На море в Гърция 2016 - III

• 132 301
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря, преведохме ги с онлайн банкиране - 3.80 лв, доколкото разбрах

# 676
Е, как за толкова? От Бг сметка по гръцка ли превеждахте? И с ел. банкиране и без, то си е валутен превод. Кажи ми, моля те, че ми стана интересно!

# 677
  • някъде ... тук ...
през този сайт за 175Е таксата ми беше 2.80 лв.

# 678
Приятелят ми е направил валутен превод през онлайн банкирането, сега го питах. Малка ли ти си видя сумата? Преведохме 120 евро

# 679
Здравейте Hug
Ние резервирахме тук
http://www.efis-homes.gr/en/
 От 2юли до 8-ми. Живот и здраве,ще разказвам. bouquet

# 680
Ами много малка, освен да неговата сметка в ОББ, а другата в NBG  Етники, Национална Банка на Гърция, ако има друг банков начин, ще съм много учудена!

# 681
  • Пловдив
Ако някой пътува за Кефалоня и не е видял, да обърне внимание в промяната на фериботите - пристанището на Василики е затворено за ремонт до края на юли (по план) и ферито за Фискардо пътува от Нидри, а другото за Сами от Астакос.

# 682
  • София
Здравейте! Преди седмица се завърнахме от Кефалония и още не мога да се адаптирам към нашенската действителност. Умът ми е още на Йонийското...
Пътуването ни мина по план, островът е сбъднатата ми мечта. Миртос беше невероятен - видяхме го в 9 сутринта почти празен с прекрасна лазурна вода, без вълни и течения, чийто цвят се мени буквално през минути. И така беше и двата дни, но които плажувахме там. От време на време излизаше ветрец, но водата остана спокойна. Най-хубавото беше, че нямаше забити чадъри и работещи заведения. Пътят до плажа се оказа съвсем нормален, от Аг. Ефимия стигахме за десетина минути.
Антисамос не можа да ме грабне.  За съжаление и Петани малко ни разочарова, поради многото боклуци по пясъка. От останалите плажове, които видяхме, много ни хареса Кси - уникална комбинация от оранжев пясък, сиви скали и светлосиня вода. Много дълга плажна ивица, която в източния край беше буквално празна.
От населените места за мен най-очарователно е Фискардо - не трябва да се пропуска, и Асос, разбира се. Агия Ефимия е едно красиво малко градче. Повечето нощувки ни бяха в Лурдата, което също се оказа много приятно място (ако не се плашите от баири), което съчетава атмосферата на китно селце със зеленчукови и овощни градини и курортно градче с хубав плаж.
Изключително ме впечатли спокойствието на острова и гостоприемството на домакините. И на двете места, където спахме имаше приятна изненада - студена вода в хладилника, прясно откъснати портокали от дървото в двора и свежи ягоди от градината на собственика или безплатна обилна закуска с хубаво кафе в тяхната таверна.
Това е накратко. Който иска ди види малко снимки https://www.flickr.com/photos/142885754@N03

# 683
  • София
Относно ферито от Лефкада до Кефалония имайте предвид, че пътуването от Нидри до Фискардо отнема два часа.

# 684
  • София (Възраждане)
Скрит текст:
Здравейте! Преди седмица се завърнахме от Кефалония и още не мога да се адаптирам към нашенската действителност. Умът ми е още на Йонийското...
Пътуването ни мина по план, островът е сбъднатата ми мечта. Миртос беше невероятен - видяхме го в 9 сутринта почти празен с прекрасна лазурна вода, без вълни и течения, чийто цвят се мени буквално през минути. И така беше и двата дни, но които плажувахме там. От време на време излизаше ветрец, но водата остана спокойна. Най-хубавото беше, че нямаше забити чадъри и работещи заведения. Пътят до плажа се оказа съвсем нормален, от Аг. Ефимия стигахме за десетина минути.
Антисамос не можа да ме грабне.  За съжаление и Петани малко ни разочарова, поради многото боклуци по пясъка. От останалите плажове, които видяхме, много ни хареса Кси - уникална комбинация от оранжев пясък, сиви скали и светлосиня вода. Много дълга плажна ивица, която в източния край беше буквално празна.
От населените места за мен най-очарователно е Фискардо - не трябва да се пропуска, и Асос, разбира се. Агия Ефимия е едно красиво малко градче. Повечето нощувки ни бяха в Лурдата, което също се оказа много приятно място (ако не се плашите от баири), което съчетава атмосферата на китно селце със зеленчукови и овощни градини и курортно градче с хубав плаж.
Изключително ме впечатли спокойствието на острова и гостоприемството на домакините. И на двете места, където спахме имаше приятна изненада - студена вода в хладилника, прясно откъснати портокали от дървото в двора и свежи ягоди от градината на собственика или безплатна обилна закуска с хубаво кафе в тяхната таверна.
Това е накратко. Който иска ди види малко снимки https://www.flickr.com/photos/142885754@N03

Тривиален въпрос, ще рискувам обаче за го задам, водата в морето ок ли беше? Rolling Eyes

# 685
  • София
Не съм много сигурна какво ме питаш, но водата беше прекрасна и като температура, и като чистота. Но аз лично не държа водата да е много топла, а да е освежаващо хладка. Мисля, че беше около 23-24 градуса.

# 686
  • София (Възраждане)
Не съм много сигурна какво ме питаш, но водата беше прекрасна и като температура, и като чистота. Но аз лично не държа водата да е много топла, а да е освежаващо хладка. Мисля, че беше около 23-24 градуса.

Тъкмо за температура питам, не съм си помислила, че въпросът за чистота там може да стои на дневен ред Peace Благодаря за отговора и хубавите снимки!

# 687
  • София

Тъкмо за температура питам, не съм си помислила, че въпросът за чистота там може да стои на дневен ред Peace Благодаря за отговора и хубавите снимки!

Права си за чистотата, целият остров е невероятно чист. Радвам се, че са ти харесали снимките  Simple Smile

# 688
  • София...........
Понеже ние ще сме в Сикя и по-точно Валти, може ли малко инфо за таверни и плажове?
Миналата година ходихме до Криарици, но след това се прибрахме в Торони и не сме се оглеждали за заведения. Embarassed
Благодаря  bouquet

# 689
  • София
Понеже ние ще сме в Сикя и по-точно Валти, може ли малко инфо за таверни и плажове?
Миналата година ходихме до Криарици, но след това се прибрахме в Торони и не сме се оглеждали за заведения. Embarassed
Благодаря  bouquet
В края на плажа покрай алеята има жестоко рибно ресторантче. Най-последното.
Вие къде резервирахте в Сикия ?

Общи условия

Активация на акаунт