На море в Гърция 2016 - III

• 132 301
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз пак за Крит - Агия Марина - Неа Кидониас добър избор ли е?
На самия плаж е апартамента.
Кола ще взимаш ли, ако да, е без голямо значение къде си настанена. От Ханя до Агиа Марина всичко се е сляло в едно голямо турустическо място.
За кола - мислех само за един, два дни - колкото да отидем до Ираклион и Ретимно.
По-скоро ме вълнува дали плажа е хубав и има ли ресторанти на близо, че сме без храна.
Предполагам от-до  Ханя има  редовен транспорт.
Ираклион спокойно можете да го пропуснете. С колата по-добре идете до Балос и Елафониси. Може и по плажовете на полуостров Акротири.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 11:15 от dechy

# 661
  • София
Здравейте,от тази сутрин окончателно реших дестинацията да ми е различна от Турция.Моля препоръчайте ми хотел на плажа или поне близо до плажа,ол инклузив и по възможност с аква парк или забавления за деца.Искам пясъчен плаж и пясъчно море.Благодаря!
Виж в другата тема за Гърция за този тип почивка. Май е на първа страница.

# 662
Здравейте,от тази сутрин окончателно реших дестинацията да ми е различна от Турция.Моля препоръчайте ми хотел на плажа или поне близо до плажа,ол инклузив и по възможност с аква парк или забавления за деца.Искам пясъчен плаж и пясъчно море.Благодаря!

Така като гледам искаш неща характерни за турските хотели. И в Гърция може да ги намериш, макар и доста по-рядко. Но ти препоръчвам да си снижиш личните критерии. Защото като принцип гръцкия тип туризъм набляга на друго. А ако се намери подобен на твоите очаквания хотел, то той ще е доста по-скъп. Има и изключения разбира се, но при тях все нещо е компромисно. В другата тема Блед ще ти препоръча олинклузив хотел.

# 663
Аз отивам на олинклузив и фин плаж в началото на Август, но с чешки тур-оператор. На Бали, Крит. Хотела е Талеа Бийч Резорт, ако ти се занимава - провери дали неможе да се букне самостоятелно.  Peace

# 664
  • София
Здравейте!
Замислила съм се за Септемврийското море... колебая се между о. Парос и Пелопонес. Там ще празнувам и РД.  Mr. Green
Парос много ми хареса, но трябва да оставим колата в Пирея, което много не ми допада, но с тези цени на ферибота...  #Crazy
Пелопонес изобщо не ми е познат, тък в темата съм чела доста суперлативи. Идеята на почивката е основно  плажове и вечер да се разхождаме в някое градче.  Не си падаме по забележителности, тип камъни  Mr. Green Започвам да чета назад, сигурна съм, че доста се е изписало. Ако ми препоръчате и кой район за настаняване е подходящ за обиколки, юе съм много благодарна  newsm78
Иска ми се и о.Елафонисос  да посетим

bouquet bouquet bouquet

# 665
Anisunshine, ето малко ориентири.

За мен по-хубавите плажове на Пелопонес са в западната част на полуострова, който е огромен и ако не искате да се счупите от път, както ние правим, а да почивате, трябва да се фокусирате върху един район. Парос е доста по-компактен, Пелопонес си е огромно нещо с разнообразен ландшафт, история и специфики. И до самия полуостров се подготви за дълъг път, доста по-дълъг, отколкото до пристанище Пирея.

Тази година бяхме в южната част на Месиния, преди 2 г. сме минавали през Ахея, на север. Преди това - и на Елафонисос, който се намира на 10 мин с фери от най-югоизточната част на Лакония.
Плажове има и в Арголида (частта около Нафплио, който е невероятен, страхотен град, но лично аз не ги препоръчвам на фона на останалото, което съм видяла от полуострова.)

Плаж Войдокилия, Месиния - много екзотичен залив, почти идеален кръг, в интернет можеш да видиш и въздушни снимки, от които да добиеш пълна представа

Пак там

Метони, плажът е изключително плитък и с чуден декор - венецианска крепост

Плажна таверна пак там

Финикунда, друго малко градче в южна Месиния

Главната улица

Биц бар Simple Smile

И Елафонисос, разбира се! Симос - ненадминат плаж. На острова има още 2-3 хубави.

В северозападен Пелопонес плажовете са безкрайни, "океански", с по-големи вълни. Тук сме на Калогрия в една буря

Надолу има и 10-километрови плажни ивици- около Захаро. Кипарисия, но пак важи това усещане за океан - открито е и често има вълни и по-студена вода.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 13:31 от Параход

# 666
  • София
Параход благодаря за бързия отговор!  bouquet bouquet bouquet
Да, ние обичаме да седим по цял ден на плажа(предпочитае уредени плажове- т.е да има шезлонги и чадъри), а вечер да обикаляме разни градчета.
Бая ще трябва да почета явно...  #Crazy
Планувам 9-10 нощувки, може и да бъдат разделени.. на 2 по 5, за да обиколим повече..   newsm78
Значи да гледам западната и южната част на полуострова  newsm78 Искаше ми се да включа и Елафонисос все пак  Simple Smile Страхотни снимки  Hug
Благодаря!

# 667
Като ходихме на Китира, дойдохме точно от тая посока, така че мога да ти кажа колко е пътят от югозападен Пелопонес до Елафонисос - около 5 часа. Може да се включи с островът с 2-3 нощувки примерно, ако сте се напочивали добре на другото място. То там няма много какво да се прави за повече. Едно селце, плаж и няколко ресторанта за хапване.

За пътуването до и от южните части на Пелопонес приготви междинна нощувка задържително, около 15-16 часа е.

# 668
  • София
Благодаря!
Ще почета и пак ще питам  Blush
Къде е най-подходящо за спане в югозападната част... като отправна точка?  bouquet

# 669
  • София
Тази година има ли проблеми с плащанията с кредитни и дебитни карти? Може ли да се теглят пари от банкоматите?
Нашите телевизии не показват сензационните опашки от миналата година. Което може да не означава нищо, разбира се.  Confused

# 670
Не. Може.

Опашка от двама-трима души последно съм виждала в Солун през зимата.
Но то и в София често има такива "опашки".

# 671
  • София
Благодаря ти, Параход!  Hug

# 672
Направихме резервация през Букинг, но хазяинът (или каквото там се води  Mr. Green) се е обадил да предложи малко по-ниска цена, като заобиколим Букинг. Иска 30% капаро. Въпросът ми е как да преведем парите по сметка? С интернет банкиране много ли скъпо излиза? През банка ли да го направим? Сумата е 120 евро  newsm78

# 673
  • някъде ... тук ...
transferwise.com

# 674
Ани, градчета подходящи като за вашите изисквания заедно с хубави плажовете има на последния най-западен пръст на Пелопонес. Аз много харесах Пилос без да съм слизала до Метони и Корони с техните плажове. До Пилос е Войдокилия и още един по-непознат плаж наречен Златни пясъци. Той е точно в залива Наварино и затова няма вълни. Пилос е сравнително голямо с всичко необходимо. На Войдокилия е забранено за чадъри и т.н. защото имаше гнезда на Карета Карета. Над Войдокилия започва плажът пред доста луксозния хотелски комплекс Наварино. Едър пясък, който не полепва, дълбоко и вълнисто.

Под Нафплио има един-два пясъчни плажа и няколко с камъни. Ако те интересуват ще ги напиша.

Общи условия

Активация на акаунт