Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 829
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Малините предизвикват ли контракции или проблеми? Някъде нещо бях чела за тях и се опасявям кървенето да не е от малините в компота дето ядох...

# 136
http://fnews.info/?p=19671&oid=3392189&ti=253427
Това е линк към статия която поощрява секса за бременни

# 137
Във вторник ми е следващият преглед. Вероятно е била късна ову, не я тествах миналият месец. Дано е ок всичко във вторник Simple Smile)

# 138
  • Варна
2 дни бях добре, беше ми спряло зацапването и болките почти бяха изчезнали и днес айде пак. Имам чувството, че ще ми дойде всеки момент. Тоя нош-па май никаква работа не върши.И при предната бременност имах болки,. но сега сякаш са доста повече.А може и така да ми се струва, заради уплахата от кървенето. Сега поне са само няколко капки кафяво на ден.Явно ще му трябва време да се изтече. При мен обаче кървенето не беше от отлепяне на плодния сак, а от друго място на матката. Чудя се дали не са били двечки в началото и едното да е заминало.Имах един особен съсирек, като се замисля. Извинене за лирическото отклонение.

За ФМ искахпда кажа, че много държа и ще направя и трите, но този път мисля да не си причинявам БХС. Предният път всичко беше ок де, но му нямам доверие.

# 139
Много хубава темичка , аз съм с термин 19.01 Hug Hug

# 140
Малините предизвикват ли контракции или проблеми? Някъде нещо бях чела за тях и се опасявям кървенето да не е от малините в компота дето ядох...

Само в 1-2 форума намирам нещо такова като информация, като обсъждане между бременни. Всички посочват, че малините иначе са чудесни за бременността заради многото си качества. Не знам кое е вярно, но чак кървене от един компот..

Цитат
Фибри

Въпреки че хормоните ви може и да се пречкат на системата ви, можете да останете регулярни с помощта на тези храни, богати на фибри.Малини.
................
Малините са и перфектната храна за бременни. Бъдещите майки, които често повръщат или се чувстват неразположени, могат да наблегнат на малините или на пресния малинов сок.

И пак цитат:
Цитат
Предупреждения!
Избягвайте високи дози от листата по време на бременност, тъй като могат да стимулират матката.

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 07:44 от Кака Сврака

# 141
Да, листата от малините са проблем, а не самият плод.
Но той е алерген и има леко сгъстяващо кръвта действие.
В нормално количество не вреди, в по-голямо може да предизвика диария.

# 142
Айде и малко отчетно: гаденето ми тотално е спряло, което мнооогоо ме радва  Mr. Green Сега много внимавам само с количествата, че апетитът ми се е отворил здраво след това.

Гърдите си ме болят нормално, спи ми се много, но не е като преди - имаше някакви моменти, в които буквално задремвах в колата, докато ме возят.

По-шантавото е, че все се будя по нощите за малка нужда. Все ми се ходи до тоалетната. И като стана - не мога да заспя след това поне 2-3 часа. Та сънят ми е някакъв супер разпокъсан, но като цяло съм отпочинала.

За гаденето - имаше една теория на психолозите, че по принцип се изпитва от тези, които не са си приели бременността или имат някакви вътрешни борби по въпроса. Та моят младеж ме бъзикаше миналата седмица по тоя повод: Еййй, прие ги бебетата най-сетне (бях му я казвала преди) Grinning

# 143
Хахах значи аз бебето още не съм го приела  Mr. Green Иначе и аз съм така, ставам посред нощите за малка нужда, заспивам още към 9-10 и вече към 3-4 съм се наспала...

Днес имам нова екстра - пробождаща болка долу вляво някъде около яйчника newsm78 Някой да се оплаква от същото?

# 144
  • Пловдив
На мен също ми се спи много, даже в повечето дни спя и през деня за час-два. Сутрин съвсем спокойно си докарвам до 10-11, но аз по принцип съм си поспалива. Ходенето до тоалетна като че ли понамаля. Гаденето ми беше само в първите 2-3 седмици, именно заради него направих и теста, ей така на шега, защото не очаквах да е положителен (заради започнато лечение за ИР и ПКЯ).

Относно Но-шпа и при мен има моменти, в които имам чувството, че не действа. Снощи и мен ме болеше корема като спя на дясната страна, изпих си хапчето, но след час-два изпих още едно. Никакъв ефект.
Апетита ми хич го няма, което ме радва, защото така или иначе килограмите са ми много в повече и се притеснявам да не стана китче тъкмо за сватбата, която е края на август.

Исках да ви питам за възглавниците за бременни, мислите ли да си взимате? Аз се чудя дали от сега да не си взема, защото определено качеството на съня ми се промени и може би ще ми е една идея по-удобно.

# 145
След няколко часа съм на преглед да видя какво е положението, че преди няколко дни другият доктор не успя да хване ясно тоновете на плода, но те се виждали и за да се чуят по-отчетливо трябвало да натисне и раздразни матката, но нямало да го направи.

# 146
  • София
Добре дошли на новите мами  Hug

runtokio, как мина прегледът? Simple Smile

При мен няма разлика м/у работен ден и почивен ден, делник или празник. Аз съм си все вкъщи с двете хлапета под карантина. Те са здрави реално, само си пият антибиотика за скарлатината и дивеят по цял ден вкъщи. Аз пък си имам работа и се опитвам да си я свърша, но много трудно се получва. Кисело ми е, миличко ми е, реве ми се и ми се хили, всичко това едновременно и по цял ден  Crazy 

В понеделник съм на преглед и да се запиша на ЖК и живот и здраве в петък заминавам, дано всичко е наред  Sunglasses

Болките ми понамаляха, но и мен ме пробожда/придърпва от време на време, ако стане по-тежко, взимам но-шпа и минава. Спи ми се постоянно, умирам за сън Simple Smile А бебето отдавна съм го приела, още преди да се появи явно, защото не ми се гади, но пък ми е неприятно от разни миризми, дразнят ме  Twisted Evil

# 147
  • Русе
Здравейте, искам да се запиша в групичката на Януарчета2017. Моят термин е за 23.01 и съм на 36г. Това ми е втора бебче. Първото на есен с песен ми е първолаче.
Желая безпроблемно бременеене на всички ни.

# 148
Това с ходенето до тоалетната през нощта е много досадно Simple Smile Мен ме почна почти веднага след чертичките, но от предишната бременност имам спомени, че средните месеци намалява и към края на бременността пак се усилва.
Много ми се приспива следобедите и на мен, направо заспивам на бюрото. Хремава съм още, досега Шуслерови соли съм пила, надявам се, скоро да ми мине...

# 149
  • Варна
Това с ходенето до тоалетна посред нощите е ужасно. При мен се започва предната бременност, но след ражданетоси продължи и до ден днешен. Адски ми е неприятно, но няма как.
Лилак, и аз имам такива пробождащи болки от време на време, но дали са нормални не знам. И с предната бременност имах. Имам и една постоянна тъпа болка вляво, която ужасно ме дразни. Раждах със секцио и подозирам, че имам сраствания и затова са ми тези ужасни болки.
Днес ужасно ми се гади и съм като парцал. ММ цял ден се занимава с малката, а аз лежа, че нямам сили. Досега тази екстра ми беше спестена, но от друга страна се радвам, защото така знам, че бебчето се развива.

Общи условия

Активация на акаунт