ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 228
  • 828
  •   1
Отговори
# 270
Такам... Имам си вече Текома и Лагерстремия!  Flutter

Имахме и близки срещи с третия вид през уикенда - един огромен смок /около 150-160см./ "притича" точно през средата на полянката ми пред къщата.  Shocked Rolling Eyes Беше егати бързото животно. Доста неприятничко се почувствахме с мъжа ми.
Лошото е, че се шмугна натам, където видяхме и предния път змията... Дали нямат някое скривалище там? Ще трябва да се поразтърсим. А точно там си садих Текомата предния ден.  Sick

Честно казано, се шашнах... Ако е в задния двор, айде няма проблем - да си щъкат. Но точно отпред, където сме целия ден с децата...

Може би се е "объркал", тъй като се бяхме оттеглили за следобедна почивка и беше напълно тихо и спокойно. В момента, в който излязохме на верандата, той се стрелна да бяга.

Не искам да ми притичват из двора пък!  Crossing Arms

Предлагам да посетите агро-аптеката и да вземете сяра, не е скъпа, от там насипвате около местата, в които не искате да се срещата с представителите на змийския вид... Ние така правим, защото ходим рядко на село и не почистваме целият двор (който е огромен). Периодично си повтаряме процедурата и така в началото видяхме 2-3 змии, сега от едно определено време не сме виждали (надявам се и да не виждам, че....).

# 271
Имам семена на невен. Сега мога ли да ги засадя някъде в двора? Ако - не кога и на какво изложение?

Много тихо в темата  Rolling Eyes

# 272
Реа, на 1-2 см дълбочина и слънчево място.

# 273

Отивам да ги посея и дано мравките не ми отнесат семенцата Praynig

# 274

Отивам да ги посея и дано мравките не ми отнесат семенцата Praynig
Напръскай с инсектицид. Ципрометрин, например.

# 275
  • София
Имаме, но е "апартаментско" и си го водим с нас. Онзи ден не го бяхме взели, когато видяхме змията.
Кучетата не закачат змиите.
Следят ги, ако им пресекат пътя, но ги оставят да си се изнижат.
Смокът е безвреден и обикновено са по двойки.
Всъщност, вие сте им в територията и е по- добре да се разминавате- той не търси допир, но пък унищожава мишките.

# 276
Здравейте следя ви отдавна но доскоро нямах възможност и място за цветя.
Но сега вече и това се случи .Купихме си малка къщичка с голям двор и ще има достатъчно място.
Много се радвам на вашите градинки.Страхотни са.Ако имам въпроси мога ли да се обръщам към вас?

# 277
Момичета, голЕма глупост направих.....сложих амониева силитра (АС) на хортензията и днес гледам листата и покафенели, а така добре вървеше...............ММ слага АС на дръвчетата и аз реших да сипя на хортензията да стане буйна и красива ................ама май я смотах...... newsm78 Мога ли нещо да направя?

# 278
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, голЕма глупост направих.....сложих амониева силитра (АС) на хортензията и днес гледам листата и покафенели, а така добре вървеше...............ММ слага АС на дръвчетата и аз реших да сипя на хортензията да стане буйна и красива ................ама май я смотах...... newsm78 Мога ли нещо да направя?

поливай и чакай да се отмие  Confused

добре дошла, зорница иванова  Hug

# 279
  • густо майна Филибето
И аз само за поливане се сещам.
Добре дошла Зорница  Hug Питай, ако можем, ще помагаме Simple Smile

# 280
Благодаря Ви! Ще поливам  Sad

# 281
Привет!
Що така не върви темичката?!?!?

Бях малко отпуска, но вече съм на линия и идвам пак да ви досаждам!!!

Малко олеандри от Гърция:

Напълниха ми душата тези цветя! Също и бугенвилиите! Мислех да си купя, но така се случи, че изпуснахме всички разсадници по пътя. Много ми докривя.  Confused Сега ще моля някой познат да ми донесе.

# 282
Подариха ми жасмин в саксия. Ухае страхотно. Не знам обаче как да го съхраня. В градината няма да оцелее зимата. Ние сме в планината. Мислех да го пресадя в голяма саксия и зимата да го прибирам. В къщата обаче пада може бй под нулата. Дали ще оцелее?

# 283
Утро, бугенвилеи продават и тук-по големите вериги, по онлайн разсадници.

# 284
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Привет!
Що така не върви темичката?!?!?

Бях малко отпуска, но вече съм на линия и идвам пак да ви досаждам!!!

Малко олеандри от Гърция:

Напълниха ми душата тези цветя! Също и бугенвилиите! Мислех да си купя, но така се случи, че изпуснахме всички разсадници по пътя. Много ми докривя.  Confused Сега ще моля някой познат да ми донесе.

олеандри/зокуми имаше миналата седмица в баумакс и май в мосю бриколаж.  Peace

ние обиколихме трите вериги: баумакс, бриколаж и баухаус и във всичките имаше каква китка да се хареса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт