Лятото на прага ни шепти - двучертичков дъжд ще завали!Мами над 35

• 42 262
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
И аз мисля, че ако не е абсолютно наложително, не е добре да се дават толкова малки на ясла. То на годинка си е бебе. И двете съм ги гледала до 2г., не съм се чувствала откъсната от света и хората. Ето в събота, живот и здраве, каката става на 14. Кога мина това време? Сякаш вчера беше малко бебе. Гушкайте, пейте и играйте с тях, отделянето и порастването са неизбежни. Но това е мое мнение  Hug

# 601
Ах, прекрасна Бела  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да я нацелуваш от нас! Порастнала ни е нашата мацка, много променена.
И аз забравям да кажа, че Вики на Мария е готин млад господинчо, със стил и визия  Hug
Видях и порастналия К. на Фокси, сладък, усмивко, ама и сериозен мъж изглежда  Hug
Коте, ако имаш вариант не я оставяй за цял ден а за по няколко часа на ден, примерно 2 пъти седмично, за нейно разнообразие. Ако има такава възможност. А иначе те гушкам, аз баткото на 4 год. го дадох направо на градина, че пак минах през тия състояния, сега живот и здраве ме чака същото. Неизбежно е.
Перу, ако ти ще се чувстваш по-добре на работа, и в добро състояние на духа, не го мисли. Аз и с бати и сега, се чувствам така, че мога още време да остана с тях. Но понякога страничните фактори са много. Моята природа е такава. Макар, че не съм спирала да работя и да се занимавам със сто неща, особено сега с това майчинство. Вероятно затова не ми липсва професионалната част, не губя почвата, не съм се отделяла, в час съм, щото просто го правя, но в доста намалени мащаби, и естествено - не носещо такива доходи. Но е изключително важно душевното състояние на мама. Така да разбират малките душички.
Нашите прегледи в средата на другата седмица, ако нещо не ги отменят, че вече се случи с единия, заети тез докторя бе. Иначе днес ходихме на консултация при джипито, младежа е 14 килца вече, едва легна да го измерят - според мен е повечко от 86 см., но ще го измеря в нас тия дни. Следващата консултация е на 2 год. и половина.
Другата седмица пак ме чака лудница, и родителска среща в яслата и завършване на баткото с празник и прегледи...и брррр...
Тите, стройна организация, кефите ме много Hug
Ава, и аз така мисля  Hug
А Мария е много права за поставянето на граници. Изключително важно нещо. Но пък за бебета на 1 год. щото за мен са бебета, незнам...май още не се отнася. Виж вече като наближат 2 те годинки е друга боза  Mr. Green
Уанче, браво на порастналото съкровище, и на тати  Hug

# 602
Коте, ами както споменах по-горе още не съм почнала сериозно да слагам в кашоните, но по-спокойно ще е когато тя спи. Аз и сега си върша повечето неща, когато я сложа да спи, само я наблюдавам на камерата.

Ава, много си права! Аз когато го дадох  на ясла, просто беше наложително да работя и затова. Но с дъщеря ми умишлено спрях работа и си я гледах до детската градина. Не ми е плакала изобщо, просто беше по-голяма и разбираща какво я очаква.

# 603
Напазарувах 100 глупости .... добре, че ММ е на работа. Не съм сигурна как ще го приеме Wink но имах нужда от шопинГ. Дано съм уцелила размерите и за двама ни. Уж гледах таблицата с размерите ...

# 604
Браво Даре. Жена с пари е като луд с картечница  Mr. Green

За себеуважението..... мм на 38 години   го постигнах. Отслабнах, заобичах се и започнах да се уважавам.

# 605
Питате кой се гледа по-лесно... Ц.разбира се, като плаче я гушвам и се успокоява. А.се дере по цял ден, като го вземеш се извива и гърчи, постоянно иска да яде, после връща.
Днес съм решила да направя пробно изцеждане за да видя колко ми е кърмата, отдавна не съм го практикувала.

# 606
  • В градината...
Амини, ти пък, да го оставяш да се дере, даже като е на ръце  Whistling /който го е нямал не знае какво е/.

Аз изпитвам страхове, че ще остана без работа. Ако съм на трудов договор, няма да ми пука. Няма да ми пука и че майчинството е 300лв., а на ММ заплатата 700. Стигат отвсякъде. Но ми пука, че работата зависи изцяло от мен. И това хем е хубаво, хем съм притисната. Сигурно ще се намерят клиенти и след още 1 година, но аз вече ще съм извън релсите. Без тонус.
Поне ако ходех по разходки с други деца и майки сигурно щеше да не ми е така самотно и загубено.

# 607
  • Истински се вижда само със сърцето.
Перу ела да се разхождаме или аз да дойда Simple Smile

Аз си се разхождам сама и си говоря със София изключая моментите в които някой се спира да охка и ахка каква коса имала  hahaha ама такава ще е Simple Smile

# 608
Перу, така като те чета и ми става мъчно, някак си. Там в селцето ви няма ли други майки с деца на възрастта на И.? Или да се метнеш в колата и до града в парка, там със сигурност ще има майки с колички!
Аз след малко излизам с двете, но каката ще я оставям в приятелка да играят и после ще ходя да я вземам, а през това време си се разхождам и аз сама като Ели. Гледаме зайчетата по градините на хората, катерички- те са навсякъде, ходим по тревата, миришем цветенца и се люлеем на люлките, кучета малки и големи ни разминават и така.

# 609
  • В градината...
Ели, готово  Blush

Абе майки има, по-точно майченца. Те се движат в момичешките си групи - млади
Скрит текст:
празноглави, така ми изглеждат, то аз и затова не се заговарям
, но вървя по улицата и като се опитам да завържа визуален контакт, те никога не ме поглеждат. Може да се чувствам така и от комплеса, че съм дърта. Но никоя не се е опитала с мен да се сближи.
А тук на село има няколко колички, всеки ден стоят на центъра на пейките и пият кафета след кафета. Ама на - темерут.

# 610
оф, Перу.  Всички страдаме от някакви емоционални дефицити, ама твойто е прекалено. Заговори някоя празноглавка. Може да те изненада приятно.

# 611
  • В градината...
Сигме, просто телефонът ми не звъни с месеци. Затова съм така, а и аз нямам нужда да говоря с някого. Само вие сте ми.
Но скоро се връщам на работа и ще се вихря с колегите в свои води.

# 612
Танзу, честита ви врата Hug
Коте  HugНа мен ми се къса сърцето като те чета. Слушай сърцето си. Според мен Изи е малка за ясла по цял ден, а и ти не си готова според мен. Но това е мое мнение Peace
Скрит текст:
Б. като го няма един час и нямам какво да правя. Де факто има много неща, ама без него не е същото и нищо не ми се прави.
Лени, страхотно изглеждат местата, които планирате. Дано времето да е с вас и да си изкарате страхотно Hug
Мистик, да се оправя Наско и при теб да се наредят нещата Hug
Мира, браво за яслата, звучи страхотно. А и Момо щом е въодушевен Hug
Дидка, всичко ще е наред. Отдъхни и си бременей спокойно. За утрогестана – лигавицата набъбва и вагинално казват е по-добре. Слагай и не го мисли Peace
Звездичката, браво на порасналото ти момче Hug
Перу, разбирам те за бабите
Скрит текст:
Моите родители помагат постоянно, на луди ги правя. Работят, но през нощта да ги викна са тук. Няма не мога, няма спи ми се. Няма нещо, което да не могат. Ако не знаят – пробват се и се учат. Свекитата уж щяха да гледат Б. Или поне да помагат. Свекърът е на метър разстояние. Свекърва ми само повтаря как Б. е по цял ден с мен, как не го отделям /укорително/, как трябва да изляза, как и аз съм човек, как да й го оставям за половин или цял ден аз да си почина. На думи ок, ама като дойде да го види и като ревне, айде при мама, защото не можела тя. Накарах я да го приспи – точно веднъж и на петата минута каза „не мога“. Опитах аз да го оставям в тях, ама в тях виждал, че е различно и не си у дома и плачел, затова те ще дойдат. Явно толкова може. Но пък постоянно си предлага помощта, като я чуе човек ще си каже тази добра жена с тая неблагодарна снаха, а всъщност нищо. Идват да го видят, когато е в настроение, весел, нахранен и наспан и го гледат като кукла. Дразня се много. Толкова съм се настроила, че почти избягвам да говоря. Търсих дори техники да се справя с това, притеснявам се, че ММ като си дойде ще види, че се дразня. А видимо нищо. И никой не ми е длъжен. Нито да ми помага, нито да ми гледа детето. Мрън.
А за яслата може да опитате и ако не се получи да я спрете. Вярно, че ще се социализира, ще си играе с децата. А тя е и общителна, щом казваш се заиграва и щастлива с други деца. Не съм ти в обувките, но нямаше да я оставя на бабите. Или аз, или яслата.
За разходките с други майки аз пък ги отбягвам. Понякога може да има полезен опит, ама ми идват твърде много. Тук ходят като орди и друга тема освен бебета няма. На мен ми се говори и за други неща. И си ходя сама.
Опитах и аз упражненията на Румяна, точно 2 дни. Мислех, че Б. ще му е забавно да ме гледа, но не ме оставя човекът. Обяснявам му, че целта е от слон да стана крава, той не и не.
Б. няколко нощи спи неспокойно и почти не съм спала. Излезе втори зъб, от зъбите ли ще е не знам, ама дали ми се събират по 2-3 часа спане.

# 613
  • В градината...
точно, същата работа - като орди, едни такива устремени  в затворената си групичка, облечени, докарани.

# 614
Коте  Hug и на теб ще кажа като на Перу - както го усещаш така направи. То си е и до самото дете как е, колко голяма е яслата, групата и тн. Помня че Жана разказва за системата при започване в ясла как е, при вас същото ли е? Колко време ще я водиш и стоиш с нея или как е? Но да, като плаче и е несигурна в ситуацията и хората не можеш да я оставиш, независимо колко е мила какичката. Но послушай интуицията си.

Ама как ще си темерут бе, Перу  Hug ама да, ей така за упражнението иди и се запознай с майчетата и пий кафе с тях. Аз и моята доброволна работа е малко подобно упражнение - опитвам се да правя неща, от които се притеснявам (работа с хора в магазин, каса, пари), за да ги превъзмогна.

Ивка, от зъбите е неспането

Общи условия

Активация на акаунт