна,,за чаната и за детето..Никои ,никои друг..Даже и кифлите асистентки....Едвам изкарах полета...постоянни контракции с болки...Както и да е мина..та веднага ме приеха в болницата ..Направих алергична реакция и от друго лекарство ...Освен от магнезиевия сулфат в БГ ...Та ми дадоха друго ,но само за 48 часа..повече не може защото има опасност от увреждане на плода..Биха ми лекарството за отваряне на дробчетата...Вече  съм си в къщи ,,лежа ..свеки доиде да ме гледа ...Но от малката се хваща за главата и не издържа ..Та ще си ходи ,и сега си търся жена която да гледа детето и от време на време къщата...А по натам ще доиде моита мама да живее при нас ....
Блъскат ме с прогестерон ..Какви са последиците от толкова много хормони ????
Иначе ,,Джо джо е добре..Развива се в идеални граници ...
Прочетох ,че разисквате козметиката ...Аз до сега и за мен и за децата съм мазала,,само преварен зехтин ...на водна баня ....И арганово олио ... Нищо друго ...Няма странични ефекти и е полезно натурално ...

Милата Cry реве ми се, като чета през какво минаваш!!! От сърце ти желая нещатата да се подредят най-накрая при теб и през ноември да гушкаш здраво и послушно бебенце :* :* :* bouquet

# 596
Привет момичета! Peace

Току що се записах да следя темата, поздравления и благодарности за това, което сте създали и поддържате!

И малко за мен: този месец ще навърша 39 г., в 28 г.с. съм с момиченце - 2ра бременност след 14 г. пауза!  Laughing Терминът ми е 4 ноември (ако мога да помоля за вписване на заглавната страница)   

Следя се от повече от 16 г. при д-р Иван Руменов Димитров, акушер-гинеколог, който за мое съжаление не изражда. По тази причина съм се насочила за раждане, предпочитам естествено и активно (както 1ия път) в МБАЛ Надежда, и в сряда съм там на `отворени врати`. Ако някой проявява интерес ще споделя отзиви, въпреки че има и група тук по темата.

Почти от самото начало съм на Диаспорал 300 заради фалшиви контракции, а от 2 седмици пия и ФемиБион-2. Към момента съм качила 7 кг и малко се притеснявам, когато не ми вярват, че вече съм в 7 месец  Laughing, но пък се доверявам на доки, а според него всичко с Беби и с мен е наред. Утре съм на преглед и нямам търпение отново да си видя малкото човече на екрана.

Пожелавам на всяка от Вас здраве, късмет, много спокойствие и само положителни мисли. Насладете са на момента, защото бременността и раждането са най-прекрасния момент за една жена (според мен Wink)!  Praynig

# 597
Здравейте мами! bouquet

mammapak много се радвам, че писа да кажеш как си. Стискам палци да изкараш до края и да родиш едно прекрасно бебче!  Hug

Добре дошли на новите мами! Лека бременност до края!  Hug Ако някоя иска да я впиша на първа страничка нека ми напише термин, кое поред детенце ще е и пола ако се знае. Тези дни ще се опитам да ви впиша всички.  Hug

Мен започна да ме боли срамната кост както в първата бременност. Мислех, че ще ме пропусне този път но уви. Засега не е силна болката и дано не се усили. Вече съм +9кг. Корeма ми тежи и дълго време не мога да стоя права, веднага ме заболява и кръст и гръб.  ooooh! Вcе още не съм започнала да се мажа, но тази седмица мисля да си поръчам чисто шипково масло, тъй като има доста добри отзиви за него.
Бебка е станала много силна и здраво ме подритва или опъва корема, не ми се мисли какво ме очаква към края.  #Crazy Ако седна и се наведа леко веднага започва да протестира. Доколкото разбрах е с главата надолу и сигурно я затискам така. Преди няколко дена бях на преглед. Всичко е ок с нея. Трябва да започвам да пия желязо и така до края на бременността.
За подготовката освен комплекта със стерилизатора, помпата и шишенцето, бях купила едно комплектче боди, пижамка и лигавниче. Мислех да купувам кошарка, за долния етаж, но взеха че ми подариха дървена с колелца и вече няма нужда. Май ще трябва вече да погледна списъците и да се ориентирам.  Simple Smile

# 598
Лара,има ли някакъв лек за болките в срамната кост,защото и мен ме боли,а това ми е първа бременост и си нямам на идея какво може да помогне за болката?

# 599
  • Казанлък
Чудих се как да опиша кое точно ме боли, ето, че явно така се нарича - болка в срамната кост. За по-сигурно пак да питам - болката си е направо долу там мястото? И се засилва до непоносимост при дълго стоене права...?  Болка имам и в петите - определено тежа на самата себе си. До 9 месец не ми се мисли. Ама каквото - такова! Нали ще си гушкаме бебченца!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт