На море в Гърция 2016 - III

• 133 147
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ние резервирахме за 2 седмици едно малко апартаментче в Неа Перамос. От 23 юни нататък. Мъжа ми иска да си риболовува, а като бяхме там в края на май си намери компания.

Ето снимки от това апартаментче

Скрит текст:

В началото на август мисля за още една седмица да отидем някъде, но ми се иска да е близо до холям град защото ще съм края на 2-ри триместър и искамда съм близо до прилична болница. Някъде около Солун си мисля - на до 40-50 км. Обаче си мисля за нещо със закуска и вечеря примерно и хубав плаж на хотела. Навярно ще се уморявам и не ми се иска с кола да ходим до плажа. Споделяйте идеи.

# 151
Изглежда супер това апартаментче!
Би ли споделила как се казва и през какво резервира?
По майските празници бяхме по към западния край на Перамос, но в Букинга за нашите апартаменти пишеше, че в активен сезон до 2-3 ч. през нощта не може да се спи от едно заведение отсреща и търсим да сменим  Sunglasses

# 152
Нашите планове търпят непрекъснати промени заради графика на ММ и това лято импровизацията ще е пълна.

В сряда през нощта тръгваме за Корфу. Според вас налага ли се да резервирам/купувам предварително билети за фери-то? Имам спомен из темите, че не е необходимо. Все още се чудим кой ферибот да хванем - дали до Лефкими или до Керкира. Ние ще сме в района на Палеокастрица. Цените са почти идентични като сложиш и допълнителните км. на острова, които трябва да се минат. Но от Лефкими ще имаме възможност да разгледаме тази част на острова, до която май няма да стигнем през останалото време. Не че след 10+ часа път, на някой ще му се разглежда, каквото и да е.

# 153
  • София
И нашите планове непрекъснато се променят, омръзна ми това променливо време в София и другата седмица съм замислила едно кратко пътуване,да заредим батериите Wink)))

# 154
  • София
Нашите планове търпят непрекъснати промени заради графика на ММ и това лято импровизацията ще е пълна.

В сряда през нощта тръгваме за Корфу. Според вас налага ли се да резервирам/купувам предварително билети за фери-то? Имам спомен из темите, че не е необходимо. Все още се чудим кой ферибот да хванем - дали до Лефкими или до Керкира. Ние ще сме в района на Палеокастрица. Цените са почти идентични като сложиш и допълнителните км. на острова, които трябва да се минат. Но от Лефкими ще имаме възможност да разгледаме тази част на острова, до която май няма да стигнем през останалото време. Не че след 10+ часа път, на някой ще му се разглежда, каквото и да е.

Хванете си ферито до Керкира. Както ще сте уморени, от Лефкими до Палеокастрица ще се утрепете от път и нищо няма да разгледате.

# 155
  • на земята
Момичета,чрез Booking ли резервирате най често или има и друг сайт?

# 156
  • София
Да, особено за Гърция. Преди пращах капаро и си пишех директно със собствениците, но ми е по-бавно и неудобно. А и с капарото нямам опция да си резервирам 2-3 места, пък чак накрая да реша къде точно ми се ходи  Wink

Ако даден хотел дава възможност за директна резервация от сайта, също се възползвам. На Наксос спахме тук и си резервирах през сайта, въпреки че хотелът го има и в Букинг.ком:
http://www.sofianaxos.com/

# 157
  • на земята
Tаис,благодаря.

# 158
  • Sofia
Привет от Сарти! Тук сме от вчера, в хотел Вики. Времето е горещо, морето кристално, плажът огромен и спокоен. Райско място! Следобед излиза силничък вятър, може да отвее фрапето, но въпреки това е прекрасно.

