На море в Гърция 2016 - III

• 132 323
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
  • Europe
Здравейте! Някой да има впечатления относно новите цени в гърция? Много ли са поскъпнали хранителните продукти? Пише,че и таверните са с нов ценоразпис.

Новината е от вчера. Как се очаква днес някой да пише за това?!?!?
Не зная коя е новината от вчера, не съм я чула, но тази година за кръчми си пригответе повечко пари. Бяхме през март на много места в Гърция и съм доста учудена от цените, и то беше извън сезона. Такова животно като фискален бон гърците доскоро не познаваха, предполагам, че от това произхождат и новите цени. Сега ти го връчват директно в ръката #Crazy. Явно данъчните здраво са ги погнали, и умря май тая с щракането на пръстите. Наблюденията ми за касов бон са за доста градчета, не е едно-две случайни места. В Атина нпр. трудно намерихме октопод под 12-13 евро, а имаше времена по 6-7-8 евро.

Щом на едно забутано пазарче зад блоковете в един квартал на Лариса ми връчиха няколко касови бележки - на мен чужденката !!! ясно ми стана, че здраво са ги погнали. При положение, че това беше фермерско импровизирано временно пазарче - върху щайги вместо сергии. Друг път на пъпа на някой голям град няма бележка.

На Санторини в една претъпкана от чужденци сладкарница (през март !!! т.г.) ми дадоха касов бон, при положение, че касиерката беше българка и очевидно разбра, че нито аз съм данъчна нито пък другите азиатци около нас. За мен това си е чудо, защото за 11 години обиколки, фискалните бончета се брояха на пръстите на едната ръка - всичко беше на познатите ни хартийки с гръцки драсканици с химикалка.

Също така доскоро твърдях, как в Гърция да срещнеш полицай или да те спре полиция се случва на високосна година и ето ти тази година още в първите часове ме изперкаха със 100 евро глоба за 10 км. превишена скорост Embarassed. Така че бъдете по-внимателни, че явно Ципрович е решил да стяга редиците най-после. Ориентировъчно ако за двама души преди сте хапвали на обяд за 30-40 евро, според мен сега ще ви трябват 45-50. Няма как, като започнеш да си плащаш данъците и влезеш в белия сектор тези пари трябва да дойдат от някъде. И тука е така.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 10:41 от aleina

# 61
  • София
Здравейте,
Има ли ограничение за алкохола внесен от България? Планирам да взема бира и цигари защото престоя ни ще е две седмици. Благодаря
никой не ти проверява багажа никъде.И да не биете на очи все пак де Grinning
2 стекчета по 24 бири ще са ама зафирата така или иначе ще е претъпкана

# 62
  • Europe
dtrifonova, никой няма да ти гледа стековете. Виж ако беше на унгарската граница можеше да ти разкостят колата от проверки.

# 63
  • Europe
Параход, благодаря за темичката, пожелавам ни да още по-вдъхновяваща bouquet.
. . . чакам отгоре нещо да ми подскаже Simple Smile
Pontes и аз като теб чакам копчето, за да ушием балтона ... всяка година съм така, ако нямам вдъхновение, което може да е просто една снимка, хич не зная къде на къде да тръгнем. Ееее къде ли не съм бил ...  Laughing Laughing Laughing  върти ми се нещо за спорадите сега

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 10:40 от aleina

# 64
Алейна, повишаване на ДДС от 1.06 и промяна на данъците за някои конкретни острови, които бяха в списъка със преференциални данъчни ставки. Нашите вестници не пропуснаха темата.

# 65
  • Europe
Алейна, повишаване на ДДС от 1.06 и промяна на данъците за някои конкретни острови, които бяха в списъка със преференциални данъчни ставки. Нашите вестници не пропуснаха темата.
О да, ДДС-то най-вече, разбира се! Но май не са влезли в сила още другите им завишени данъци.

