СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 108
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Малко остана.
Честит празник на дечицата и много успехи!

# 376
  • София
Честит празник!
Пожелавам на всички много усмивки!

# 377
  • Пловдив
На нас ни казаха, че 60% от децата в Бургас имат двойки на изпита по математика...

Мале, да му мислят гимназиите. Ще падне закриване на паралелки, ако това е вярно.
И да допълня - ще трябва да се разкриват нови "обикновени" паралелки.
Сега въпросът е какво са измъдрили в МОН.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 19:50 от dundi73

# 378
  • София
На нас ни казаха, че 60% от децата в Бургас имат двойки на изпита по математика...

Мале, да му мислят гимназиите. Ще падне закриване на паралелки, ако това е вярно.

За София нищо не се чува. Поне аз не съм чула.

# 379
  • Варна

Хич не ми се вярва да е така, не се психирайте. Двойките и по двата предмета ще са около 25% +/-5%.

# 380
  • София
И аз си мисля, че едва ли ще е чак толкова драматично положението. Изпитът не беше по-труден от миналогодишния.

# 381
Да ви  кажа за София какво разбрах от нашата учителка по математика, която проверява всяка година. Вчера са оформили оценките на около 450 човека - 45% двойки. Нещо като резултатите от миналата година се очертавало. Май 18 точки е минимумът за тройка тази година...Но да ви кажа от личен опит от миналата година - резултатите на децата на матурите са едно, но по-важното е как ще подредите желанията - това е ключът към бараката. И нещо по сроковете - имайте предвид, че от няколко години /включително и миналата/ резултатите излизат предишния ден. Още същия ден привечер пускат статистиката за цялата страна по оценки. Тя обаче може само да ви ориентира къде се намира детето ви - дали е в добрите, дали е в слабите или в т. нар. златна среда. Но пак ви казвам от опит - много е важно как ще подреждате желанията, там сега трябва да насочите усилията си. Матурите минаха, каквото такова. А аз догодина пак ще съм на тоя огън с малкия  и както се чува, че ще променят формата, не знам какво ни чака.

# 382
  • София
Двойките не ви бъркат, защото вие сте в друг отрязък на статистиката.

# 383
  • Варна
Ама миналата година резултатите не излязоха ден по-рано!
Срока беше до 3 юни и ги пуснаха в 12 ч на 3ти.
И срив в системата нямаше.

# 384
  • най-шареното място
.. и каква тайна има в реденето на желанията, Vani65 ?
Скрит текст:
имам чувството, че темата още има шанс да стигне до изтрещяване.... дано не успее Simple Smile

# 385
    Да подхвърля идея за по-философски подход по въпроса за елитните и по-малко елитните училища.
    Поговорката не помня добре дали даваше превес на "последен в града" или "първи на село". Когато бях ученичка, категорично бях на мнение, че е по-добре да си последен в града (разбирай в нашия случай "елитна гимназия"), отколкото пръв на село (= в не дотам елитна). Сега обаче като родител започвам да се съмнявам в правотата на тогавашното си мнение.
    Всички деца влизат с добър бал, и изведнъж там става разслояване, изразяване на някакво превъзходство... Кажете какво предпочитате - към последни в първата гимназия или от първите в по-обикновена. Честно казано, в момента не знам...

# 386
  • София
И нещо по сроковете - имайте предвид, че от няколко години /включително и миналата/ резултатите излизат предишния ден.

Aз пък не помня нито една година, в която резултатите за 7 клас да са излезли по-рано от обявеното като краен срок newsm78 За ДЗИ-да, но не и за НВО.

# 387
И нещо по сроковете - имайте предвид, че от няколко години /включително и миналата/ резултатите излизат предишния ден. Още същия ден привечер пускат статистиката за цялата страна по оценки. Тя обаче може само да ви ориентира къде се намира детето ви - дали е в добрите, дали е в слабите или в т. нар. златна среда. Но пак ви казвам от опит - много е важно как ще подреждате желанията, там сега трябва да насочите усилията си.
Последните две години си излязоха в деня, обявен като краен срок, но по обяд, а не след 17:00.
И какво толкова и е важно на подредбата на желанията?
В реда, в който ги предпочита детето и достатъчно на брой. Нищо сложно не виждам.

# 388
Няма тайна, просто не трябва да гледате балове от минали години, от паралелки и т.нар. модерни училища. Слушайте децата се какво те искат да учат - първото е това. След това обсъдете заедно тези желания и подреждайте паралелките отгоре надолу по желанията. Дори да сте напълно сигурни, че евентуално балът няма да му стигне, няма значение - пишете смело желанията на детето, дори и да са непостижими. И така надолу, като не забравяте, че на второ класиране имате шанс да мраденете нагоре, но няма да слезете надолу. И още неща сигурно имам да споделя, но сега се сещам като начало за това. Миналата година дадох справочника на дъщеря ми да ми отбележи всички паралелки, където би искала да учи, забележете паралелки, не училища. Отказа категорично всичко с френски и руски, въпреки моите желания. Но подредих паралелките според нейните желания, без да знам бала й дори. Явно съм го направила твърде добре, защото още на първо класиране, въпреки лошите изненади на математиката, влезе в испанска гимназия, нещо, което тя искаше най-много. Затова казвам, че това е втората най-важна част от матурите, не вярвах, но миналата година се уверих от опит. Ако имате въпроси, питайте.

# 389
  • Варна
Мари дьо ла Фер
В конкретния казус - не бих предпочела 'не елитна' гимназия за дете със знания и висок бал. За моите деца.
Съученик на дъщеря ми остана в старото училище - не знам по какви причини, предполагам една от тях, майка му е учителка в същото. Детето беше с хубав бал, най-високия и открояващ се от останалите в училището в което остана. Рано е да се каже какво ще се случи. Но не съм оптимист. Няма начин да задържи интереса към ученето и нивото си в среда която не преполага това да се случи. Трябва твърде силна самомотивация, за един тинейджър това не е лесно ако около теб всички я карат айлашки. Едните лесни 6ци зад които не стои кой знае какво няма да му осигурят базата която да му помогне след това. Така мисля. За да станеш добър трябва да се съревноваваш с добрите. Иначе ставаш самодоволен.

Общи условия

Активация на акаунт