MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 107
  • 964
  •   1
Отговори
# 900
  • Ню Йорк
Тук явно някои не разбраха, че не става дума за това кой колко реве, кой какви здравословни проблеми има, кой бил от село, кой от град, кой бил противен и кой симпатичен. Готварско състезание - гледаме готварски умения, всичко останало няма отношение към състезанието. Севда беше оплюта от много потребители по няколко причини:
1.Не показа нужните готварски умения
2.Прекали с театрото
3.Игра некоректно лъжейки, че е заклета вегетарианка
4.Изкара като коз личен здравословен проблем с цел да буди съжаление
Като цяло фокуса на предаването беше прекалено изместен от основната линия /готвенето/ и това в случая е дразнещото.
А по повод изказванията на pandaannie мога да кажа само едно:
Ако мъж беше стигнал до победата с некадърно готвене и лични драми щях да съм против него даже може би и повече отколкото съм против Севда.

# 901
На печелившите- честито. Мисля, че и двамата имаха пропуски, както и двамата имаха добри попадения. Няма особено значение какво мисля за качествата на храната им, защото само я виждам, а мед през стъкло не се опитва. Мисля, че фукните с "вегетарианка печели Мастършеф-чудо голямо" са анти-реклама на всички вегетарианци - все едно не могат да готвят, ама хич. Нещо им се уврежда кулинарното чувство от вегетарианството ли, що ли? Щях да съм наистина силно впечатлена, ако Севда беше спечелила с вегетарианско меню, а то сега стана малко "Био-готвач прави дълбоко пържен картофен чипс с ГМО царевица" и "Мастършеф печели Био готвача!!!!! Аплодисменти Simple Smile

Напълно съм съгласна с болднатото
Ако Севда беше направила наистина фамозно вегетарианско меню  и аз щях да съм впечатлена.Но тя реши да впечатли журито и публиката като опита месо ,нещо което отричаше и  което отказваше категорично да направи през целия формат,нещо за което плачеше и уж страдаше накрая го направи сякаш го е правила цял живот
Не ми се връзва с честност ,ама хич

# 902
Тук явно някои не разбраха, че не става дума за това кой колко реве, кой какви здравословни проблеми има, кой бил от село, кой от град, кой бил противен и кой симпатичен. Готварско състезание - гледаме готварски умения, всичко останало няма отношение към състезанието. Севда беше оплюта от много потребители по няколко причини:
1.Не показа нужните готварски умения
2.Прекали с театрото
3.Игра некоректно лъжейки, че е заклета вегетарианка
4.Изкара като коз личен здравословен проблем с цел да буди съжаление
Като цяло фокуса на предаването беше прекалено изместен от основната линия /готвенето/ и това в случая е дразнещото.
А по повод изказванията на pandaannie мога да кажа само едно:
Ако мъж беше стигнал до победата с некадърно готвене и лични драми щях да съм против него даже може би и повече отколкото съм против Севда.
1. Напротив. Доказа се повече от веднъж. Ако не се лъжа тя е участника печелил най-много пъти имунитет.
2. Показват това което би било интересно на зрителите. Всеки е давал какви ли не интервюта за какво ли не, операторите изрязват това което смятат, че е максимално свързано с историята която искат да разкажат за участника и го слагат в епизода. Севда това не го контролира.
3. Това са пълни глупости. Сдъвча една хапка, толкова го преекспонирахте това, че стана вече абсурдно. Едно опитване за 23 години не я прави истинска вегетарианка?
4. Виж какво написах в точка 2
А за последното - не знаеш кое е некадърно ястие защото не си била там да го опиташ Rolling Eyes. Това дали чиниите на Севда ти харесват визуално няма абсолютно нищо общо с това как всъщност се е справила!

# 903
Вчера не успях да гледам предаването /както всяка вечер  Laughing/ и днес реших да си го изгледам от сайта. Дори умишлено не влязох в темата, за да не разбера кой е победителят. Исках да си го имам напрежението до края - и на двамата им симпатизирах и нямах предпочитания. Но получих студен душ и ми се развали настроението за гледане още от самото влизане в сайта и като чукнах на последния епизод. Та той започва с картинка с победителя  Confused.
Гледах отстрани на клипчетата заглавията им и ми направи впечатление клипчето с Евгени, че още като видял десерта на Севда знаел, че тя ще спечели. Аз не бях стигнала още до момента с десертите, но видях снимките на двата десерта - на мен външно много повече ми допадна браунито и предположих, че е Севдиното, но...не.

Като цяло добър финал беше  Peace

# 904
  • София
Толкова разгорещено в темата се обсъждат участниците и финалистите, че ми се струва че убягва как и самите те (както и зрителите) под една или друга форма са също манипулирани и употребени.

