СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 253
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Ами то трябва да има компютърно грамотни експерти. Не може само на АИС специалистите да се разчита  Laughing

# 1 186
Сериозно ли? Чак в понеделник ли ще я пуснат?Shocked
Да бяха викнали някой седмокласник да я направи набързо, това компютрите много сложно нещо!  Joy

# 1 187
  • София
Картинки, филмчета, ок, но неумението да четат с разбиране показва чисто неглижиране на развитието на децата - все повече сегашни деца не умеят и никой не ги кара да научат наизуст едно стихотворение, не са способни да слушат учителката да чете приказка, речникът е по-беден знанията им за света са все по-оскъдни, нямат никакъв интерес отвъд стикитата на някоя верига или принцески книжки с прически и аксесоари, и изобщо всичко това, което е нужно, за да може човек да обработва слухово и зрително реч, не се развива на достатъчно ниво. Затова после имат проблеми в училище, не е само системата виновна.

# 1 188
А на мен въпроса ми е : как тези 17 983ма ученика с 2 по математика наНВО са завършвали 1ви,2ри и т.н. Та до 6 клас ? Е това не ми е ясно.  Shocked

# 1 189
Причини най-разнобразни, просто дадох пример, едни и същи деца повишават успеха си и научават повече от видео-уроци, отколкото от написан текст, ако целта е да им набиваме канчетата и да ги сочим с пръст - изпълнена е, ако е да бъдат образовани, трябва да се осъвремени системата и да образова и тези деца, при това развитие на технологиите и възможност знанията да стават все по-достъпни, е глупаво да не се възползваме.

# 1 190
  • София
Такава информация има във всяко училище, но не съм видяла някой да я публикува.
Къде в училището? По мое време изнасяха списъци на самото училище, сега няма такова нещо. Или поне днес нямаше изнесени списъци....

Не знам от кой град си, но според информацията тук - http://www.rio-sofia-grad.com/ училищата ще получат резултатите едва в понеделник и предполагам чак тогава ще могат да ги разлепят.

Протоколите с резултатите от НВО – VII клас, ще Ви бъдат раздадени на 06.06.2016 г. (понеделник) в заседателната зала (5. етаж) на РИО – София-град, при следния график:

14.00 – 14.30 – райони: „Банкя“, „Връбница“, „Възраждане“, „Триадица“, „Сердика“;
14.30 – 15.00 – райони: „Изгрев“, „Илинден“, „Искър“, „Красна поляна“, „Слатина“;
15.00 – 15.30 – райони: „Подуяне“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Люлин“;
15.30 – 16.00 – райони: „Младост“, „Надежда“, „Нови Искър“, „Оборище“, „Овча купел“;
16.00 – 16.30 – райони: „Панчарево“, „Витоша“, „Красно село“, „Студентски“, „Средец“.

# 1 191
Какво наричате образование.....?
Училището е създадено, за да може децата да се научат да общуват помежду си  Peace
Успешни в живота?! В какъв смисъл?

# 1 192
Какво наричате образование.....?
Училището е създадено, за да може децата да се научат да общуват помежду си  Peace
Успешни в живота?! В какъв смисъл?

Има ли начин да не пренасяш несвързаните си и неразбрани разсъждения в тази тема?
Тук си говорим за друго.

# 1 193
Имам въпрос. На обща родителска среща за 7-ми клас ни казаха, че вторият модул може само да повиши оценката. Но гледам резултатите на дъщеря ми и оценката за кандидатстване по математика е по-ниска от НВО-то.

При вас как е?

# 1 194
  • Варна
Искам да попитам варненките  как се подреждат училищата след първите 3-4. Те са ясни МГ Първа, Пета, Четвърта. А после?
За съжаление на моето девойче няма да му стигнат числата за тях, особено след като са им казали, че по всичко за годишни оценки ще им нанесат тия от матурите.
Сега сме в голяма чуденка как да подредим останалите училища.

vanibo и при моята е същото. Двете оценки от първи модул са по-високи от тези за втори.

# 1 195
  • Русе
Почти винаги я понижава. Вторият модул е по-труден и малко деца имат по-високи оценки на него отколкото на първия, така че няма как само да повишава. Нещо са ви подвели.

Нашето РИО явно няма да качат обща статистика. Дали МОН ще качат такава за всички области, както миналата година?

# 1 196
  • София
Причини най-разнобразни, просто дадох пример, едни и същи деца повишават успеха си и научават повече от видео-уроци, отколкото от написан текст, ако целта е да им набиваме канчетата и да ги сочим с пръст - изпълнена е, ако е да бъдат образовани, трябва да се осъвремени системата и да образова и тези деца, при това развитие на технологиите и възможност знанията да стават все по-достъпни, е глупаво да не се възползваме.

и ще се получи като тук, въ вфорума - хората не могат да се концентрират върху текст, по-дълъг от два-три реда. Само с видео-уроци не става, трябва да умеят и да четат с разбиране. Знанията хубаво стават достъпни, но трябва да има и кой да ги преработи тези знания, за да станат негови знания. Не може да не могат да прочетат една книга, а да разчитат на филма. Това с технологиите изглежда много хепи, фри и решение на проблемите, но утре няма да има кой да ги прави тези технологи. И преди да каже някой за Стив Джобс, нека по0критично да прочете биографията му - за да стигне до университета, доста четене е паднало, а и той добре е умеел да слуша. Питайте учителките в ДГ колко деца са способни да седят на столчета и да слушат приказка. После в първи клас диктовките стават кошмар, защото не могат да задържат и обработят смисъла на това, което се казва, та да го запишат. Затова после не могат и да четат с разбиране. Никой никога няма да отмени четенето с разбиране, а най-много това да стане признак на още по-голямо разслоение.

# 1 197
  • Бургас
двойките се стопиха от 18000 на около 4000, както казаха по новините 2-ка на първи модул и 2-ка на втори  модул прави сбор 3-ка  #2gunfire

# 1 198
двойките се стопиха от 18000 на около 4000, както казаха по новините 2-ка на първи модул и 2-ка на втори  модул прави сбор 3-ка  #2gunfire
Не са се стопили. Просто става дума за различни оценки, то си пише на страницата на МОН.
Което пък означава, че в Бургас са една една четвърт от всички двойки в страната. Изглежда ми много странно.

# 1 199
  • София
След като час и нещо няма никаква връзка с РИО - София, позвъних на пресцентъра на МОН с въпрос за статистиката. Незнаят, препращат към РИО. Препоръчах им да се информират, тъй като интереса е голям и вероятно ще има още обаждания. Били в друга сграда и нямало как да се свържат...!!! ПРЕСЦЕНТЪР на МОН !

Е, как да се свържеш. Те хората пуснаха съобщение в 17 и 20 часа - е, не това, което обещаха...ама за г-жа Крастева предполагам, че това са подробности. От 16 часа в Националния съвет на децата ще награждават столични директори и учители, а и като вземем предвид, че е петък ...хората са си запразнили.

Общи условия

Активация на акаунт