Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 52

• 65 399
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Аз все се питам и не мога да си отговоря:Защо да правя ПИК  при положение, че  всеки ембрион носи гените на двамата и ако има  проблем с гените, защо не се търси генетичния  проблем при тях?   newsm78
мдаа и когато Генетичните и на двамата са ОК ко правим newsm78 ми правим си ПИД Mr. Green
Точно това и аз се чудя!  И на двамата генетичните са ОК , а и знаят, че от предишния си партньор имам неуспешни бременности, значи някой не си е свършил работата  Thinking
еми начи ПИД  Joy JoyОХХ не е смешно  ми тргично Mr. Green

# 676
Аз все се питам и не мога да си отговоря:Защо да правя ПИК  при положение, че  всеки ембрион носи гените на двамата и ако има  проблем с гените, защо не се търси генетичния  проблем при тях?   newsm78
мдаа и когато Генетичните и на двамата са ОК ко правим newsm78 ми правим си ПИД Mr. Green
Точно това и аз се чудя!  И на двамата генетичните са ОК , а и знаят, че от предишния си партньор имам неуспешни бременности, значи някой не си е свършил работата  Thinking
еми начи ПИД  Joy JoyОХХ не е смешно  ми тргично Mr. Green
Аз лично го чувствам като изнудена.  Правя ин витро защото сме с мъжки фактор и видиш ли ти имаш от преди това аборти(тъка и не се разбра причина) и първия опит е неуспешен трябва да направим ПИД.  Ама кого? Защо? И т.н във връзка с абортите никой не те пита   newsm78

# 677
Сетих се, че познавам лично мама успяла след пид за хромозомни аномалии в  клиниката, а преди това е имала аборт по медицински показания след 5 м.

# 678
  • София
чесането на езици продължава гледам  Mr. Green
"специалистите" ръсят ли ръсят безсмислици.  ooooh!

# 679
чесането на езици продължава гледам  Mr. Green
"специалистите" ръсят ли ръсят безсмислици.  ooooh!
Сакън, недей тъй Joy Joy Joy

# 680
Аз ни в клин, ни в ръкав, но да се включа в темата за новата мода ПИД на ембриони  Crazy
Разбирам, че в клиниката искат да натрупат опит в генетичните изследвания на ембрионите, но не разбирам, защо трябва да става на гърба на пациента  newsm78
След като стана ясно, че на ембриолозите им е трудно с оплождане и отглеждане да се справят, защо трябва да товарят излишно с пари и за ПИД, който изисква доста опит, скъпи консумативи и подготвени специалисти.

От ден на ден се озлобявам все повече към бг медицина и вече много сериозно се замислям дали изобщо на есен да подновявам опитите тук или директно да заминавам за Турция с пореден кредит  Crossing Arms

# 681
Начита, Добре Дошла в клуба мила моя. Peace

# 682
Аз ни в клин, ни в ръкав, но да се включа в темата за новата мода ПИД на ембриони  Crazy
Разбирам, че в клиниката искат да натрупат опит в генетичните изследвания на ембрионите, но не разбирам, защо трябва да става на гърба на пациента  newsm78
След като стана ясно, че на ембриолозите им е трудно с оплождане и отглеждане да се справят, защо трябва да товарят излишно с пари и за ПИД, който изисква доста опит, скъпи консумативи и подготвени специалисти.

От ден на ден се озлобявам все повече към бг медицина и вече много сериозно се замислям дали изобщо на есен да подновявам опитите тук или директно да заминавам за Турция с пореден кредит  Crossing Arms
ее точно това се питам и аз Mr. Greenи затова питам дали има забременяли след ПИД

# 683
Начита, Добре Дошла в клуба мила моя. Peace

Аз май не съм излизала от клуба  Mr. Green
Просто не бях влизала доста време и днес като изчетох всичко за ПИД-а и пак побеснях  Naughty

# 684
Много хора се насочиха към Турция.Вече записват часове за след 4 месеца.

# 685
На мен никой не ми е предлагал ПИД. Но като си представя, че пак мога да преживея аборт с останалите замразени ембриони и ми става някак не особено приятно. При положение, че ми върнаха на вид най-хубавия ембрион, как да се настроя положително, че от останалите може да се развие нормална бременност.  Rolling Eyes
Аз със сигурност няма да правя втора стимулация в Надежда.

# 686
Лайт, не трябва да се отчайваш. Hug

# 687
момичета, някой да има мнение за д-р Танушева - мамолог?

# 688
Току що д-р Стаменов ми предложи ПИД. Имам индикации:
- над 36г. съм;
- от 6 трансфера имам 1 имплантация, завършила с мисед.
Но: правя ПИД и ако покаже проблеми, хвърлям Е ли? Или трансферирам само качествените? Гени не се лекуват.
Ако при всички Е има проблем, зарязвам ин витрото? Или сменям партньора? Направо пълна лудница... Прави се на бластоцисти, ако късно достигнат фазата, се замразяват до излизане на резултати, а аз гоня свеж трансфер, защото съм в цикъла след хистеро и искам да хвана ефекта от надрасканата МЛ.

# 689
С негодния ембрион след пид имаш няколко възможности как да постъпиш, които ти ги дават да си ги прочетеш,избереш и под тях да се подпишеш - да ги дариш за научни цели,да бъдат унищожени.
 Ако не се намери годен ембрион за трансферирани след пид от тази стимулация, следва нов тираж.
 Информираното съгласие за пид може да ти го дадат генетиците на мейла да си го разгледаш.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 15:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт