Ами сега?

• 14 909
  • 112
  •   1
Отговори
Здравейте и честит празник!

За пръв път пиша във форума и ако темата не е за тук, моля да бъде преместена от модераторите.

С приятеля ми имаме връзка и съответно живеем заедно от 4 години. Живеем извън България, ако е от значение. Аз съм на 23, а той на 31. Взаимоотношенията ни са хармонични и нямаме проблеми, изключвайки обичайни дребни спречквания. С него нищо не ми липсва, нито внимание, нито секс, нито разбиране, пасваме си чудесно. Проблемът идва от мен.

Преди две години започнах да общувам с един мъж. Познаваме се доста преди това от общи познати във фб. Засякохме се случайно в едно заведение, той дойде при мен и след това ме изпрати до вкъщи (това беше лятото на 2014 докато бях в България). След това започнахме да си пишем, смси, вайбър.. И някакси започнах много да му симпатизирам. Виждахме се на по кафе винаги, когато се връщах в БГ, но нищо повече. След време започнах да се улавям как започвам често да мисля за него и да хлътвам. Той никога не е крил, че има интерес към мен, но аз спазвах дистанция, заради връзката си. Цялата ситуация е странна, защото не съм влюбчива и много трудно се впечатлявам от мъж. Към днешна дата той е на 27 и развива доста успешна кариера в България, много е интелигентен със страхотно чувство са хумор.
Започнах да изпитвам силно сексуално влечение към него и знам, че ако поискам той няма да се дърпа. Не искам връзка с него, защото той не е типът мъж с когото бих си паснала, но не спирам да мисля за него и да го желая. По едно време бях прекъснала контакт, защото знаех, че ще се подхлъзна, а това няма да доведе до нищо хубаво. След осем месеца се сблъскахме в един МОЛ и отново започнахме да контактуваме. Броя дните до следващото ми идване в БГ, ходя на местата, които той посещава и се надявам да го видя..а това е толкова детинско и нехарактерно за мен, аз съм изключително последователен, целеустремен и логичен човек и знам какво искам, затова тази ситуация ми е толкова нелепа.

Приятелят ми знае за него, казваме си всичко. Бях му споделила какво изпитвам, заболя го, но ми каза, че е до мен каквото и да реша. Въпреки че аз съм решила още преди 4 години къде и с кого искам да бъда и това няма да се промени. Просто това усещане..и този пожар по кожата ми, когато го видя..тая го в мен и се надявам да отмине.

Бих се радвала да чуя мнението ви.

# 1
Очаквай скоро приятеля ти да те напусне или да си намери друга...
Аз такова положение е бих търпяла,ако съм а негово място!

# 2
  • София

Приятелят ми знае за него, казваме си всичко. Бях му споделила какво изпитвам, заболя го, но ми каза, че е до мен каквото и да реша. Въпреки че аз съм решила още преди 4 години къде и с кого искам да бъда и това няма да се промени. Просто това усещане..и този пожар по кожата ми, когато го видя..тая го в мен и се надявам да отмине.

И какво, като си дойдеш и преспиш с мерака си, ще кажеш на приятеля ти, че си си начесала крастата, да не се притеснява, щото нищо не се е променило?
Стига с тия американски филми, нали твърдиш, че уж го обичаш, защо му плюеш в душата?
Утре ще пуснеш тема " Заряза ме, как да си го върна"! #2gunfire

# 3
Въобще няма да ми е някаква невиждана болка, ако ме напусне. Не съм от жените чието щастие зависи от мъж, затова съм искрена с него.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 18:17 от chimid8

# 4
Това с влечението го разбирам,това,че спазваш дистанция също.Само не разбирам как можеш да ги говориш тези неща с приятеля си.Даваш ли си сметка колко много могат да се изкривят отношенията ви?Нали сама казваш,че не искаш връзка с новия.Кому е нужно да го тровиш?Жестоко си постъпила.Детинско е да си мислиш"ама ние всичко си споделяме и бла-бла"Няма такива филми.

# 5
Освен това къде съм споменала, че го обичам? Я пак прочети! Държа на него, да, но приоритетите са ми в съвсем различна насока и той го знае от самото начало и въпреки това стои с мен. Казала съм му, че ако иска друг тип съжителство има правото да го потърси и създаде. Ако един ден го реши, ще ми е криво, но няма да ме съсипе. Wink

# 6
Това с влечението го разбирам,това,че спазваш дистанция също.Само не разбирам как можеш да ги говориш тези неща с приятеля си.Даваш ли си сметка колко много могат да се изкривят отношенията ви?Нали сама казваш,че не искаш връзка с новия.Кому е нужно да го тровиш?Жестоко си постъпила.Детинско е да си мислиш"ама ние всичко си споделяме и бла-бла"Няма такива филми.
И какво той да не би да е малоумен и да не се усеща сам? Разбира се , че ще кажа като ме пита. Или е по-добре да лицемернича и да се правя на глупачка?

