Две сърца в мен туптят, през НОЕМВРИ ще се съберат! - Teма 6

• 67 828
  • 691
  •   1
Отговори
# 270
 Здравейте мами!
Аз вече съм 19та седмица и коремчето ми расте всеки ден по - мъничко. Качила съм половин килограм само от това, което бях като разбрах,че ще ставам майка. Е бях по свалила 1-2 килца , понеже не ми се яде сладко и това ми се отрази. Моят гинеколог ми каза да пия тези витамини ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА - 3 ТАБЛЕТКИ . До сега бях супер, но последните дни много ми се схващат карката  и въобще мускулите и на корема и гърба и пия допълнително магнезий за бременни от днес.
Вие имате ли такива схващания?
Аз още ходя на козметик, но аз съм свикнала и вече почти не ме боли. Незнам как е при вас , но при мен космите растът по-бавно.
Исках да Ви питам , Вие ходите ли още на работа или сте си пуснали болничен вече?
Някоя от Вас ходили на йога или някакъв друг спорт , след работно време или уикенда и къде?
А какво усещате като мърда детето? На мен все ми се струва , че усещам червата си или нещо подобно на мъркане. При Вас как е?

# 271
Здравейте и от мен, момичета ! Това ми е първа бременност, с термин 28 ноември. Моля да ме добавите във фейсбук групата yozi_novman@abv.bg

# 272
Айде ново 20 днес ми казаха че не трябвало да се пие фолиева киселина до края на бременността (някоя чувал ли го е това?)
И аз съм в 19 седмица и го усещам бебо много ясно няма как да се сбърка с къркоренето на червата(аз го усещам все едно подчуква отвътре Simple Smile )
На работа ходя още но мисля скоро да взимам болничен не защото не мога да работя, а защото ползвам бои лакове и други миризливи препарати.

# 273
Аз пия заради разболяването ми Биозин Мама,  включих Омега 3, която и преди пиех и може  сега да продължа.
Ето тази е хубава. Пила съм я повече от година.
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Norwegian-EcoSmart-Omega-3-Lem … 80-Softgels/22620

От витамини за бременни са хубави ето тези
http://www.iherb.com/Garden-of-Life-KIND-Organics-Prenatal-Multi … gan-Tablets/58124

За първи и втори триместър
http://www.iherb.com/Innate-Response-Formulas-Baby-Me-Trimester- … 120-Tablets/30881

За трети триместър
http://www.iherb.com/Innate-Response-Formulas-Baby-Me-Trimester- … 120-Tablets/30895

До сега не съм ги вземала, но мисля да си поръчам, защото и трите са естествени, а не химични витамини. Всички са от фирми със сертификати и реноме на качествени витамини, минерали от био и органични ферми.

mammapak Не съм ги виждала по българските аптеки. Най-добре си ги вземи преди да дойдеш.

Evonchik дай ли мейл на лични да ти изпратя покана.

Включена съм в групата. Всичко е наред. Благодаря.

# 274
  • Пловдив
Бих искала да ме включите във facebook-групата  email - vili-vanili@mail.bg

# 275
Фолиева+Йод+Б12 трябва да пием през цялата бременност и после докато кърмим. Така ми каза моята гинеколожка.

Сxващания засега не съм имала, но с първата бременност помня, че имах. То не е и късно все още, това да се промени.

За усещането на бебето, наистина може да се каже, че е като почукване. След 18-та седмица вече се усеща по-ясно и по-често.

Против комари скоро гледах в нета дали има нещо по-натурално и безвредно. Препоръчваха citronella.

# 276
Привет и от мен, мамчета! Simple Smile
Присъединявам се с удоволствие към вас. Терминът ми е на 1.11., 20 г. седмица съм и днес съм на фетална морфология следобед. Едновременно съм и нетърпелива и притеснена. После надявам се ще се похваля и с пола на бебо със сигурност. Дано всичко е наред!  Praynig
Хубав ден на всички!

# 277
Мома,мома,момаааааааааа урааа. Слагайте ми розовия щъркел. Този път сников материал нямам, но това не е важно.

# 278
Мома,мома,момаааааааааа урааа. Слагайте ми розовия щъркел. Този път сников материал нямам, но това не е важно.

Слагам, слагам! Честита мома!   Heart Eyes

Добре дошли на новите мами!  Hug

Ех момичета, след седмица е и моята ФМ.  Simple Smile Имам чувството, че я чакам от цяла вечност. Малко ми е притеснено дали бебо се развива добре, но и нямам търпение да разбера най-накрая пола.

