На море в Гърция 2016 - III

• 132 424
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
Онзи ден на Кулата нищо не ни провериха. Погледнаха само трите документа за самоличност, има ли трети човек отзад и това беше - обичайното.

# 346
  • на земята
Днес преживях ужас, преминавайки границата. Тръгнахме през Маказа, е няма такава опашка, беше около два километра, някакъв ужас! Чакахме около половин час като през това време мърдахме със сантиметри. Мм обърна и тръгнахме през Златоград, нашата част е добре, но гръцката е като хорър, такъв път никъде там не съм виждала, трудно се разминават две коли. Аз повече доживот няма да повторя, стана ни лошо от завоите, малкия се спука да повръща, за пръв път, а е пътувал доста.
 Доколкото разбрах на границата вече проверяват в системата и паспортите, и номерата на колите, супер забавящо. А днес бяхме там следобед, никакво време, обаче повечето коли бяха румънски.

Таис, приятно изкарване с малката.
Превод какъвто и да е, до три дни трябва да е пристигнал, проверете си нещо сметката на получателя да не е объркана.
Почиват гърците в понеделник Св. Дух, не работят магазините, заведенията да.
Доколкото разбрах е имало катастрофа и затова е било спряно движението,така казаха по новините тази вечер,иначе по принцип в събота няма много коли,повече има в неделя и петък.

# 347
Как стои върпоса с интернета,може ли да се закупи,колко струва,мисля,че се обсъждаще,но не го намирам през телефона?

Купувах миналата година 1.5 ГБ за 12 Е на Wind, ако не бъркам. За 12 дни купих две такива карти, говоря само за мобилен нет и си го ползвахме тримата вечер, като ни останаха 500 МБ за септемврийските празници.

# 348
  • София
Катастрофата беше на  Кресна в дефилето.  Просто на Маказа минава цяла сюрия народ за уикенд и дневен плаж и става яко струпване, а и пункта е с малък капацитет, доколкото знам.

# 349
Да, да, точно така.
Това е редовно на Маказа. Има само 2 колони и е някакъв ад. Ние минахме четвъртък сутрин и чакахме САМО час и половина на границата. Петък-неделя се чака по 3часа+, така ни предупредиха местните. Номерът е да се мине през седмицата. Абе, луда работа.
За дневен плаж не си струва. Трябва да си мазохист.

# 350
Горе-долу за колко дни превеждат сумата от transferwise към гръцка сметка. Аз направих плащането в понеделник и все още не са пристигнали парите. Вече започвам да се тревожа... Моля, който е превеждал през тях да каже.

В понеделник преведох, в четвъртък гъркът ми потвърди резервацията.
Да не би при превода да си забравила да впишеш референтния номер?
Момичета, какво ползвате за превод на депозит към гръцка сметка? Какво е transferwise? Трябва да преведа депозит в понеделник...
Благодарв
Аз оттук научих за този сайт. Ти им превеждаш на тях по сметка в булбанк, а те правят превода по посочена от теб сметка. Има тема в бг мама, където е обяснено и има линк, през който ако се регистрираш, първият ти превод ще е безплатен.

# 351
Макар и със закъснение, искам да благодаря на Dechy за transferwise, които ми препоръча  bouquet
Някой беше попитал за хотел Аристотелес, ако става въпрос за този на Атон, приличен е, с хубава градина и прекрасна гледка към морето. Не е на първа линия, има хубав басейн, стаите не са луксоззни, но са приятни, става за почивка. Надявам се да не се е променило в негативна посока за повече от пет години, през които не съм ходила на това място.

