СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 270
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 1 140
На въпроса: „На какво, според теб, се дължи непрекъснатото увеличаване на двойките - всяка година - все повече?“, получих следният отговор от родител: „Ами много ясно - затяга се контролът и не могат да преписват децата“.

Съгласни ли сте?

Това е циничен отговор. Ясно е, че нивото на образование е катастрофално в много от училищата.

# 1 141
РИО София - от сайта им:

2. Кремена Здравкова Огнянова Началник на отдел  02 935 60 62  
3. Елка Славеева Илиева  Старши експерт - информационно осигуряване 02 935 60 63  
4. Милен Илиев Балджев Старши експерт - анализ на информацията 02 935 60 58

ЗАЕТО на тези, на другият-не отговарят

# 1 142
Такава информация има във всяко училище, но не съм видяла някой да я публикува.
Къде в училището? По мое време изнасяха списъци на самото училище, сега няма такова нещо. Или поне днес нямаше изнесени списъци....

# 1 143
В нашето у-ще(Ст. Загора) още сутринта бяха изнесени списъците с оценките на всички деца.

# 1 144
Такава информация има във всяко училище, но не съм видяла някой да я публикува.
Къде в училището? По мое време изнасяха списъци на самото училище, сега няма такова нещо. Или поне днес нямаше изнесени списъци....
Явно още не са готови списъците, защото учителите също нямат информация и питат децата. Поне при нас е така. Да им дадем малко време, примерно до понеделник. Но незнам дали ще залепят списъците с оценките на входа или ще са само за тяхна вътрешна информация и обработка.

# 1 145
Нито една пълна шестица на изпита по БЕЛ в Пловдив. Shocked А тестът беше толкова лесен.... Двойките повече от миналата година. Иска се талант да изкараш 2 на такъв изпит.
Някои ученици не трябва да завършват 7-ми клас.  Naughty

# 1 146
Ами в други цивилизации(франция например) си повтарят масово, дори и по желание, за по-добър успех...

# 1 147
Явно ще ни мъчат със статистиките в София. Малко беше мъката досега.

# 1 148
  • гр.София
След като час и нещо няма никаква връзка с РИО - София, позвъних на пресцентъра на МОН с въпрос за статистиката. Незнаят, препращат към РИО. Препоръчах им да се информират, тъй като интереса е голям и вероятно ще има още обаждания. Били в друга сграда и нямало как да се свържат...!!! ПРЕСЦЕНТЪР на МОН !

# 1 149
  • Русе
 15.5 точки за 3.

http://www.rio-ruse.org/

# 1 150
Супер! Идеални са и в МОН и в РИО София!

# 1 151
  • София
На въпроса: „На какво, според теб, се дължи непрекъснатото увеличаване на двойките - всяка година - все повече?“, получих следният отговор от родител: „Ами много ясно - затяга се контролът и не могат да преписват децата“.

Съгласни ли сте?

Не. Трета година следя матурите и според мен намаляващата успеваемост е главно по математика и се дължи на все по-голямата бройка задачи тип ПИЗА (задачи аз сещане Simple Smile ).

# 1 152
Ами в други цивилизации(франция например) си повтарят масово, дори и по желание, за по-добър успех...

У нас мисля, че за повтарящите ученици не получават следващата година финансиране. В нашето училище беше "забранено" е силна дума, но горе-долу така си беше - никакви повтарящи. Ако пък някой остави дете на поправителен, което значи след 15 юни даване на консултации, а това пък значи, че ще се водиш на работа, а не в платен отпуск и "О, ужас - колко много дни ще ти се съберат за отпуската" и кой ще ти ги изплаща тогава. Всичко се получи в резултат на въвеждането на тези делигирани бюджети. Всеки директор гледа да икономиса. Какво се случва през това време с образованието много, много не се интересуват.

# 1 153
Нито една пълна шестица на изпита по БЕЛ в Пловдив. Shocked А тестът беше толкова лесен.... Двойките повече от миналата година. Иска се талант да изкараш 2 на такъв изпит.
Някои ученици не трябва да завършват 7-ми клас.  Naughty

Лично мое мнение - проблемът е в глобалната мрежа. Децата от малки са там. Когато Господ или който и да е бил там ни е създавал ни най-малко не е имал предвид, че малки деца ще прекарват ежедневието си пред монитор. От там ще получават емоции, информация, ще визуализират представите си за света, ще им се вменяват измислени и нереални морални ценности, модели на поведение, начин на реагиране в ситуации.  Това зверски обърква главите на младите хора. А ума ми не побира какво ще стане когато сега 5-6 годишните, които са над таблета от 2-3 годишни тръгнат на училище... ще станем свидетели на осакатени поколения млади хора. И най-лошото е, че НЯМА връщане назад.

# 1 154
Здравейте, желая да попитам как ще бъдат изнасяни резултатите в училище- с входящ номер или по имена?
А във всички ли училища изнасят резултатите на хартиен носител, защото специално в нашето не се сещам преди да е имало?
  Благодаря, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт