СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 108
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Някой знае ли дали на изпит за проверка на способностите по изобразително изкуство е позволено да се носи лист с пропорции?

Не се носят никакви листове. Само моливи, бои, пастели или там с каквото ще рисува.  Peace

# 196
  • Пловдив
На вчерашната матура  щерката беше най-несигурна по физика и най се страхуваше от нея. И точно по физика има пълния брой точки , а по биология и химия дето все викаше аз си ги знам - има 2-точки по-малко от максимума и съответно 5-ци.  Ама така е , прекалената самоувереност се наказва.

# 197
Мислех,че Иванови са Стара слава-от преди десетина години.

# 198
  • София
За текстовете за преразказ - наистина са се падали учени текстове. dundi73 спомена за "Снежният човек и врабчето", "Череша с алени сърца" също се учи в началното училище. Поне моят син ги е учил. Според мен най-ужасният текст, който са давали, е за Вида.

# 199
  • София
Хм, не съм го чувала този слух за Иванови... Много неприятно, ако е истина.

# 200
  • България, София
Хм, не съм го чувала този слух за Иванови... Много неприятно, ако е истина.
Раздухаха го през 2013, оттогава не съм чувала нищо.

# 201
Чефо, не съм съгласна с последното. Хората си обявяват статистиките с резултатите по училища за цялата страна и за всичките 5 НВО-та. Който иска да ги види, ги намира.  Peace

За признаване на грешката - досега такъв филм не са давали по канал МОН.
Къде ще има такава статистика за тази година за София-град и кога?

# 202
И като сме отворили дума за откритост: резултатите от НВО/матури се пазят като най-интимна национална тайна. Не трябва да е така - трябва откритост.
Специално за изпитите в седми клас - резултатите не са чак такава тайна. В училището-гнездо в нашия град разлепват списъци с оценките на всички явили се.
Иначе си мисля, че от МОН няма да отстъпят сега. Направят ли го веднъж, рискуват всяка година да бъдат атакувани с право или без право за всяка запетая.
Г-жо Дидева, това за София-град важи ли? Къде ще може да се намери пълен списък за София-град- колко ученици са се явили на НВО-тата и какви оценки са изкарали?В кое училище -гнездо ще има такъв списък?

# 203
  • Пловдив
Чефо, не съм съгласна с последното. Хората си обявяват статистиките с резултатите по училища за цялата страна и за всичките 5 НВО-та. Който иска да ги види, ги намира.  Peace

За признаване на грешката - досега такъв филм не са давали по канал МОН.
Къде ще има такава статистика за тази година за София-град и кога?

Миналата година тук в темата някой пусна линк с тази информация. Много хубав екселски файл с всички училища в страната. За София специално такава информация се появява тук http://www.danybon.com/

Не съм Дидева, ама да отговоря. Би трябвало във всяко едно училище-гнездо да се обявят резултатите на всички деца. За това колко деца са се явили на НВО-то - по БЕЛ и МАТ ще се види в статистиките на успеваемостта, които РИО-София град качва на страницата си.

# 204
Класация на държавните и общинските училища в София въз основа на матурите в 7 клас за 2012-2015 г
http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-durjavni-uchilista-n … -sofia-2012-2015/
Класация на училищата в София според матурите в 7 клас (2015)
http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-na-uchilistata-v-sof … nvo-7-class-2015/

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 11:03 от d0ra

# 205
  • най-шареното място
Вижда си личния резултат с проверка на сайта. Вижда си съучениците на хартия в училище. Гледа статистиката за да реди желания. Да се хаби толкова хартия е жалко, но ако ще е само един начин на представяне - хартия или ел. документ, хартията е общодостъпната - няма нужда от помощни средства за разчитане.

ПП някой по-горе ме беше цитирал за "разсейващ момент". Коментирала съм задачата. За нея това е вярно. И в такива случаи по математика поне се търси някакво решение. Понеже и децата знаят, че оценката е за тях, не за министерството /за съжаление/. Нямам навика да коментирам детето си, но е лош вкус да смяташ, че толкова бихме изписали за нашите деца в темата /понеже не само аз го коментирах/. Оплакванията са принципни. А "разсейването" е нищо сравнение с директорски подписи за корекция на белова и изпитна работа на чернова защото поправката щяла да е знак. Това написах / явно е четено избирателно/.

ППП Г-н Емилио, а защо са ви оценките на всички деца по "статистическите" допълнителни 3 матури? И какво сочат те след като и в тази тема има постове не само за преписване, но и задиктуване на отговори? Питам сериозно.  И също: Защо статистиката за изпитите не стига?

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 11:06 от ом

# 206
  • София
Видях, че Чефо се е поправил - според мен е имал предвид проверката на работите.
А за другите НВО-та, не зная защо са нужни някому. Може би иска да види къде най-много се е преписвало/подсказвало Laughing

# 207
Видях, че Чефо се е поправил - според мен е имал предвид проверката на работите.

То и аз направих една бърза задача 20: неточен изказ с "разсейващ момент" и ето ти две страници неразбрали Simple Smile
Да, иска ми се всеки да може да си види вече проверената работа, заедно с мотивите за оценка и разбивка на точките по задачи и елементи на решението (това важи и за БЕЛ). Защото в момента има несигурност:
1. доколко се буквоядства при проверката по ключ;
2. доколко колегите проверяват по същество задачите за разписване и аналозите им при БЕЛ;
3. какви са изисквания за графично оформление (пише се на едната страна на нещо си и прочее)
4. и други

Тази несигурност избива в митология, а тя от своя страна затруднява подготовката на следващото поколение Simple Smile

А като се има предвид, че работите са анонимни, защо да не е възможно всеки да може да види работата и мотивите за оценка за всеки друг. Няма да има изтичане на лични данни. Но тук се изсилвам сякаш.

# 208
Момичета,  отново да попитам - някой има ли информация за впечатленията на проверителите  от изпитните  работи  по  БЕЛ ( по - специално  за  София ) newsm78

# 209
  • столицата
Момичета, у мен възникна въпрос, който ще поставя в темата Ви./аз съм на ред догодина Mr. Green/
От НВО -то по БЕЛ задача 17 е ясно, че новото изречение става : "Брат му тихо го попита защо е толкова нелюбезен, и излезе от стаята" . Въпросът ми е защо пред "и" има запетая?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт