Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 818
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Аничка-Баничка, може ли да кажеш кой е доктора? И аз си мисля за там, затова?  Flutter
Д-р Йончев,страшно внимателен, мил и те предразполага за раждането,да ти е приятно максимално. Няколко приятелки раждаха пр него и им е разказвал смешки,развличал ги от болката и като цяло много добре се чувстваха и по време на и след раждането.
Благодаря ти, ще се поинтересувам и за него. А знаеш ли дали следи?

# 556
Добро утро Simple Smile
Да ви кажа и мен от известно време не ме болят гърдите. Гаденето и повръщането продължават  BlushДнес обаче ме притеснява друго, от сутринта пишкам по малко и много честно и имам едно много странно усещане  Blush Blush Предните месеци ме болеше бъбрек, а при последния преглед ми намериха белтък в урината. Четох, че е възможно при проблеми с бъбреците. Та се чудя дали сега не изкарвам някоя песъчинка или камъче  newsm78 или просто ме хваща цистит, защото ми  е доста студено на краката днес.

Много топло за краката и може да си пуснеш една урина

Аз пусках, заедно с кръвта, точно там док видя малко белтък, но каза че може би е нещо моментно.
По-добре една стерилна урина, хем ще покаже, ако има цистит коя бактерия го причинява.

# 557
  • София
На Lilac* и на всички момичета, които са на преглед днес - успех и ви чакаме да докладвате Hug newsm51

# 558
На Lilac* и на всички момичета, които са на преглед днес - успех и ви чакаме да докладвате Hug newsm51

Аз ще се пробвам наааааааай-сетне да се запиша на ЖК, че искам да си направя една контролна микробиология и цитонамазка, които така и така ми ги има в задължителните изследвания. Вече го подкарвам на война по отношение на лекарите.  Mr. Green

# 559

Аз ще се пробвам наааааааай-сетне да се запиша на ЖК, че искам да си направя една контролна микробиология и цитонамазка, които така и така ми ги има в задължителните изследвания. Вече го подкарвам на война по отношение на лекарите.  Mr. Green

След осмата седмица ли е записването?

# 560
  • София
Кака Сврака, то редно ли е в първи триместър да се прави цитонамазка и микробиология? Върти ми се нещо в глава, че не се препоръчва. Thinking Но лекаря ще знае най-добре. Simple Smile

Това с гърдите вече беше обсъждано няколко пъти, но наистина и мен не ме болят по един и същ начин всеки ден. Един ден е по-малко, друг повече и така Simple Smile Нормално е.

ММ пък по цяла нощ го е страх да не ме ритне нещо или удари в корема. Mr. Green

# 561
Цитонамазка и микробиология, ако правилно си спомням се полага по ЗК на всеки триместър.

# 562
Според мен става въпрос за влагалищен секрет, а не цитонамазка. Поне моята аг така ми каза преди 2 седмици. При предишните 2 бременности не са ми правили цитонамазка. Чак 6 месеца след раждането.

# 563
Привет и от мен!

Дойде и моят ред да се запиша - следя ви от известно време, но ми се искаше първо да видя плода и да чуя сърчице. Днес и това се случи Simple Smile Термин - 23 януари, първа бременност, на 30 години.

Пожелавам само хубави новини на всички, които днес са били на преглед Simple Smile

# 564
  • София
В моя пакет за проследяване на бременността има вкл. една онкоцитонамазка след първи триместър, а след 36-38 г.с. микробиологично изследване на влагалищен секрет.  Peace

snezhii, добре дошла! Желая ти само хубави мигове и пухкаво бебче на финал!  ylinfant preggo newsm30

# 565
И на мен не са ми взимали миналата бременност, казаха ми, че не е много добре да се взима.

snezhii, добре си дошла Hug

# 566
  • София
На мен още миналата седмица ми направиха изследвания: цитонамазка, микробиология, урина, пкк и TSH.

# 567
Ъъъ не виждам с какво ще навреди микробиологията и цитонамазката. Даже по-скоро биха дали насоки за проблеми с инфекции от по-рано.
По здравна каса за 1-ви триместър се полагат: кръв и урина, кръвна захар, васерман, ХИВ, Хепатит Б, кръвна група, микробиология, цитонамазка (но се взима от цервикалния канал или там, както се пише). При рискова бременност и токсоплазмоза (май само за 1-то).

Alja98, ако попаднеш на читав лекар - ще е при първо посещение още в 1-вия триместър. Най-добре като вече има пулс. Повечето ще отсвирват поне до 12-та.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 16:14 от Кака Сврака

# 568
Да се похваля и аз,днес прегледа мина успешно. Видяхме сърчицето на малкото човече  Heart Eyes Сега съм щастлива и по-спокойна

# 569
  • София
Кака Сврака, то по принцип цитонамазка и микробиология си правиш редовно, така че си наясно горе-долу за инфекции и проблеми. Аз лично си правих непосредствено преди да забременея. Може да питаш лекаря си дали има проблем да правиш цитонамазка сега. Мисля, че той ще даде най-компетентен отговор. Simple Smile

magimagi, много хубава новина! Браво! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт