ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 254
  • 828
  •   1
Отговори
# 300
  • густо майна Филибето
ее123456, поливай и ще се радваш на  туи Wink

unterdenlinden , двете туи са хубави и почти еднакви, разликата е, че Смарагд има пирамидална форма, а фастигиата расте нагоре без форма. Ако ще подстригваш плета до някаква височина и го искаш съвсем плътен, фастигиата е по-подходяща от гледна точка на това, че е по-евтина. Но пък Смарагда има много изискан вид.
Имай предвид, че западните туи не обичат засушаване, трябва да се поливат летните месеци. По тази причина и не могат да се видят в парка. Източните търпят и суша, но стават рехави. Не ги препоръчвам за жив плет, евентуално в краен случай, с редовно подстригване. След години не са вече толкова красиви.

# 301
Късно пролетта слагах резници от храстчета и са се захванали, но не растат. Мога ли да ги напръскам с нещо, за да подпомогна растежа? Мислех за листен тор.

# 302
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Късно пролетта слагах резници от храстчета и са се захванали, но не растат. Мога ли да ги напръскам с нещо, за да подпомогна растежа? Мислех за листен тор.

Скрит текст:
май е все едно на бебета да даваш анаболи
  Blush
нещо за по-добро вкореняване може би Thinking

# 303
  • густо майна Филибето
Поливай редовно, септември ще тръгнат. Аз дори бях отписала някои, но като захладняха нощите, дадоха признаци на живот.

# 304
Благодаря ви! Ще поливам, пък дано не измръзнат зимата.

# 305
Кажете ми възможно най-успешен метод да си размножа мушкатата от резници. Да ги сложа във вода и да чакам да пуснат коренчета или направо да ги забуча в саксии?
Имам доста хубави, но израстнаха и се налага да ги поокърша. А не искам да ги заносам...
Преди време съм вкоренявала и по двата начина, но сега ми е притеснено, че по законите на Мърфи като най-много се старая няма да ми се получи...
Свекърва ми есента ми даде 10 кофички с бучнати в тях прясно окършени мушката. Уж непретенциозни... Цяла зима изкараха на стълбището и имаше надежда за тях, но не знам какво се случи, така и не растат, едно по едно погиват...

# 306
Мушкатите са уж най-непретенциозните цветя, но аз успешно успявам да ги уморя.  ooooh! Захващала съм ги и по двата начина. В момента имам няколко саксии, изглеждат добре и може би ще цъфтят.

# 307
Аз по нета поръчах пакетче със семенца за мушкато. посях пролетта. От 3-4 семенца изникна и оцеля само 1. Чаках с нетърпение да видя какъв цвят е, защото бяха микс. Най-накрая цъфна - оказа се снежно бяло. Но поне нямам такова.  Peace

Много искам да си завъдя делфиниуми в двора. Някъде бях чела, че не цъфтят първата година. А на друго място четох, че това било, ако ги сееш пролетта. Ако сееш есента, си цъфтяли напролет/лято. Някой има ли опит?

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 11:23 от utro77

# 308
  • Стара Загора
Аз имам и най-добре е да се засеят есента. После се самозасяват от семената и си излизат всяка година, но не са холандски семена а наши селски.

# 309
вилия , а различни ли са на цвят или са само лилави /ралица/? Колко са високи? Делфиниумите ги дават по принцип доста височки - към 150-180см.

# 310
  • Стара Загора
Различни цветове са и при мен са около 80 см.

# 311
Здравейте, Моля за съвет относно райграса ни, защото имаме проблем от известно време и все сме в чуденка каква е причината.Има поливна система настройваме два пъти на ден да полива общо да е 10 минути.От два месеца и повече даже се появават жълти петна и се напуква някъде почвата.Започнахме да поливаме и допълнително с маркуча, но те се увеличават като че ли и мисля, че причината не е основно в поливането.Сега забелязах, че и на хубаво зелената трева отгоре връхчето е като изгоряло.Тревата е от три години.

# 312
  • густо майна Филибето
Според мен в тези жеги два пъти на ден общо 10 мин. е твърде малко. Пуснете да полива вечер 20мин. поне. Когато е два пъти по 5 мин., влагата остава само в повърхността, не успява да напои , и бързо се изпарява.
Може да е гъбично заболяване, напръскайте с топсин.

# 313
Нашият райграс чудесно живна откакто сложихме поливна система и наместихме вечер да полива 1 час.
Лошото е, че и на къртика много му хареса поливането. Само на поливаното копае.  #Cussing out

# 314
  • В градината...
Ние поливаме вечер по 1  час, както и няколко пъти през останалата част на денонощието и пак съхне на слънчевите места. Просто жегата е страшна. Не беше валяло 3 месеца, днес сефте заваля.

Общи условия

Активация на акаунт