За жалост напоследък все повече ми се избистри една друга гледна точка за формата, а именно, че това не е състезание по кулинария, а презентазия в която чрез всички средства се популяризира имиджа и стила на тримата шефове - Ангелов, Токев и Михалчев. Това те и техния вкус да изпъкнат пред обществото като по-висши, да се изтъкнат като властелини на гурмето, като големи майстори, експерти и разбирачи. Не става въпрос за реклама, а за безпардонна доминация на его. Именно затова и мисля че ни представиха няколкото ситуации с гонене, връщане и спасяване на участници, с много нагласени, неясни и спорни ситуации, с няколкото фарса, на които те отстрани ехидно се подсмихваха и в крайна сметка в представянето на един финал, на който при малко по-задълбочен поглед става ясно как всичко е строго планирано, режисирано и изпълнено.

Жалко но факт!

# 905
  • София
Дориан - бебето на Евгени. Сладкиш!  Heart Eyes

Скрит текст:

Скрит текст:

# 906
Смятах, че тази тема ще замръкне на 50 страница... Миииии, не!
Каквото и да кажа, ще бъде изключително грозно за всички,
които са искали и са се борили да имат деца почти 16 години,
живели са тук и са се борили да ги имат и отгледат тук!

# 907
  • в морето до колене
Извинявайте, но аз като не гледам, не съм и запозната - този сезон пак ли го продуцираха същите германци, които продуцираха първия?
Че наистина прекалено "побългарен" май се е получил.  ooooh!

Ако са го дали на български продуцент - кой е той? И защо са го направили? И е жалко, но поне е ясно, защо така се е получило.
Ако са пак немците - дваж по-жалко за мен, защото явно дори чуждестранните продуценти (които със сигурност са си направили изводите от резултатите от първия сезон) са преценили, че в България предимно "личната драма" и "интригите м/у участниците" продават/печелят, когато става дума за реалити.   Rolling Eyes  ooooh!  Tired
Не говори добре за драгия зрител (като събирателно понятие).

# 908
  • София-Младост
мячик, това пише в сайта на bTV:
В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.

# 909
  • София

Хаха, ама той направо и си прилича на Евгени Simple Smile Simple Smile Особено на първата снимка Simple Smile

# 910
  • София
Толкова разгорещено в темата се обсъждат участниците и финалистите, че ми се струва че убягва как и самите те (както и зрителите) под една или друга форма са също манипулирани и употребени.

За жалост напоследък все повече ми се избистри една друга гледна точка за формата, а именно, че това не е състезание по кулинария, а презентазия в която чрез всички средства се популяризира имиджа и стила на тримата шефове - Ангелов, Токев и Михалчев. Това те и техния вкус да изпъкнат пред обществото като по-висши, да се изтъкнат като властелини на гурмето, като големи майстори, експерти и разбирачи. Не става въпрос за реклама, а за безпардонна доминация на его. Именно затова и мисля че ни представиха няколкото ситуации с гонене, връщане и спасяване на участници, с много нагласени, неясни и спорни ситуации, с няколкото фарса, на които те отстрани ехидно се подсмихваха и в крайна сметка в представянето на един финал, на който при малко по-задълбочен поглед става ясно как всичко е строго планирано, режисирано и изпълнено.

Жалко но факт!

Жалко е за теб, защото това не е факт.

# 911
  • в морето до колене
мячик, това пише в сайта на bTV:
В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.
Благодаря!
Явно все още са германците.
Тъжно!  Tired

А иначе "оригиналният формат на Франк Родам" е доста далеч от това, което се прави по света от 2009 година насам.  Peace
Все съм се чудила тази "реинкарнация" на формата, дали самият Родам я развива, или някой от хората на Мърдок от Шайн Груп.  Thinking Не бих се изненадала, ако е второто. Защото в този си вид е доста по-комерсиално ориентирана от британския оригинал.

# 912
  • София

Скрит текст:

Скрит текст:

Много сладък.  Heart Eyes

# 913
  • София
Моето мнение е, че както всеки формат и тук са гонени определени типажи. И в двата сезона имаше - вегетарианка, булимичка/анорексичка, интригантка, бивш наркоман, настоящ сервитьор, домакиня и т.н. В интервюто Севда каза, че са наели ресторант в Слънчев бряг, но не каза кога. Обикновено търговете и договарянията стават февруари - март най-късно. Не искам да разсъждавам,  колко е реално, колко режисирано. Мисля, че имаше по-добри които да са на финал. Севда освен, че много пъти е печелила имунитет и била и много пъти на стрес тест.

# 914
Не мисля че Севда е печелила най много имунитет.
За Георги мисля че са два или три пъти.И другите по един път мисля.
Но не мисля пе Севда е с най много.
Но че беше често на стрес тест е истина.

Общи условия

Активация на акаунт