Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 116
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
Точно на вълна избор на българско училище съм. Впечатления за училище "Боянъ Мага" в Mayfair?

Изобщо, ще ми е интересно да прочета /а сигурно и на други/ повече мнения за българските училища.

# 46
  • Bristol
Zhani , питахте ли в училището?
На мойта й предложиха опцията за GCSE български тази година при избирането на предметите. Confused
Няколко човека твърдяха това в групата на родители на тинейджъри в Англия във ФБ . Лично комуникирах с тях и ги помолих да ми кажат кой борд подготвя изпита. Те не знаеха и се свързаха с училището. Официалният отговор от училищата е, че няма такова GCSE, явно по инерция си мислят, че щом има полски, ще ги има и другите езици.
Ако не те затруднява, може ли моля те да попиташ вашето училище, кой борд подготвя изпита за GCSE по български?

# 47
  • На село (близо до Лондон)
289, доколкото знам няма такъв изпит за момента. Моля те също да попиташ.

Блу, моите деца ходят на бг училище в най-близкото такова до нас. Какво точно те интересува? Учи се по стандартните учебници за бг училище.

# 48
Merry, GI - ще се обадя да питам. Аз си мислех, че има такъв изпит, иначе защо й предложиха?
Сега като се замислям, във въпросника която трябваше да върнат за желаните изпити не видях опция за други езици различни от френски и немски.

Буквално отговорът:
"За подробности отговарящият за GCSE, не можем да дадем тази информация, проверете на сайта ни или поставете въпросът си в дневника."

Дъщеря ми е във Франция сега и се връща другата седмица, ще напиша в дневника й, че искам да разговарям на тази тема и те ще ми се обадят.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 15:06 от 298

# 49
GI, интересува ме подхода - българския или тукашния. Дъщеря ми трябва да е първи клас. Не знам какви са актуалните стандартни бг учебници, но каквито и да са, по-добре е да ходи на училище, отколкото сама и само аз да я уча да чете и пише. Пък то пак ще се занимаваме вкъщи, разбира се. Тя доскоро искаше да чете и на български, но сега нещо се опитва да бие отбой. От училищата, които са в почивен ден, две са ми удобни като транспорт. Ще отидем на място да видим две поредни съботи и така се надявам да не е трудно да изберем.

# 50
Най-вероятно няма GSCE/A -левълс за български език....Иначе защо ще правят петиция и ще искат разрешение да има такива изпити....

Тук намерих една карта на българските неделни(и съботни някъде) училища в UК....
Ние май вече сме големи,а и няма в нашия град(Lincoln) за съжаление.....Но на доста от вас може да е от полза.  Simple Smile

https://www.facebook.com/bgben.co.uk/photos/a.1013968845292160.1 … ype=3&theater

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 16:24 от Zhani

# 51
# 52
  • Лондон
Блу, Боянь Мага в Ealing ми го хвалят много, но занятията са в неделя и няма да можем да ходим редовно, ако спазват един стандарт, което предполагам, би трябвало и в Майфеър да е добро. Моето дете ходи в Моята азбука в Chiswick и съм доволна като цяло, в края на първи клас четеше много добре и пишеше с малко грешки, без аз да съм се занимавала изобщо с нея по български. Харесва й да учи стихотворения, а това Бг учителките много го застъпват, имат тържества с песни и хора и т.н. Сега за 24 ти май стана доста приятно. Системата е адаптирана за деца, на които Бг езика е втори. С повече занимания и в къщи биха напреднали доста, но няма време, затова съм доволна и с толкова..
Сега се сещам, че с тази локация може да ходите и в посолството, от там също са доволни приятели, освен това има всички класове до края на училище, на сайта имат доста информация...

# 53
  • ENGLAND
Април месец като ходихме на посещение в училището, където е приета Ели говорих надълго и нашироко с хеда на департмента за чужди езици. И тя ми каза, че те не подготвят за GCSE по български език, но можем да аплайваме когато дойде време за това. Пише се, че са избрали български, училището заявявало тестовете и им ги пращали, самия тест се провеждал в училището, където учи детето. Питах я няколко пъти дали е сигурна и отговоръ беше да. Затова се очудих на петицията, подписах я разбира се. Мисля, че наскоро се писа, че вече са я внесли за разглеждане. Сега пък виждам, че трябват още гласове.
Ние от миналата година имаме българско училище в Бирмингам, но нещо не ми харесва и моята дъщеря аз си я уча, все пак съм и бългаски учител. Надявам се да я науча на ниво, не само да мине GCSE, ако има по български, но и на доста повече. Но при нас проблем е, че имаме и испански и руски като семеен език и тях трябва да ги учи на доста добро ниво та да се разбира с родата.

# 54
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дорет вие сте много интернационални Simple Smile но пък е хубаво че детето ще говори повече езици.

Ние имаме още много време докато станем на училищна възраст, ама се надявах че училището в Бирмингам е добро че ни е най - близо Simple Smile дано се подобри до няколко години.

# 55
  • UK
И ние подписахме преди време.
При нас има българско училище, едно е и нямам идея колко е добро, каквото, такова. Колебая се кога да запиша детето, на 6 или на 7 г. Тази година става на 5 и мисля да пропуснем. Опитваме се колкото можем да учим и четем вкъщи, нонстоп купувам и поръчвам български детски книжки по интернет. Голям страх ми е, че ще изостанат много с българския с времето, изцяло българско семейство сме, но децата са си доста малки. Имам българско семейство за пример около мен, детенцето на 3 г, ходи на нърсъри от 1 г и говори само английски език. Те му говорят на български, то разбира, но отговаря само на английски и обратното, останах със зяпнала уста, когато ги чух как комуникират помежду си.
И аз искам да говорят моите свестен български и да не изостават от връстниците си в България, но не зная доколко е постижимо въобще.  

Какви са възможностите тук за ранно чуждоезиково обучение на децата? Доколкото разбрах от образователната тема чужд език в училище няма да научат, не са както в Бг от първи клас с английски или немски. Ако искам да учи от малък друг чужд език, как ще се случва това? Не, че на моят му е време като английски още не е научил. Simple Smile Иначе гледам, че имат някакви табла в стаята с думички на испански, идвала учителка по испански веднъж в седмицата да учат някакви думички.

# 56
Мислех си, че само аз съм в Бирмингам Mr. Green. Българското училище ми е на 20  минути пеша, но скоро няма да имам наблюдение как е, тъй като беба е само на 3 месеца Blush. Какво все пак не му харесвате ?

# 57
Veggie  вие сте малко по -големи от нас Simple Smile е аз нямам мнение за училището, като му дойде времето ще преценявам Simple Smile

Ние не живеем в Бирмингам, но сме достатъчно близо.

# 58
Илейн:), ако имаш време,желание и път насам може да ги съберем като се постопли, да се социализират малко, че нашата госпожица надава писък ако е в ръцете на непознати , а не трябва да е така Simple Smile
Има доста българи в града и околните градчета, но аз не посещавам Бг партита или събития...членувам в няколко местни Бг фейсбук групи, които са ми полезни. Доста родители забелязвам, че са си записали децата в Бг училището и събота докато ги чакат, се събират на традиционно кафе и приказки ... Wink

# 59
Може Simple Smile аз не шофирам, но тя като порасне малко колко му е да се метна на влака за разходка Simple Smile или с ММ в почивен ден. Аз не познавам други българи освен зъболекарката ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт