СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 116
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 135
Трябва да се смени системата и да се премахват НВО
. Това си е пълно безумие с тези школи и уроци.Сегашната система е пълна лудост.
Хубаво, ама учители няма да останат! Кой ще работи за заплата 600лв Wink

# 136
  • Пловдив
Имаше въпрос за близнаци. Мисля, че условието е и двамата да са издържали изпитите, т.е. ако единият има 2 на някоя от матурите, не може да бъде записан при другия.
Иначе не знам да има изискване да са подредили желанията си по един и същи начин. Вторият близнак е надпланов прием и не влияе на класирането на другите деца.
Но русалката е по-информирана, понеже е добре запозната с казуса близначки.  Peace

# 137
  • София
ом, не знаят, защото никой не ги инструктира за тези неща. Има инструктажи за квесторите из нета - това са инструктажите, които се четат на квесторите, а в тях информация за гърбове на листове и подобни няма. Едва ли квесторите своеволно са си измислили такова нещо. А и са двама, които често не се познават. Когато нещо не им е ясно, обикновено питат директора или човек от комисията в училището.

# 138
по новините казаха - МОН не смята че задачата е сгрешена, не виждам смисъл да го нищим повече този въпрос
МОН не ми е шеф и не ми се плаща да съм съгласен с тях дори когато грешат. Така че има смисъл.
Отново: признаване на грешката, поемане на отговорност, мерки за недопускане на такъв резил в бъдеще. А, и аргументирано обяснение за признаване/непризнаване на резултатите от тази задача. Разчитам на тях да вземат решение справедливо решение в полза на децата, искам само да бъде аргументирано пред родителите.

Засега от МОН имаме обяснение, което е обида към здравия разум и палаво намигване към българския език.

И като сме отворили дума за откритост: резултатите мотивите за оценяването на изпитните работи на НВО/матури се пазят като най-интимна национална тайна. Не трябва да е така - трябва откритост.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 20:54 от Чефо

# 139
  • най-шареното място
ом, не знаят, защото никой не ги инструктира за тези неща. Има инструктажи за квесторите из нета - това са инструктажите, които се четат на квесторите, а в тях информация за гърбове на листове и подобни няма. Едва ли квесторите своеволно са си измислили такова нещо. А и са двама, които често не се познават. Когато нещо не им е ясно, обикновено питат директора или човек от комисията в училището.
Инструктира ги директорът на училището, в което работят май... не съм много запозната с бумащината. Но май там се информират.

# 140
  • Пловдив
Чефо, не съм съгласна с последното. Хората си обявяват статистиките с резултатите по училища за цялата страна и за всичките 5 НВО-та. Който иска да ги види, ги намира.  Peace

За признаване на грешката - досега такъв филм не са давали по канал МОН.

# 141
И като сме отворили дума за откритост: резултатите от НВО/матури се пазят като най-интимна национална тайна. Не трябва да е така - трябва откритост.
Специално за изпитите в седми клас - резултатите не са чак такава тайна. В училището-гнездо в нашия град разлепват списъци с оценките на всички явили се.
Иначе си мисля, че от МОН няма да отстъпят сега. Направят ли го веднъж, рискуват всяка година да бъдат атакувани с право или без право за всяка запетая.

# 142
  • София
ом, директорът чете инструктаж, но той не съдържа такива подробности като например да се пише ли на гърба на листа, как да се поправят грешни отворени отговори и т.н.

# 143
Чефо, не съм съгласна с последното. Хората си обявяват статистиките с резултатите по училища за цялата страна и за всичките 5 НВО-та. Който иска да ги види, ги намира.  Peace

За признаване на грешката - досега такъв филм не са давали по канал МОН.

Имах предвид да да можеш да се запознаеш с проверката на работата и мотивите за оценката.

# 144
Иначе си мисля, че от МОН няма да отстъпят сега. Направят ли го веднъж, рискуват всяка година да бъдат атакувани с право или без право за всяка запетая.

Година след година МОН атакува за всяка запетая около 100 000 ученици. Нека да е на ниво.

# 145
  • най-шареното място
ом, диреторът чете инструктаж, но той не съдържа такива подробности като например да се пише ли на гърба на листа, как да се поправят грешни отворени отговори и т.н.
Може би защото РИО/МОН не са предоставили.
А това е част от регламента - как се попълват бланки, как се нанасят корекции, кое е знак и коя корекция определено не е - с директорски подпис ли, без ли...
И се оказва, че започва един фоклор да се създава на ниво стая, а после децата се оценяват по единин критерий официално.

# 146
Някой знае ли кога започват да се пишат желанията за кандидатстване. Преди или след 15 юни?

# 147
  • най-шареното място
от 16ти ,след като вземат удостоверението за 7ми клас.

# 148
Благодаря!

# 149
  • София
Да, така е. И аз това казвам - квесторите не са информирани за тези неща, това е причината да не знаят, а не защото са неспособни.
И винаги може да стане нещо, за което нищо не пише в инструктажа. Аз например си спомням едно НВО, на което бях квестор - случи се три! деца да си объркат името на идентификационната бланка.

Общи условия

Активация на акаунт