ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 240
  • 828
  •   1
Отговори
# 285
  • В градината...
И аз много харесвам зокуми, но чакам детето да поряасне, че знам, че са отровни, ако им награби листата и ги лапне.
На мен ми подариха широколистна стевия, много са й вкусни листата - освен сладки, имат много приятен вкус. Та й се чудя какво да я правя през зимата  Thinking

# 286
Абе има, ама друго си е от Гърция като спомен да си донесеш!

Аз миналата година си купих огромна бугенвилия за 5 евро. Зимата обаче я уморих.  Embarassed Нападнаха я някакви памукови въшки, а нямаше как да я напръскам с нещо вкъщи...  Rolling Eyes

# 287
  • София
Подариха ми външна Камелия. Ще я пресадя в голяма кашпа. Само се чудя зимата да ли да я прибирам?

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 21:50 от rozibozi

# 288
Ако е наистина голяма кашпата, може, за да не замръзнат корените. Може и в стиропор да я изолираш.
Щом е зимуваща ще е по-добре да прекара зимата навън.

# 289
И аз си имам ново цвете в градината - Ружа! Много е красива Simple Smile

Албицията на която й окапаха листата от преторяване с амониева силитра вече живна, както и хортензията.
На работа си отглеждам авокадо подарък от една колежка. Много добре изглежда Simple Smile
Скрит текст:

ППС: Много ме е яд, че адски сложно се качват снимки в този сайт  Mr. Green

# 290
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз си имам ново цвете в градината - Ружа! Много е красива Simple Smile

Албицията на която й окапаха листата от преторяване с амониева силитра вече живна, както и хортензията.
На работа си отглеждам авокадо подарък от една колежка. Много добре изглежда Simple Smile
Скрит текст:

ППС: Много ме е яд, че адски сложно се качват снимки в този сайт  Mr. Green

http://i-fotki.info/
ето ти сайт за просто качване на снимки Simple Smile копирай третия линк, ще излязат малки, а който иска може да си ги увеличи  Simple Smile

каква ружа? дървесна? другата?

# 291
ДобриHug Май е другата....ама не знам - подарък ми е от ММ за РД  Laughing Харесва ми, че ще цъфти 4 месеца. Едно време баба ми имаше такава - бяло с бледо розово. Twisted Evil

За качването на снимки - имах предвид, че е по-гадно от ФБ Crazy

Имам 2 лавандули. Скоро разбрах, че се подрязвали. Направо се чудя защо не бях се сетила, че като билка е задължително да се прави. Дълго време се чудих защо започват да не изглеждат добре и сега с подстрижката се надявам да живнат  Mr. Green

# 292
дървесна ружа, дървовидна ружа, хибискус

"другата" ружа, за която умирам, а тя от 100 опита не се хвана. сега в новия двор пак ще опитвам  Peace

# 293
  • густо майна Филибето
От тревистата съм садила директно в земята, излиза. После чакаш следващата година да цъфне Simple Smile

# 294
Аз имам от тревистата, втората демек, ни садя ни нищо, розова и бяла е сама се сее и цъфти на същата година, беше се разсяла в целия двор. Някои извадих и раздадох, други оскубах просто, сее се сама. Но сега мисля да си събера семенца, много са красиви докато цъфтят bouquet

# 295
аз купувах семена от по-особени ружици и опитвах сигурно 100 пъти  Blush сея, уж тръгва нещо и накрая пак нищо, а в съседния двор имаше много. вярно от "бабешкия" вид, чисто червени и без пълнеж, но имаше, а при мен нищо. ей такива бяха  Peace
Скрит текст:

пак ще опитвам в новия двор Simple Smile харесвам ги.

а дървесната ружа от оградата на съседа някак успяваше да мине целия двор и да се засее в нашия  Crazy нея пък не исках, ама кой ме пита  Laughing

# 296
Скрит текст:
аз купувах семена от по-особени ружици и опитвах сигурно 100 пъти  Blush сея, уж тръгва нещо и накрая пак нищо, а в съседния двор имаше много. вярно от "бабешкия" вид, чисто червени и без пълнеж, но имаше, а при мен нищо. ей такива бяха  Peace
Скрит текст:

пак ще опитвам в новия двор Simple Smile харесвам ги.
а дървесната ружа от оградата на съседа някак успяваше да мине целия двор и да се засее в нашия  Crazy нея пък не исках, ама кой ме пита  Laughing
То поне лесно, разделяш се с нея, щом не я искаш.
Има едни големи, бели топки/мисля,че не е хортензия/ у съседите ни и когато преминат оградата в нас, аз ги премахвам. У тях обаче си седят до пролетта. Тези топки си изсъхват и през есента и зимата вятърът ги чупи и носи из двора ни. Нервирам се, но само до там. Веднъж подхвърлих да не ми праща букети, защо не ги изчисти есента питах, но тя почна друго да говори и все е така. А аз трябва да им търпя последствията.

# 297
Здравейте, прегледах темите в раздела и не съм сигурна дали тук е мястото, но моля за съвет относно следното: ще правя жив плет от туи. Прегледах из нета и си харесах западна смарагдова и фастигиата. Въпросът е коя от двете е по-зелена и хубава за жив плет и мога ли да ги комбинирам в едни плет и двете? Предварително благодаря. Гледам в началната страница снимка на глициния, един съсед ми подари и сега и нея ще я засадя  до  вратата на двора, искам да стане като тунел, но се чудя дали да не взема още една за срещуположното място и да ги пресрещна и двете, тази която имам е розова, но синьо-лилавите са ми повече на сърце.

# 298
unterdenlinden, може би ще се повторя, но туите в България се отглеждат трудно.
По мои наблюдения рядко изкарват 2-3 зими. Освен това растят много бавно. В някои райони на БГ може и да се развиват добре, но при нас рядко оцеляват.
В градинката до нас засадиха общо 10 туи - 4 кълбовидни, 6 пирамидални. След 2 години има само 1.
Съседът си беше направил жив плет от туи, масово пожълтяха и изсъхнаха. Тази година ги изкорени и засади нови, около 1.5 м високи. Грижи се много за тях, поливане, подрязване, специална пръст, но ще ги преброя напролет колко са.
Моят съвет е да се поогледаш в съседни дворове или парковете какъв вид туи има, как растат и преживяват зимите.
Помисли за жив плет от лъжекипарис, хем е като туите на външен вид, хем е непретенциозно.
Аз харесвам много по-нестандартните живи плетове от - пираканта, лавровишна, хибискус

# 299
Благодаря за съвета, ще пробвам все пак с туите, но в единия край ще сложа и псевдокипарис и ще видим. Трябва ми висок и гъст плет, че сме на главна улица и има много движение.

Общи условия

Активация на акаунт