# 66
Здравейте, любители на любимата ми Гърция 😃
Струва ми се, че тази година цените в Халкидики за доооста високи, а назад четох, че извън Северна Гърция не е точно така. Обмислям варианта да се смъкнем към Парга или Превеза, но пак назад четох, че на Корфу е доста дъждовно извън пика на сезона. Това важи ли и за тези 2 места (питам, Т.к. са близо)? Планираме почивка началото на септември.

# 67
Привет и от мен в новата тема!  Параход  bouquet
За мен обратното броене е обратно към Бг, нямам търпение вече да видя нашето мръсно, черничко море Simple Smile
Гръцката почивка за сега се очертава Тасос и ние вече сме с още един член на семейството и ще гледам да не се отдалечаваме много.
Искам да ви кача снимки на едно страхотно апартаментче на моя позната в Кавала, но за толкова форумни години не се научих как става Embarassed Отивам да чета Simple Smile
Приятно лято на всички!

# 68
Здравейте, любители на любимата ми Гърция 😃
Струва ми се, че тази година цените в Халкидики за доооста високи, а назад четох, че извън Северна Гърция не е точно така. Обмислям варианта да се смъкнем към Парга или Превеза, но пак назад четох, че на Корфу е доста дъждовно извън пика на сезона. Това важи ли и за тези 2 места (питам, Т.к. са близо)? Планираме почивка началото на септември.

Около 24-ти май бяхме на Сивота и Парга и обикаляхме района, но цените по кръчмите не бяха по-ниски, като че ли ми се видяха и една идея по-високи от миналото лято на Ситония, примерно порция пържени калмари 8-9 Е, мусака 8, гръцка салата 6, бирата си е 3Е.

# 69
Съни, аз имах предвид цените за нощувка - 40, 45 евро, но това рядко, по-скоро към 50...

# 70
  • София
И аз тук!
Благодаря за темата.  bouquet

# 71
  • София
Някой от ходилите на Занте да има отзиви за този парк:
http://www.askos.gr/en/index.php

Изглежда интересно, а ако наистина може да се галят сърни и прочие животни, дребната ще бъде впечатлена  Simple Smile

# 72
  • София
Някой от ходилите на Занте да има отзиви за този парк:
http://www.askos.gr/en/index.php

Изглежда интересно, а ако наистина може да се галят сърни и прочие животни, дребната ще бъде впечатлена  Simple Smile

Таис

Два пъти сме ходили в парка и много сме минавали наоколо.
Чувствата са ми смесени, защо ?

Преди поне 10 години беше страхотно място, както казваш за децата.
След това доста го занемариха и в последно време беше доста зле.

Както могат да се видят и пипнат животните, така може и детето да се натъжи от кофти гледки.
Да не описвам подробно, но това е положението.

Района е страхотен с невероятна панорама, точно над Agios Nikolaos, порта за Кефалония.
Има страхотни дървета, дано да са още там, невероятни...

И гледката от него...

Ако са успели да подобрят обстановката и въобще както трябва, си струва.
Но една обиколка не е никак в повече.
Животни се срещат и на други места, особено кози...

Към него минавате през плажа и малките пещери Xigia, спрете да ги видите...а може и малко плаж.

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 12:52 от Bled

# 73
  • София
Блед, благодаря  bouquet
Много хубаво изглежда, а относно смесените чувства - аз съм така по отношение на софийския зоопарк, но дребната му се кефи и ми се налага да я водя доста редовно. Ако се спрем на Занте това лято, вероятно ще отскочим и до този парк.

# 74
Съни, аз имах предвид цените за нощувка - 40, 45 евро, но това рядко, по-скоро към 50...
Ели времето никой не може да го предвиди. Ние бяхме от 18-23.05. и голям дъжд ни валя. Толкова лошо време казваха, че е нямало и през зимата. За цените на настаняване зависи колко хора сте и какво търсите. Ние бяхме в двустаен апартамент-много хубав, с уникална гледка, с 2 тераси за 70 Е, ама това е извън сезон-даже бяхме първите им гости.

Общи условия

Активация на акаунт