Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 812
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Да се похваля и аз,днес прегледа мина успешно. Видяхме сърчицето на малкото човече  Heart Eyes Сега съм щастлива и по-спокойна
Честитоо  Hug

# 571
Здравейте момичета,

С невероятно удоволствие  и аз се разписвам при вас, с термин 12.01.2017  Heart

След 2 месеца ще правя 25 години, за мен това е първа бременност и леко съм се паникьосала  Confused

Чета доста неща в интернет и май това ми е грешката, та искам да попитам мамите, които вече си имат бебчета или тези от вас, които са по-компетентни от мен, да ми обясните нещичко  Embarassed ПРМ ми беше на 05.04 и по мои изчисления съм някъде в 9 г.с и няколко дни, обаче когато лекарите мерят CRL на ембриончето, все казват почти 2 седмици по-малко. Днес CRL беше 28,22мм и АГ-то ми каза, че съм в 7 седмица и 6 дни  newsm78 Та ако разбирам правилно ембриона е на толкова седмици, а пък съм бременна в почти 10г.с. или? Пак се извинявам за некомпетентността ми, но като гледам и по таблици, CRL отговаря за 9г.с. и няколко дни.

Благодаря предварително на мамите, които могат да ми обяснят и ви желая леко бременеене  Hug

# 572
Ъъъ не виждам с какво ще навреди микробиологията и цитонамазката. Даже по-скоро биха дали насоки за проблеми с инфекции от по-рано.
По здравна каса за 1-ви триместър се полагат: кръв и урина, кръвна захар, васерман, ХИВ, Хепатит Б, кръвна група, микробиология, цитонамазка (но се взима от цервикалния канал или там, както се пише). При рискова бременност и токсоплазмоза (май само за 1-то).

Alja98, ако попаднеш на читав лекар - ще е при първо посещение още в 1-вия триместър. Най-добре като вече има пулс. Повечето ще отсвирват поне до 12-та.

Благодаря имам една страхотна гинеколожка в Св Панталеймон София  много е внимателна и опитна

# 573
Здравейте отново..моето чудо вече тотално свърши със спонтанен аборт.Бях няколко дни в Света София и искам сърдечно да ви похваля персонала и отношението им...Да не ви се налага сега да ходите също!Ще ви следя от време навреме,особено като дойде ред за поява на бебета.От абразиото избягах..утре ще пия хапчета за доизчистване на лигавицата(понеже почти вс се изчисти спонтанно  и естествено).Желая ви лека бременност,безпроблема,с прекрасни и здрави бебета!Беше ми приятно да съм част от вас!

# 574
Здравейте!
Милена, съжалявам Sad Hug

Аз давам отчет- видяхме сърцето и по размери дори отговарям на 9 г.с.
Каза ми, че сега трябва да си запазя час за БХС в Св. Петка и да си запиша нов час чаак след 4 седмици, за да ми запише ЖК ( дефакто като съм в 12 г.с. Crazy) Няма да издържа 1 месец да не видя малкото скаридче, така че най-вероятно ще отида на частно.

# 575
Милена 87, съжалявам!  Sad Hug

Vils, честито сърчице!
Miimch, добре дошла!

# 576
Ще може ли и мен да ме добавите във фейсбук

# 577
Milena, съжалявам...

Miimch, 9 седмица и няколко дни - значи си в 10та седмица Simple Smile. Може би твоята лекарка ти казва седмиците от зачеването, което е странно де.

Lilac*, за БХС се прави и преглед с ехограф, така че ще видиш бебето и по-рано. Simple Smile

Аз имах час за ЖК чак през юли, но реших да отида по-рано, което се оказа добре, защото се оказа, че имам кървене. Тъкмо бях решила, че този път ще ми се размине, но не. Поне беше малко, сега ми пуснаха изследванията, цитонамазка също взе, много внимателно да не предизвика друго кървене. БХС също ще правим след две седмици, изобщо всичко си върви по план.

# 578
Ще може ли и мен да ме добавите във фейсбук
Маги, пиши ми на съобщение е-мейл или линк към профила ти

ПРМ ми беше на 05.04 и по мои изчисления съм някъде в 9 г.с и няколко дни, обаче когато лекарите мерят CRL на ембриончето, все казват почти 2 седмици по-малко. Днес CRL беше 28,22мм и АГ-то ми каза, че съм в 7 седмица и 6 дни  newsm78 Та ако разбирам правилно ембриона е на толкова седмици, а пък съм бременна в почти 10г.с. или? Пак се извинявам за некомпетентността ми, но като гледам и по таблици, CRL отговаря за 9г.с. и няколко дни.
Добре дошла  Hug Терминът най-често се изчислява от лекарите като към датата на ПРМ се добавят 7 дена и 9 месеца (или се извадят 3 месеца, същото е). Този термин е ориентировъчен, разбира се, но по него ти издават документи (болнични) и той е "официалния". По УЗ с ехографа се измерва по размера на детето приблизителен термин, който е много относителен, защото ехографът дава винаги отклонения и е много важно задапаратното устройство Wink Тоест по ехограф са приблизителните седмици по размер на детето. Детето може да върви напред или назад, защото, освен ако не знаеш с точност дата на зачеване (при инвитро, инсеминации), няма как да се знае кога е станало бебето, затова може да върви по-малко или по-голямо.

