За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 085
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Barbed, извинявай, знам, че не е смешно, но наистина се посмях със сладурката ти малка...  Laughing Викаш целият град ще я научи като "детето, което си мие зъбите"? Не знам какво да те посъветвам, боса съм още в тия неща, но предложението на Дора за зъболекарския кабинет и специалната четка за зъби от Феята на зъбките сякаш ми допада най-много. Има логика детето да повярва на нещо, което е казала самата фея... Wink

# 421
Съгласна съм, че крем против подсичане се използва само при проблем.
При нас точно мокрите кърпи причиниха обрив и подсичане. Използвахме ги в началото, откакто ги спряхме не сме имали проблеми. Не мажа с нищо. Мия само след акане ( 1 до 4 пъти на ден) + вечер. 2 - 3 пъти седмично може да намажа с мляко за тяло на Мустела и това е. Няколко пъти се е случвало да се зачерви леко, пръскам с Джинджира спрей и се оправя веднага.
Какъв е този спрей и откъде се купува?

# 422
Моята дъщеря е пристрастена към мокри кърпички.Вдигнах ги високо,за да не ги стига,но ако сме навън няма как да я мия все с вода,че цялата я мокря.Навън захапва кърпичката по средата и така я държи като кученце през цялата разходка.Ако ще и бърша устата,започва да я ближе,после я дърпа от ръката ми и започва да си търка езика с нея.Купувам кърпички без алкохол,уж само с вода,ама като я гледам ми се повдига.Хората с кърпичките я запомниха и все подхвърлят да ги махам,да ги крия...Крия ги,обаче понякога ги намира и започва пак.Ако и ги взема пък плаче и се тръшка часове,докато не и ги дам.Не знам какво да правя вече,тя не разбира какво и говоря и няма как да и обясня,че така не се прави с кърпичките.Баща и като я види и взима кърпичката веднага и тя започва да се дере,той и се скарва уж и става по-зле,започвам да му се карам на него да и я върне.Кошмар е,а е така от месеци.Като види кърпички полудява-ближе ги,смуче ги,търка си зъбите и езика,бърше си косата,лицето и тялото,почиства количката или стола за хранене,понякога и нас бърше...

# 423
При нас точно мокрите кърпи причиниха обрив и подсичане. Използвахме ги в началото, откакто ги спряхме не сме имали проблеми. Не мажа с нищо. Мия само след акане ( 1 до 4 пъти на ден) + вечер. 2 - 3 пъти седмично може да намажа с мляко за тяло на Мустела и това е. Няколко пъти се е случвало да се зачерви леко, пръскам с Джинджира спрей и се оправя веднага.

Спреят е този - http://apteka.framar.bg/30015722/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … 0%BC%D0%BB-borola
Има го в повечето аптеки. Има и специален за бебета (Джинджира алба бебе), но аз ползвам този обикновения. Предписа ни го педиатърката при подсичане, но помага при всякакви обриви, зачервявания, изобщо раздразнения. И то само с едно, най - много две напръсквания. Много съм доволна и не спирам да го хваля и препоръчвам  Simple Smile

# 424
Ооо - и историята с кърпичките е добра.. Майки - от сърце ви съчувствам! Надявам се някой от съветите да помогне при вас и нещата да се оправят Hug

# 425
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте Hug
Искам да попитам по колко часа трябва да спят през деня децата на 9-10 месечна възраст?
Достатъчно ли е например една дрямка от 40 минути преди обяд и 2 часа следобеден сън?

# 426

Спреят е този - http://apteka.framar.bg/30015722/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … 0%BC%D0%BB-borola
Има го в повечето аптеки. Има и специален за бебета (Джинджира алба бебе), но аз ползвам този обикновения. Предписа ни го педиатърката при подсичане, но помага при всякакви обриви, зачервявания, изобщо раздразнения. И то само с едно, най - много две напръсквания. Много съм доволна и не спирам да го хваля и препоръчвам  Simple Smile
Много благодаря

# 427
Здравейте Hug
Искам да попитам по колко часа трябва да спят през деня децата на 9-10 месечна възраст?
Достатъчно ли е например една дрямка от 40 минути преди обяд и 2 часа следобеден сън?

Това не отговаря съвсем точно на твоя въпрос, но все пак мисля ,че е интересно  Peace

# 428
Здравейте имам един въпрос. Какво ви е мнението за АМ мулумил. Aко някоя мама е давалa, дали е добро. Четох че е за злояди бебчета, като моето. Но е било преди,с вкус на ванилия и много хранително. Сега нещо са го сменили и незнaм дали ще го пие. Моля ви давайте мнения.

# 429
Взех преди няколко месеца и не беше с ванилия,хич не го пи.След него взех Аптамил,който е с ванилия и още го пие,че и все не и стига.

# 430
Привет на всички!Предстои ни ваксинация на 12 седмици и след предишната ме боли сърцето като знам как ще го заболи мъничкото ми.Имате ли съвети как да третираме мястото след това...компреси масажи?

# 431
  • София
Привет на всички!Предстои ни ваксинация на 12 седмици и след предишната ме боли сърцето като знам как ще го заболи мъничкото ми.Имате ли съвети как да третираме мястото след това...компреси масажи?

Лепенка Куул Пач на убоцканото място

# 432

Лепенка Куул Пач на убоцканото място

И аз това използвам Peace

# 433
Как приспивате бебето? Гушкам го - не бивало на ръце. Люлеем го - щял да свикне и после да не иска да заспи другояче. Шъткаме му да го успокоим - научавало се така и после трудно се отвиквало. Пръста да си смуче или биба пък изобщо не трябвало.
Та какви са вариантите? Синът ми свикна на режим сменяме памперс- ядем- играем/говорим, пеем-спим. Обаче се превъзбужда като играем, а пък не му се и спи веднага след ядене и има нужда от някакъв преход от игра към сън. Особено ако и след ядене се наложи смяна на памперс.

# 434
Как приспивате бебето? Гушкам го - не бивало на ръце. Люлеем го - щял да свикне и после да не иска да заспи другояче. Шъткаме му да го успокоим - научавало се така и после трудно се отвиквало. Пръста да си смуче или биба пък изобщо не трябвало.
Та какви са вариантите? Синът ми свикна на режим сменяме памперс- ядем- играем/говорим, пеем-спим. Обаче се превъзбужда като играем, а пък не му се и спи веднага след ядене и има нужда от някакъв преход от игра към сън. Особено ако и след ядене се наложи смяна на памперс.
И ние сме така. Според мен, прави каквото ти идва отвътре и каквото работи за теб и бебчо. Винаги някой с нещо няма да е съгласен, но майката си знае най-добре. Аз приспивам на ръце или на гърда, но моят човек е труден със заспиването. Едни свикват с люляне, други с биберон. Според мен са малко бебетата, които заспиват сами, без биби, без нищо. Ако все пак решиш, просто пробвай различни варианти.
Можеш след игра, просто да му намалиш темпото, за да се успокои-без играчки и стимулация, да му затъмниш в стаята..Не  го мисли прекалено де Simple Smile Бебенцата си искат гушкане

Общи условия

Активация на акаунт