Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 52

• 65 419
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
А коя манипулация ги изисква, преди пункцията ли? За мм знам, не можеше да замрази материал и да се  пристъпи към оплождане , ако не ги е направил.

# 646
А коя манипулация ги изисква, преди пункцията ли? За мм знам, не можеше да замрази материал и да се  пристъпи към оплождане , ако не ги е направил.
Ами аз съм го правила за инсеминация, после за ин витро на ЕЦ и сега за ин витро със стимулация. Не знам може би ги искат преди пункцията , така мисля .

# 647
ХИВ, Васерман, хепатит В и С - преди пункция ги искат, преди хистеро ми пуснаха само ХИВ и Васерман. За ЗЕТ не са необходими. При мъжа се искат при даване на материал за оплождане.
Хормони изследват при стимулация преди всеки преглед, за да прецени лекарят как растат фолукулите и кога да е пункцията. При клостил предполагам, че ще трябват след приема на таблетките и преди включване на инжекциите. От утре ще съм и аз по тязи схема.

# 648
  • При семейството си
Танита, на нас за свежите ембриони ни казаха, че на 4-ти ден трябва да решим дали ще правим ПИД, ще ги изчакат до 5-ти ден и на 6-ти ден ще е трансфера, т.е. резултатът трябва да излезе за 1 ден.  Ако правилно съм разбрала, де.

# 649
  • София
тоя пид някъде около 2009-2010 пак така масово го предлагаха.
тогава беше 3000лв твърдо.
и на мен предложиха, ама отказах, първо заради парите, второ това че изследваните ембриони са добре съвсем не значи че ще е успешен опита.
а и много ембриони спират развитие не точно заради хромозомни аномалии, а просто грешки в развитието.
бих го използвала това само ако знам, че мога да предотвратя някоя болест  Rolling Eyes

някой пита ли за почивките на д-р стаменов, дали няма нещо промяна  newsm78

# 650
  • При семейството си
Бамба, "три хиляди твърдо" имаш предвид независимо от броя на изследваните ембриони или?

# 651
  • София
да, така беше.

# 652
Боряна, като минеш през регистратура, ще са ти назначени хормони, ако докторът ги иска. Отиди час преди прегледа. Ако са пропуснали да назначат, а са необходими, ще пуснеш след прегледа и после с резултатите пред кабинета отново без час Simple Smile

# 653
  • При семейството си

Значи сега е по-евтино, ако правиш на по-малък брой ембриони и...отново е на мода.

# 654
  • София
и аз пак бих го отказала  Mr. Green

# 655
Моля, не си чешете езиците,  Laughing ПИД не е на мода, а повишава успеваемостта.
В Турция над определена възраст и след определен брой неуспехи го прилагат задължително.
Мисля, че и сигма имаше отношение към пид и може да каже нещо интересно.
Венера също има какво интересно да каже, че и актуално.

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 17:48 от Анонимен

# 656
  • София/Стара Загора
За  почивките някой беше написал, че ще са за цялата клиника от 15.07.2016 до 15.08.2016

ПИД 2013-2014 беше по 240 лв. на ембрион и когато дойде ред и ние да правим вече беше станало 3000 за ембрион, защото "Генетиците искали да се застраховат" и тествали за повече неща, а сега мисля, че толкова много го предлагат, защото им трябва опит, а с тези високи цени от по над 3000 лв. в зависимост от броя на ембрионите няма как много хора да се навият...та така ниска цена + висок брой желаещи = стабилен опит за генетиците МОЕ МНЕНИЕ

# 657
Искам да поправя Манди - опитът е за биолозите (ембриолозите).
За генетика тестването е рутина.  Дали ще изследва за кариотип или за пид, трябват им консумативи, китове, те не работят с живия ембрион, а с материал от него.
Биолозите са тези които взимат клетки за биопсия, и под техен контрол се прави витрификация, и те следят виталността на ембрито.
 Надявам се, че го обяснявам достъпно.

# 658
  • При семейството си
Моля, не си чешете езиците,  Laughing ПИД не е на мода, а повишава успеваемостта.
В Турция над определена възраст и след определен брой неуспехи го прилагат задължително.
Мисля, че и сигма имаше отношение към пид и може да каже нещо интересно.
Венера също има какво интересно да каже, че и актуално.

Ами аз съм сигурна, че и ти имаш отношение към ПИД, така че ако имаш да казваш нещо по същество, интересно, давай, за да не си чешем ние езиците.

# 659
Съгласна съм с Манди, искат да придобият опит.

Общи условия

Активация на акаунт