Каква е разликата....

• 4 422
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Правилно ли разбирам, че за момчето се събират пари, защото не е имало с каква кола да иде на бал  Shocked
Просто не мога да повярвам, това за мен минава всякакви граници. Хората явно го приемат за индулгенция, друго обяснение нямам защо се дават по този начин средства.

# 31
България реши, че живота на момчето има по голям потенциал от живота на момичето, затова го финансира!
Дрън-дрън!

Че държавата е длъжница на гражданите и гражданите са длъжници на държавата е факт, но няма нищо общо с неравнопоставеността между половете.

Идеята ти държавата да взима деца от майките им, на които не достигат средства да им осигурят висок стандарт /момчето завършва Английска гимназия все пак!!/ е стряскаща и безумна!

висок стандарт?
Да можеш да си купиш обувки...  Shocked

Цитат
За бедни се считат тези домакинства (лица), които имат доход под определен минимум, гарантиращ задоволяването на тесен кръг от основни потребности.
В България е прието изчисляването на два прага на бедност – социален минимум и екзистенц-минимум, които по същество са различни степени на жизнен стандарт. Първият включва по-широк набор от основни стоки и услуги, а вторият само тези, които осигуряват физиологичното съществуване на индивидите.

# 32

Тук си права. Аз имам много особено мнение за случая на Кристиян, но ще се въздържа да го изложа, поне не и докато не е отшумяла медийната истерия. Веднага ще ме обвинят в завист и хейтърство.
Как пък никой не се сети, че този младеж – вече завършил и пълнолетен, може да поработи, за да подпомогне семейството си, вместо да праща банкова сметка по медиите? Но спирам дотук.
Спирам, въпреки че ми е много тъжно за стотиците, ако не и хиляди, деца, които също живеят в неблагоприятни условия и крайна бедност, но... са оставени на произвола да се оправят както могат. И не става въпрос само за децата в домовете. Не са никак малко и тези, които, макар и живеещи с любящ родител, също мизерстват и са принудени да работят от съвсем невръстни, за да подпомогнат близките си или просто за да оцелеят.

И на мен ми е трудно да повярвам, че не се е сетил досега да започне работа или поне да изкарва някакви пари. В езикова гимназия учи, можеше преводи да прави, да докарва някой лев, не да чака на баба си пенсията и да му дадат яке и обувки. Най-малкото това, ако няма допълнителни компютърни умения. И сега като го слушам, има планове да учи, но не споменава нищо за работа. То не става само с кредити. Ужасно много хора има, които не могат да си позволят да изпратят децата си да следват за висше образование, без децата им да работят през това време. Някои дори започват да работят и учат задочно, или само работят няколко години и тогава записват висше. Той е толкова облагодетелстван дори само поради факта, че живее в София и учи в престижно училище, в сравнение с нуждаещите се деца от малките населени места, които трудно могат да си намерят работа в родния град или село, която да им дава достатъчно доходи, че  да си плащат таксите в съответния университет в големия град, и да си плащат разходите за пътни и нощувки до там.

Вместо да пълнят дарителски банкови сметки, да му възложат някаква работа с английски, за да се научи как да изкарва пари. Много по-полезно ще бъде за него.

# 33
Не искам да звуч хейтърски срещу Кристиян, но понеже и моят син израстна без баща от 14-та си година нататък, да вметна, че докато учеше в 1 АЕГ, той даваше уроци по английски на деца от 1 до 7 клас и правеше сайтове. Като студент започна работа още във втори курс. Да, вярно, той е програмист и за такива като него работа има, но още се сещам как първата година нашето програмистче със заплата от 1200лв. ходеше след работа да дава уроци по английски, защото го беше страх да не загуби всеки възможен лев, който би могъл да изкара. Още веднъж да повторя, нито имам за цел да хейтя Кристиян, нито да хваля моето отроче. По-скоро ми се иска майката на Кристиян да го беше възпитала в такава насока- че и той трябва да поработи като голям човек, а не тя да се гърби с кредити и немотия.

# 34
И на майката може да се помогне с работа. За мен това е истинската помощ, не пращането на някой лев.
Лесни пари лесно се харчат, а и в един момент ще секнат – всяко чудо за три дни. А после?
Не могат трима пълнолетни да живеят с 200 лв. и кредити, камо ли да плащат и таксите в университета. Поне още един от семейството трябва да започне работа, за да се справят. Точно тук може да им се помогне ефективно, а не да им се подхвърлят подаяния, които могат да замажат проблема за известно време, но не и да го решат.

# 35
Вече е предложена работа на майката. Това е най-хубавото от цялата история.

# 36
Вече е предложена работа на майката. Това е най-хубавото от цялата история.
Мне, най-хубавото ще бъде когато и пълнолетният младеж започне да изкарва някой лев, а не майка му да се гърби сама с издръжката на трима.

# 37
Най-хубавото от раздухването на историята имам предвид. Защото дали той ще работи или не, на тази жена ѝ е нужна работа, а не да се депресира с майка си в мизерния апартамент.

# 38
Най-хубавото от раздухването на историята имам предвид. Защото дали той ще работи или не, на тази жена ѝ е нужна работа, а не да се депресира с майка си в мизерния апартамент.

Да, права си за това. Но то не е достатъчно, защото е ужасно, ама ужасно всичко да лежи на твой гръб.

# 39
Гледах и момичето от дом, което ще става готвачка
както и момчето .
Първото беше усмихнато без да се оплаква ,
втория говореше само за мизерията , в която живее ...даже спомена,
че си купувал и билетчета от лотарията ...
Но  това, което ме огорчи от него е че след доброто което му направи момичето
закарвайки го с колата, той с думите си застана все едно срещу нея ...много подло ми се видя ...и
за това не ме интересува как ще се оправи , не вярвам че каквото и добро да му направят той ще бъде благодарен ...така го усещам .

# 40
Така е, Уиш. Образованието може и сам да си го поеме. Дори да пропуснеш една година, в която да поработиш и спестиш нещо, не е фатално.
Като нищо и за него ще излезе работа покрай целия шум около тях, стига да иска.

# 41
  • София
Гледах и двата клипа.
Хареса ми момичето, усмихнато, с план за живота по-нататък.
Готвачка е професия, която може да се работи навсякъде. Дори и да я приемат в университет ще има възможност за почасова работа.
Така ще си помага с издръжката.
Прословутия Кристиян не ми харесва. За мене не е драма, че щял да стигне с метро  до ресторанта. Явно съучениците му го отхвърлят. След като няма нито 1 приятел в класа, за мене той е виновен. Друго ми е по-важно - голям, едър мъж, а не прави нищо за да подпомогне семейството си. Можел е да започне някаква работа, поне език знае добре. Колкото и мизерно да плащат на начинаещи - все е нещо. Има и други възможности за  работа, който търси - намира.
Мисля си нещо за цялата случка, но за сега  smile3505

# 42
  • София
Първо искам да попитам missoni в коя държава живееш? И сега за първи път ли разбираш за мизерията?  
Момичето и Кристиян имат неравен старт. 

Общи условия

Активация на акаунт