# 579
  • София
Здравейте!

И аз да се включа в темата - термин 13.01.2017г., първа бременност, 30г. Crazy

Вчера изчетох цялата тема и вече реших, че е време да се включа и аз.
Във връзка с въпросите за цитонамазката и влаг. секрет:
1. те са част от пакета задължителни изследвания, които се правят при записване за ЖК в първия триместър.
2. изключително важни са и няма значение дали са правени изследванията точно преди бременността и всичко е било перфектно. Защото в момента, в който забременее жената, имунитетът не е така силен, влаг. среда става по-киселинна и PH-то се променя, което автоматично означава предразположеност към различни бактерии и гъбички, въпреки добрата хигиена. Аз съм точен пример за това - изследванията ги бях правила няколко месеца преди да забременея - PAP1 и чиста влаг. среда. Сега като си пуснах изследванията - PAP2 и чистота на влаг. среда - 3 степен (без абсолютно никакви симптоми и неразположения), което хич не е добре и се налага лечение. Така че ви препоръчвам да не пренебрегвате тези изследвания дори и да сте ги пускали в месеца преди да забременеете. Simple Smile

Иначе ние още на никого не сме казвали. Решихме още в началото, че ще изчакаме края на трети месец, за да кажем на роднините, а в началото на четвърти и на всички останали близки и работодател.  Laughing

А за симптомите ми - повечето вече отшумяха, за мой късмет бързо отминаха, останаха ми напрегнатите гърди, подут корем Embarassed, непрестанното желание за сън и броене на овце нощно време заради безсъние и пъпки, за съжаление.

Извинявам се за дългия пост, но исках да наваксам. Simple Smile

# 580
  • София
Milena_87, съжалявам. Hug Желая ти скоро пак  EFP

miimch, ~Лорелай~, добре дошли при нас! Много се радвам, че се увеличаваме! Желая само хубави моменти до финал и пухкави бебченца!  stork-boy newsm32 stork-girl

Lilac*, честито ти сърчице!  Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

9005
, на мен БХС-то ми е в един ден. Смисъл и ехографският преглед и взимане на кръв.  Rolling Eyes

Относно проследяването на бременността, взимането на цитонамазка и микробиология - не слушам никой освен АГ-то си.  Simple Smile Преди инсеминацията ми пусна микробиология и ми излезе, че се изолира в малко количество кандида. Аг-то категорично ми каза, че ще я лекуваме след първите три месеца, а онкоцитонамазка ще ми вземе в последния триместър. Така че...моят съвет е всеки да слуша съветите на лекаря си! Peace bouquet

# 581
Момичета, страхотни сте  Hug Благодаря ви за бързите отговори  Heart Eyes Другото което коментирахме с АГ-то ми е БХС. Той каза, че не е задължително за мен, тъй като съм на 25 и нямам предишни неуспешни бременности, нито аномалии в рода, но за мое успокоение било хубаво да го направя. Аз естествено се навих, искам да изключа всичко лошо и веднага се разрових в сайта на Майчин дом (тъй като не съм от София). Но моя приятелка, която роди преди десетина години, ми каза че БХС  се прави като с някаква тъничка игла вземат от течността от околоплодните води  newsm78 newsm78 Пък аз си мислех, че е само кръв от вената и ехограф?

# 582
  • София
Момичета, страхотни сте  Hug Благодаря ви за бързите отговори  Heart Eyes Другото което коментирахме с АГ-то ми е БХС. Той каза, че не е задължително за мен, тъй като съм на 25 и нямам предишни неуспешни бременности, нито аномалии в рода, но за мое успокоение било хубаво да го направя. Аз естествено се навих, искам да изключа всичко лошо и веднага се разрових в сайта на Майчин дом (тъй като не съм от София). Но моя приятелка, която роди преди десетина години, ми каза че БХС  се прави като с някаква тъничка игла вземат от течността от околоплодните води  newsm78 newsm78 Пък аз си мислех, че е само кръв от вената и ехограф?

Ето информация: http://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … %D0%BD%D0%B8.html

Тук е описано точно какво и как се прави : )
На мен също Аг-то ми каза, че не е задължително изследване, но ми го препоръча. Peace

# 583

Ето информация: http://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … %D0%BD%D0%B8.html

Тук е описано точно какво и как се прави : )
На мен също Аг-то ми каза, че не е задължително изследване, но ми го препоръча. Peace

Сърдечни благодарности!! Значи това за което ми е говорила тя, се прави в случай на висок риск. Ще отида смело без шаш и паника Simple Smile Просто бебчо е много желан и не ми се иска да му навредя по някакъв начин, пък и имах зацапване преди 3 седмици и оттогава съм на тръни за всичко.

# 584
Бихте ли споделили как се казва фейсбук групата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт