Биозеленчукова градина – нашето райско кътче! /тема 33/

• 106 656
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Доматите розовеят ..... chef

Бера краставици ....

Пипера връзва

По листата на зелето имам някакви дупчици ....от какво ли да са ? newsm78

# 196
Ohлюви, моето е на решето, всичко изядоха, другото е с въшки, не съм пръскала ама май ще трябва Peace

# 197
 Здравейте, знаете ли от къде мога да си намеря разсад за сладък картоф?

# 198
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
доматите са живи и даже цъфтят  Crazy
краставичките и те Simple Smile

днес косихме, копахме изчистената с черен найлон втора полоса и преместихме найлона за трета Simple Smile

чукча доволен.
чукча много доволен  Blush

# 199
  • Варна-София
Ани, земни бълхи?
Колко е хубаво да разпускаш, изпадаш в безвремие! Даже няма нужда да не работиш. Може, примерно, да плевиш и пак да изпаднеш в безвремие. Много зареждащо! Релакс за мозъка. Нещо такова беше писал и Куркума преди време, а аз не го разбирах. Сега вече го усетих.

# 200
  • Перник
amica1, точно така е, особено, ако основната ти работа не е физическа. И на мен работата в градината след 8 часа на бюрото ми действа като почивка. А преди години имах един началник, благодарение на който поливах целия двор с кофа за 30 минути  Laughing Crazy

# 201
  • дядовата ръкавичка
Много е зареждащо, да  Laughing.
Сутрин си пия кафето обикаляйки и наглеждайки зеленийките. Вечер след работа първо съм в градината, после при децата  Wink.
А тези земни бълхи нападат ли хора? Целите ми крака, а и не само, са изядени, възпалени и сърбящи  Crossing Arms

# 202
  • Перник
Сутрин си пия кафето обикаляйки и наглеждайки зеленийките. Вечер след работа първо съм в градината, после при децата  Wink.
А тези земни бълхи нападат ли хора? Целите ми крака, а и не само, са изядени, възпалени и сърбящи  Crossing Arms

Значи не съм само аз така  Simple Smile

Дайте повече инфо за земните бълхи, моля. Че и мен миналата седмица жестоко ме ухапа някакво супер дребно насекомо, което излезе от градината.

# 203
  • на пъпа на Златията
Скачащи  бълхи. Още наричани кози .Лисичи, вълчи,кучешки. Зимата зимуват в дървата докарани от гората, в земята .
.Люпят се при 30 градуса. Нападат и кокошките,котките , човеците . .Чистих курника и ме нападнаха и се хванах за главата. Занесох си ги и в леглото. Пръскат се от високо че скачат. Земните бълхи не нападат топлокръвните.   Grinning  

# 204
  • Варна-София
Хе-хе-хе. Мернах скоро на няколко места в нета, че земните бълхи се пропъждали чрез салати, насадени между зелето. Обърквали се и не го нападали. Друг начин е да засадите дайкон - умират си по дайкона. Ако пък дайконът ви е основната култура, трябва добре да го гледате, за да "дръпне" напред, да се развие и да загрубее, иначе спукана му е работата. Където се намножат една година земните бълхи, на другата там не садете кръстоцветни. В някои страни покриват културите със ситномрежести покривала, ама чак пък толкова за едни земни бълхи. Поливайте, торете, да има и за тях и за нас.
Вегетарианци са, няма да ви нападнат. Друго ви е хапало.
Вижте какъв мушморок ми скокна вчера на ръката. Красавец е, нали?

Изображението го взех от интернет - снимката е направена от Дорис Потър.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 08:56 от amica1

# 205
Отдавна не съм писала , ама работа и само работа , сега си откраднах 5 минутки:)
Неприятно е това с бълхите, каним се да пръскаме около двора ( тревата мъжа ми я пръска вече два пъти , отново пожълтя ), но сега е купил и против бълхи и кърлежи ,че  и по двете улици минават овце и кози.Но вчера беше мрачно , предните дни духаше вятър.Дано днес даде времето.
И ма мен ми действа добре работата в градината, а само преди година се мръщех като чуя за село и работа.
Да се оплача от тиквичките ми , всичките се разболяха , не знам от какво , расте тиквичка и на следващия ден когато вече уж трябва да може да се откъсне е изгнила.
Вчера сложих две нови гнезда , надявам се да станат , иначе до преди 3 дни много добре вървяха  нямаха обиране, не съм съгласна да приключим в началото на юли с тиквичките.Още повече че едните семена са пробвани от родителите ми предни години , цяло лято връзвали.
Боба и той дава добре , вече 10 -на торбички съм замразила.
Краставици и корнишони берем всеки ден.
Доматите са огромни , сега остава да узреят .
В събота извадихме картофите, много добре се представиха , и нямаше загуби( сляпото куче ги е пощадило).
Мъжа ми всеки ден реже по 4-5 моркова, който ги сее рано сега суши.

# 206
И аз така Simple Smile

Моля, някой който гледа краставици "Гергана" да ми обясни по най елементарният начин как да ги отгледам. Вече са на 4-5 листа и не съм им направила никаква "стойка".

# 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз така Simple Smile

Моля, някой който гледа краставици "Гергана" да ми обясни по най елементарният начин как да ги отгледам. Вече са на 4-5 листа и не съм им направила никаква "стойка".

мрежа за краставици  Peace
снимките са от нета  Peace

Скрит текст:

# 208
  • Толбухин
Моля за помощ, в градината имам попово прасе, как да се справя с него?
Много, много БЛАГОДАРЯ

# 209
  • дядовата ръкавичка
Хм, явно нещо друго ме яде, да. Аз ги видях гадинките, но  не ги разпознавам.

Красавец е буболеча, албинос  Laughing

Боже, като ви чета, имам чувството, че живея на друга планета. Досега само салати, лук и грах съм брала. Тиквичките тепърва връзват, краставиците и те са ню-ню. За домати изобщо не мисля, едва преди седмица започнаха да цъфтят.

Общи условия

Активация на акаунт