# 279
Моята ФМ мина добре, сега съжалявам, че не я записах седмица или две по-късно. (а си мислех, че 20 седмица е идеално за такъв преглед) Според биометрията термина ми е на 6.11, а не на 1.11. Бебчо е по-малък с 5 дни отколкото се води, има си всичко. Отново имаше предположение за момче, но как все не могат да кажат със сигурност-вече губя търпение.  #Cussing out
Препоръчаха ми фет. ехоКГ след 2 седмици, за всеки случай...сега се двоумя има ли наистина нужда или просто им се щеше да платя още едно изследване. Доцентката каза, че не могла толкова добре да види сърцето, колкото би и се искало и както щели да го видят там, а и защото бебо бил малък още. Иначе това, което видяла било нормално. На амб. лист пише, че "Сърд. връх сочи наляво. Визуализираха се 4-кухинна сърдечна сянка, изходяши трактове на ДК и ЛК, 3 vessel-trachea view. Оценката е субоптимална поради ранния гест. срок и позицията на плода."  newsm78
Препоръча ми и някакво обременяване с глюкоза между 24-28 седмица, защото съм над 30 и имам няколко кила в повече. Някой ако може да каже нещо повече по тези въпроси ще съм благодарна.
Важното, че видях най-накрая за пръв път бебо и имам запис и снимки. Щастлива съм! Grinning
Забравих да кажа, че ще ставам мама за 1 път! Simple Smile

# 280
Моята ФМ мина добре, сега съжалявам, че не я записах седмица или две по-късно. (а си мислех, че 20 седмица е идеално за такъв преглед) Според биометрията термина ми е на 6.11, а не на 1.11. Бебчо е по-малък с 5 дни отколкото се води, има си всичко. Отново имаше предположение за момче, но как все не могат да кажат със сигурност-вече губя търпение.  #Cussing out
Препоръчаха ми фет. ехоКГ след 2 седмици, за всеки случай...сега се двоумя има ли наистина нужда или просто им се щеше да платя още едно изследване. Доцентката каза, че не могла толкова добре да види сърцето, колкото би и се искало и както щели да го видят там, а и защото бебо бил малък още. Иначе това, което видяла било нормално. На амб. лист пише, че "Сърд. връх сочи наляво. Визуализираха се 4-кухинна сърдечна сянка, изходяши трактове на ДК и ЛК, 3 vessel-trachea view. Оценката е субоптимална поради ранния гест. срок и позицията на плода."  newsm78
Препоръча ми и някакво обременяване с глюкоза между 24-28 седмица, защото съм над 30 и имам няколко кила в повече. Някой ако може да каже нещо повече по тези въпроси ще съм благодарна.
Важното, че видях най-накрая за пръв път бебо и имам запис и снимки. Щастлива съм! Grinning
Забравих да кажа, че ще ставам мама за 1 път! Simple Smile
Не се притеснявай, отиди и направи ако трябва още едно изследване, за твое успокоение. Макар, че в такива случай, моя д-р ме е връщал слес няколко дни за да провери и не ми е искал допълнително пари зс това. Момчетата не знам да изостават в растежа, но разлика от седмица, не е нищо притеснително, бебетата са миниятюрки човечета и те като нас варират на дължина и тежест. Официалния термин не то се мени,въпреки мерките на бебчето. Освен това то може да ги мени на всеки преглед и може да навакса разликата. За ФМ съм твърдо ЗА по късната седмица, моята ще е в края на 21 г.с. искам всичко да се види, макар че и там може да се обърка нещо и да не се види хубаво сърцето, като това бебето да застане в позиция, неудобна за преглед.
Аз се записвам с два розови щъркела Simple Smile

# 281
И моята ФМ е за 21+ седмица. Само, че при нас опцията "ела след седмица, че не се вижда" я няма.  Simple Smile

За обременяването с глюкоза, аз си правих такова още в началото на бременността. Сега в 26 седмица, ще го повтарям заради възрастта. Пие се сутрин рано на гладно глюкозен разтвор. После се чака 1 час и ти взимат кръв.

# 282
Някоя мама с отрицателна кръвна група и положителен партньор, и евентуално някакви изследвания свързани с това?

# 283
  • София
Някоя мама с отрицателна кръвна група и положителен партньор, и евентуално някакви изследвания свързани с това?

Аз съм така. Преди два дни на ФМ Михова ми каза, че на следващия преглед Генадиева трябва да ми пуснете антитела и изследвания. Ти си преди мен по термин, нали? И ти трябва скоро да ги пускаш.

Фолиева киселина се пие задължително само първи триместър. След това не  е нужна защото нухалната гънка се е развила и още нещо. Но аз ям много рукола,  а в нея има много фолиева киселина.

# 284

Аз съм така. Преди два дни на ФМ Михова ми каза, че на следващия преглед Генадиева трябва да ми пуснете антитела и изследвания. Ти си преди мен по термин, нали? И ти трябва скоро да ги пускаш.

Фолиева киселина се пие задължително само първи триместър. След това не  е нужна защото нухалната гънка се е развила и още нещо. Но аз ям много рукола,  а в нея има много фолиева киселина.

Добро утро мами Simple Smile както за всичко останало явно и за фолиевата киселина има различни мнения  newsm78 Simple Smile
Утре съм на преглед и ще го обсъдя и моята докторка. Аз още си я пия, а вече съм в 19 гс

Общи условия

Активация на акаунт