# 159
  • София
Изглежда супер това апартаментче!
Би ли споделила как се казва и през какво резервира?
По майските празници бяхме по към западния край на Перамос, но в Букинга за нашите апартаменти пишеше, че в активен сезон до 2-3 ч. през нощта не може да се спи от едно заведение отсреща и търсим да сменим  Sunglasses

Последния път (края на май) като бяхме в Неа Ираклица мъжа ми,  който е много дружелюбно същество се запознав с няколко човека рибари и от тях един българин. Той дава различни апартаментчета в Неа Перамос и Неа Ираклица и с мъжа ми са се разбрахли да му пишем, когато искаме да ходим там и той ни изпрати снимки на няколко апартаментчета. Това най-много ни допадна и го запазихме.  Заето ще бъде до към 6-7 юли от нас, а след това не знам. Мога да питам като отидем дали и  откога ще е свободно и какво му е цената. Защото цената, която ни даде на нас (благодарение на моето мъжле  Heart Eyes) е 50 евро, което е крайно ниска цена. Не съм била още в този апартамент, но знам къде се намира, защото от гледката от прозореца познах мястото - в началото на Неа Перамос точно на брега на морето. Там плажа е тесен, но на мен не ме интересува, защото ние ходим на другите плажове - зад крепостта сред маслените и лозите. Там морето е страхотно - чисто, плитко и пълно с удобни шезлонги и плажни барчета. Важното беше докато си пия кафето сутрин да гледам морето.
Впечатленията са ми само от снимките. Като отида на място ще мога да потвърдя дали е така хубаво и в действителност. Видях, че има пералня в банята, като единстената минус отчитам малкия хладилник. Трябва да има място мъжа да съхранява огромното количество риба  hahaha

# 160
За Гърция досега сме ходили 6 пъти и винаги през Booking. Макар, че като бяхме във вила Рена, Вурвуру, въпреки резервацията от вилата ми изпратиха мейл и поискаха капаро....

# 161
Здравейте, може ли някой да препоръча хотелче в райота Аспровалта или Неа Врасна. Ще сме с две малки деца и ми се иска плажа да е пясък и хотелчето да е на 1ва линия. Четох и че Олимпиада е близко. Ако може някой с впечатления, иначе аз продължавам да чета.

# 162
Magnollia, страшно много се радвам да видя лентичката ти! Лека и безпроблемна бременност ти желая!  Hug  Това апартаментче изглежда много добре. После да споделиш как е било.  Peace Ние миналата седмица се върнахме от Mediterranean village. Отговаря на всички твои условия : в непосредствена близост до Паралия (обаче не знам дали има там болница ) и на 70км от Солун. НБ, храната беше много добре, плажът е разкош: ситен пясък, много чисто, водата е кристална, хотелът е на самия плаж. Два пъти ходим там и двата пъти останахме много доволни.

Резервирахме едно апартаментче в Сикия. За датите ,когато искахме в Букинг всичко беше резервирано, обаче писах мейл през сайта ми и ми потвърдиха, че имат свободен апартамент. Знам, че повечето хотели така процедират: дава само определен брой стаи на Букинга.  Мерси много за инфото за Transferwise! Ще се възползвам. Като инфо: поискаха ни 30% капаро.

# 163
  • София
Здравейте,
Миналата година бяхме на море на Торони Ситония обиколихме целия ръкав и наистина е много хубаво и спокойно.Сега се колебая дали да не сменя и да отидем на Касандра и по точно в Калитея,защото четох че там било най-хубаво .Имам резервация вече за Неос Мармарас но незнам дали да не я анулирам и да запазя в Калитея.

Онзи ден като се прибирахме към бг спряхме за последен плаж именно в Калитея.Исках да видя как е.Плажа и морето ми харесаха,гледките също,но имай предвид че за плажа се слиза доста стръмно...За пеш не бих си го причинила.Самото градче го минахме транзит и не съм го разглеждала как е като атмосфера и не мога да дам мнение...

# 164
Някой ходил ли е в този хотел на Корфу и ако да- моля за отзиви

http://roda.mitsishotels.com/

Общи условия

Активация на акаунт