Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са най-често срещаните проблеми в градината според участниците във форума?
Какви са някои методи за борба с вредителите в градината, обсъдени във форума?
Какви са най-добрите практики за отглеждане на зеленчуци и плодове в градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са най-често срещаните проблеми в градината според участниците във форума?
-
Какви са някои методи за борба с вредителите в градината, обсъдени във форума?
Участниците предложиха различни методи за борба с вредителите в градината, включително използването на органични торове като английска сол и калиев сулфат, както и нетоксични спрейове като чай от фасове, масло от нийм, сапун и моспилан. Те също така споделиха идеи за превенция като използване на клонки от рози, кофички от кисело мляко и специфични техники за засаждане на семена.
-
Какви са най-добрите практики за отглеждане на зеленчуци и плодове в градина?
Участниците споделят най-добрите практики за отглеждане на зеленчуци и плодове в градината, включително различни методи за засаждане, борба с вредителите и подхранване на растенията. Те също така обсъждат опита си с различни сортове зеленчуци и плодове, както и методи за предотвратяване на болести и справяне с проблеми със семената.
-
Как да съхранявам бакла, тъй като съм чел няколко рецепти и искам да опитам? Има ли някакви методи за консервиране?
-
Имам стар чесън от зимата. Не е много свеж. Ако избера най-добрите краища и ги засадя, ще стане ли пресен чесън?
тази година за пръв път имам зеленчукова градинка на терасата. Всичко вървеше чудесно, докато не открих странно загниване на листата на доматите ми. Прилича на мана, но от долната страна на болните листа няма гъбичен налеп. Вместо това листото изглежда като изядено отвътре и вътре в него има малки черни точици, които обаче не са акари. По скоро изглеждат като фекалии на насекомо, но насекоми върху доматите изобщо не съм виждала. Напръсках ги със смес от сода, олио, препарат за съдове и вода, но все пак нямам идея какво е заболяването, за да го лекувам адекватно... После може да кача някоя снимка за да стане по-ясно. Ако някой се е сблъсквал, помагайте!