# 352
  • гр.София
Аристотелес бийч на Касандра не ми хареса. Не сме спали в основната сграда,а в къщичките и постоянно имаше влечуги из стаите,писала съм назад. Ресторанта е твърде малък за капацитета на хотела. На вратата дори стоеше човек понякога и забраняваше влизането докато нещо не се освободи. Не беше разрешени да си изнесеш храната навън. Ходи обясни на едногодишно-двегодишно дете,че неможе да яде сега,а след 1час. Иначе храната беше много,но еднообразна. Остави ми впечатление,че от останалото правеха нещо др за следващия ден. Например ако имаше някакви макарони,после ги правеха на салата с макарони. Басейна на хотела е малък,вечно нямаше места. А плажа също беше много много малък(под самия хотел),едър пясък и имаше мн оси. Водата беше чиста разбира се. За плажа се слиза по едни стълби с много стъпала,които са непосилни за семейство с деца. Има и асансьор,който беше развален 3дни от нашия престой и просто беше ужас. На плажа имаше едно капанче,със съмнителна хигиена,и доста често усилваха музиката. Т.е на плажа неможе да си починеш.

# 353
Аристотелес бийч на Касандра не ми хареса. Не сме спали в основната сграда,а в къщичките и постоянно имаше влечуги из стаите,писала съм назад. Ресторанта е твърде малък за капацитета на хотела. На вратата дори стоеше човек понякога и забраняваше влизането докато нещо не се освободи. Не беше разрешени да си изнесеш храната навън. Ходи обясни на едногодишно-двегодишно дете,че неможе да яде сега,а след 1час. Иначе храната беше много,но еднообразна. Остави ми впечатление,че от останалото правеха нещо др за следващия ден. Например ако имаше някакви макарони,после ги правеха на салата с макарони. Басейна на хотела е малък,вечно нямаше места. А плажа също беше много много малък(под самия хотел),едър пясък и имаше мн оси. Водата беше чиста разбира се. За плажа се слиза по едни стълби с много стъпала,които са непосилни за семейство с деца. Има и асансьор,който беше развален 3дни от нашия престой и просто беше ужас. На плажа имаше едно капанче,със съмнителна хигиена,и доста често усилваха музиката. Т.е на плажа неможе да си починеш

Благодаря

# 354
Момичета, не намирам скорошни отзиви за Ергемни на Лефкада. Някъде в постовете две- три теми назад беше споменато, че има някаква промяна, но не беше от лични впечатления. Някой ходил ли е скоро, чувал ли е отзвиви?

# 355
  • София
Някой от ходилите на Скопелос да има впечатления от тази екскурзия:
http://www.dolphinofskopelos.com/aegean-paradise-cruise

Иска ми се да направим една обиколка с корабче, и ако може с хлапето да видим тюлени/делфини, ще е супер.

Ние пътуваме утре - цяла нощ ме боля корема и се изплаших да не съм пипнала някой летен вирус. Яд ме е, защото 40 евро заминаха в канавката. От Directferries.co.uk не можаха да ми поправят резервацията на двата билета, един час се разправях по телефона  Tired

# 356
  • тук-там
Не ми се отваря линка за Крит от първа страница.
Моля, за насоки ако има тема за острова.
Най-вече ме интересува, времето става ли за плаж - края на септември.

# 357
  • Младост 4
Момичета, не намирам скорошни отзиви за Ергемни на Лефкада. Някъде в постовете две- три теми назад беше споменато, че има някаква промяна, но не беше от лични впечатления. Някой ходил ли е скоро, чувал ли е отзвиви?
Тай, ние бяхме в началото на април. Достъпът до Егремни беше прекъснат напълно. Разходихме се по шосето с напукан и пропаднал асфалт, паднали дървета и сипеи, погледнахме от горе и се върнахме. Състоянието на пътя беше толкова лошо, че не ми се вярва скоро да бъде възстановен.  Sad

# 358
Благодаря, Сали. Имахме идея за еднодневна разходка до двата плажа - Порто Кацики и Ергемни. Струва ми се, че съм виждала оферта за обиколка на острова  и популярните плажове с корабче /нямам предвид обиколката "7 острова", а такава - само около Лефкада.

# 359
Не ми се отваря линка за Крит от първа страница.
Моля, за насоки ако има тема за острова.
Най-вече ме интересува, времето става ли за плаж - края на септември.

Би следвало. Преди 2 г. на Пелопонес, по на север, в началото на октомври беше средно 28-26 градуса. Но имаше и малко дъждовни дни.

Общи условия

Активация на акаунт