ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 060
  • 828
  •   1
Отговори
# 60
  • на село
Манa?

Цъкни на гугъл за брашнеста мана и виж дали е същото

# 61
И аз имам изядени цветя
Бях си засадила жълта рудбекия, толкова се радвах като я намерих
Сега от нея има останало едно стъбълце, листата се вижда как са били изядени

Сутринта намерих десетина плужека в капаните
Мисля обаче отново да сложа от сините гранули
Май има резултат след миналата година

Този път закъсняхме с поредното косене с около три дни заради дъждовете и тревата беше поникнала доста, не вървеше да я оставим смляна окосена
Три колички разпрделих на дебел слой из лехите и под дръвчета и храстчета
Днес, а и цяла седмица се очаква пак голяма жега, а така тревата задържа влагата, надявам с

Клематисът ми се развива много добре, пупу

# 62
  • DE
Съжителствам си и аз с една глудница малки дребни охлюви.
Напаст голяма! Гризкат ли гризкат де що им се препречи пред муцуните.
И от голите има, но не са толкова, колкото тези черупчестите.
Тази година с оборския тор си имам и на аванта попово прасе.
Гриза доматите, гриза и скоро бучнах по една скилидка чесън до всяко растение и  от  тогава няма никакви щети.

Няма още много цвят при мен-зеленото преобладава Simple Smile
Има цъфнал летен флокс на който не му е времето още да цъфти

И малко други:

Люб
Скрит текст:
Другото куче го няма вече. Декември я сприспахме на почти 16г. Но, не издържах и след два месеца си взехме една плюшена палава играчка от тукашния приют. Малко е още и палаво, но ще се кротне-няма де да иде. Градината си е моя-почти Simple Smile

# 63
Тъкмо навреме влизам.

Вчера инспектирах ягодите и забелязах, че катериците са изяли всички узрели. А  имаме и цели тумби с гъсеници по дърветата, които са полазили и люляка. Ох, не искам да пръскам с пестициди, но не знам как да премахна гъсениците, заради които идват и осите..

# 64
Matze, голямо е сладурче
Много да ви радва и да го слушате и глезите Wink

Този чесън срещу какво помага, само срещу попово прасе или и срещу охлюви?

От мен малко клематис, цъфнал плет от незнаен храст и момини сълзи
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1713474445587760&set … ype=3&theater

# 65
  • DE
Barefoot Kontesa, против гъсеници помага ефективно лют пипер(чушки) престояли една нощ във вода, прецедени и после се пръска. Миналата година зелени гъсеници бяха опасли клематиса и се наложи да пръскам.
Бях заложила цигаретени угарки във вода и с тая помия пръсках.
Не знам какво не им хареса, но се отървах от тях.

W'A'S'P' , чела съм че чесъна не се понася от много гадини.
Въшките по растенията пък не го обичат никак
Значи не е лошо там където има подобни твари да се боде чесън в почвата, аз дори и в саксиите с цветя набодох.
За охлювите не знам, но на чесън не ходят-смърди им Simple Smile
В наше село нямаше от от седмици никакъв дъжд и беше адски сухо.
Днес най-после заваля! Ръси се един ситен дъждец и се надявам поне до утре да не спре.
Кофти е само, че е топло, спарено и благоприятно за въшките.
Заложила съм една кофа с коприва и сигурно ще има доста за пръскане след като спре да вали.

# 66
Привет, момичета!

matze , много приятна градина и куч - да ви е жив и здрав!

Разни идеи ме обзеха мен с напредване на хубавото време!  Crazy Зарових се в един друг градинарски форум, където момичетата отглеждат уникални рози.

Аз есента си бучнах няколко рози на Флоров за проба. Почти всички се хванаха. И уж не харесвах рози, но сега много ми се прииска да имам розови храсти и красоти.  Crazy Мисля да си поръчам от по-скъпите сортове.

Имаме една циментова площадка, която в момента сме я оградили с едни тухлички, защото ни останаха излишни от оградата. Но сега като се замисля не ми харесва тава. Мисля да ги махна. Ще оставя само един ред вероятно - трябва ми някакъв бордюр, защото мястото има лек наклон и като вали от градината се носи кал баш върху площадката.  Thinking

Я вижте тая снимка. Какво мислите - по-хубаво е да ги махнем тухлите, нали?
А отзад площадката смятам да слагам големи розови храсти. Има възможност и нещо като арка да се направи, но на известно разстояние от площадката /отзад/, защото отгоре е асма.

# 67
  • густо майна Филибето
Според мен можеш да махнеш зидчето до кучето, ще ти се отвори площадката. Другите отделят визуално декоративната част, поне така изглежда на снимката, и изглежда добре.
Катереща роза откъм асмата не е добра идея, ще си пречат. Може би по оградата?
Не знам как са ориентирани посоките, но за да цъфти розата, е хубаво да е огряна почти целия ден. Или поне 6 часа.

# 68
Еми мисля да озеленя и отзад площадката. Защото там сега няма нищо. И си помислих, че ако отворя от всички страни ще  е по-добре.  newsm78

Една голяма катереща роза искам да сложа по самата ограда на двора отзад площадката. На последния панел от оградата. Изложението е юг и има слънце.

Има два метални стълба, разположени перпендикулярно на външната ограда - евентуално за арка, но не знам как ще стои.  newsm78 Но защо пък да не стои - според мен ще е красиво като израстнат розите.  newsm78 И затова искам да я отворя цялата, за да не ги скрива.

Най-много да сложа някоя декоративна дървена оградка. Определено с тея тухли ужасно грубо и нескопосано ми изглежда. И без друго предстои подмяна на носещите колони на асмата. Като се сложат хубави дървени греди, тъкмо ще се върже.

Дайте някакви идеи, ако имате!

# 69
За ограда на кучето бих сложила нещо такова
Скрит текст:

Или яко ти се занимава повече нещо такова

За асмата нещо такова

Или

Но лично аз не бих направила асмалък от дърво защото иска много подръжка за да го запазиш здраво по дълго време.
Нашите съседи бяха с дървен и го смениха за няколко години , че им изгни. Сега навсякъде е от желязо.
Но дървото си е красиво каквото и да си говорим

# 70
......... Или петуните. Те не могат да оцелеят вътре на затворено при другите ти стайни цветя.
Могат, аз съм правила експеримент. Петунии в саксия стояха цялата зима в неизползвана стая на вилата и си оцеляха най-нормално за следващия сезон.

# 71
stefyyyy , благодаря, но не си ме разбрала. Кучето си е пуснато и му е позволено да ходи навсякъде. Няма нужда от огради заради него!

Знам, че се скапва с времето дървенията, но е красиво наистина!!!  Peace

# 72
Дървото се импрегнира и трае много години.

# 73
Дървото се импрегнира и трае много години.
Това казвам и аз , че трябва да се обработи и подържа иначе не става. Те щом са предвидили да е дърво предполагам , ще се погрижат за тази подробност.

# 74
Аааа, нищо не ни е ясно на нас - така че казвайте, моля ви!  Praynig

Свекър ми си правиха дървени неща за двора преди малко повече от 10 години, но сега всичко се е разсъхнало и трябва да се сменя. Доколкото знам само са го лакирвали с лак за дърво.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт