Аз страдах от тежко психическо разстройство, което на моменти беше придружено и от депресивни мисли, минавали са ми и суицидни такива, но е било за много кратко време, осъзнавала съм, че това е само някакво моментно състояние, не е било реално желание, а опит за бягство от проблема...
Разбирам, че си мислиш, че няма изход, но не е така. Ще повторя за не знам кой път това, което много момичета и жени вече са ти написали: не оставяй две прекрасни дечица и мъж сами да се справят с живота. В момента състоянието ти - умората, стреса, страха и ужасяващата вина не ти позволяват да мислиш трезво, но дълбоко в себе си знаеш, че всички коментиращи са прави че не трябва да изоставяш близките си. Моля те, помогни си да го осъзнаеш - ти не си лоша майка - напротив, момиче, прекрасна си - ако беше лоша, нямаше да ти пука, нямаше да се чувстваш виновна и нямаше да си в сегашното си положение. Ще бъдеш прекрасната майка, която си представяше в мечтите си, че ще бъдеш, просто си дай шанс.
Много хора ти казаха да посетиш специалист, но не ти препоръчаха конкретен, аз ще го направя - доктор Тодор Първанов - психиатър-психотерапевт, телефонът му е 0883342773, аз лично съм ходила при него, той е прекрасен човек и лекар. Опиши му всичко, което ти минава през ума, разкажи всико за положението си, поговорете дали може да те приема, ако няма възможност би ти препоръчал колега, в зависимост от града, в който се намираш.
Дори и да не потърсиш моя лекар, потърси някой на всяка цена, изключително важно е! Психиатрите и психотерапевтите са виждали много случаи като твоя, че и много, много по-тежки - разбира се, че ще могат да ти помогнат! Не чакай нещо да се промени от самосебе си, нужна ти е помощ, ти си напълно нормален човек, изпаднал в тежка житейска ситуация. На всекиго се случва, но моля те, не търси вина - нито в себе си, нито в другиго. Мило момиче, като човек, който много пъти е бил разяждан от ужасна вина, осъзнавам колко безсмислена и безполезна е тя. Вината само ще ти навреди, тя е ужасно себеразрушаващо чувство, в нея няма нищо градивно, няма никаква полза от нея. Не се самобичувай така. Нещата, които те карат да се чувстваш виновна не са толкова ужасни, и са напълно поправими.
Моля те дай шанс на себе си и на семейството си - заслужавате го!
Пиши, за да знаем какво се случва с теб. Прегръдки!