# 7
Първата ми мисъл беше, че ти тоя твой приятел явно не го обичаш. Не виждам смисъл да го мъчиш.
А какво да правиш с другия - ти си решавай, но по-добре каквото и да е, да е след раздялата. Peace

# 8
Хиляди пъти съм му казвала, че приключваме, че няма смисъл, че не съм сляпа и знам, че иска и има нужда от други неща. Той ми заявява, че бил голям човек и можел да решава за себе си, искал мен, бил готов да изтърпи всичко и тн. А дори просто да си събера багажа, пак ще го виждам всеки ден, защото имаме обща фирма... Колкото и да го гоня, той не се отказва, аз съм била голямата му любов, това било фаза, приоритетите ми щяли да се променят след няколко години и съм щяла да бъда отдадена само на нас... Дори ми заявява, че можем да се разделим за известновреме, нямало да ме вини, накрая сме щели да бъдем пак заедно.

# 9
Въобще няма да ми някаква невиждана болка, ако ме напусне. Не съм от жените чието щастие зависи от мъж, затова съм искрена с него.
И понеже на теб няма да ти е "невиждана болка",дай сега да го стъпчеш човека,а?

# 10
Ами аз не виждам проблем честно казано.Не обичаш приятеля си,той го знае.Приоритетите ти са други,той го знае,но стои с теб.Имаш влечение към друг,случва се.Не искаш връзка с него,но пък го желаеш много и това си личи.И ще го изконсумирате това желание така като гледам.Та така Simple Smile

# 11
Понеже
Цитат
........
Мнението ми е, че щом
Цитат
Въпреки че аз съм решила още преди 4 години къде и с кого искам да бъда и това няма да се промени.
, би трябвало да изпитваш поне уважение към чувствата на човека до теб и да му ги спестяваш тези свои сексуални увлечения.
Пък в крайна сметка от теб зависи как ще се развият нещата с новия.Къде е драмата?За какво искаш мнение?

# 12
Там е работата не искам да го тъпча, нито искам да страда, затова съм сложила картите на масата, знае какво искам и знае какво мога да му предложа. Ако го устройва, окей, ако не има свободата да урежда живота си, не съм го вързала, но не за това е темата. Влечението, което изпитвам..не ми е комфортно да го изпитвам, с или без приятеля ми.
Ето отново спряхме да общуваме, писа ми само за именния ден, а аз всеки ден, всяка секунда мисля за него...цялото това нещо нарушава баланса ми.

# 13
  • Sofia
Приятелят ми знае за него, казваме си всичко. Бях му споделила какво изпитвам, заболя го, но ми каза, че е до мен каквото и да реша.
   "Заболя го" със сигурност е доста "омекотено" определение за това, което е почувствал. Най-вероятно си променила цялата му перспектива върху връзката ви.

От друга страна, явно и приятелят ти е човек със своите си личностни дефиците, съдейки по това ти изказване:

Освен това къде съм споменала, че го обичам? Я пак прочети! Държа на него, да, но приоритетите са ми в съвсем различна насока и той го знае от самото начало и въпреки това стои с мен.

Явно не само не го обичаш, но не го и уважаваш... Confused

# 14
Хиляди пъти съм му казвала, че приключваме, че няма смисъл, че не съм сляпа и знам, че иска и има нужда от други неща. Той ми заявява, че бил голям човек и можел да решава за себе си, искал мен, бил готов да изтърпи всичко и тн. А дори просто да си събера багажа, пак ще го виждам всеки ден, защото имаме обща фирма... Колкото и да го гоня, той не се отказва, аз съм била голямата му любов, това било фаза, приоритетите ми щяли да се променят след няколко години и съм щяла да бъда отдадена само на нас... Дори ми заявява, че можем да се разделим за известновреме, нямало да ме вини, накрая сме щели да бъдем пак заедно.
По-малка си от него и ти се живее. Той явно е на фаза сериозно обвързване, в същото време иска да е с теб, защото вероятно те обича. А на теб ти е удобно с него, защото знаеш, че може да разчиташ на безпрекословна подкрепа и винаги ще е насреща.
Ако ти пука за приятеля ти, скъсай с него. Остави го да си намери жена, която ще иска да е само с него. Дори да ти казва, че си единствена за него, като се разделите, ще разбере, че не си.
А ТРЯБВА да се разделите, защото ти искаш други неща. Погрижи се и за себе си. Тази връзка, в която си сега, не те удовлетворява и ти не си влюбена в човека до себе си, просто си привързана към него. Изпитваш влечение към друг, ще изпиташ и към трети. Освободи се, наживей се и тогава мисли за "оставане заедно завинаги".

Общи условия

Активация на акаунт