Да го направя ли?

• 34 601
  • 194
  •   1
Отговори
# 105
  • в дяволитите очички на моето тормозче
А какво ще кажете, ако аз съм едно чудовищ, което бавно бавно убива семейството си? Такъв човек заслужава ли да живее?  Tired
Интересно как по-точно бавно ги убиваш? Да не сипваш по малко антифриз в храната ... ?
Извинявай ама с подобни въпроси почвам да се чудя дали наистина имаш проблема, за който пишем или просто ни пързаляш по леда Whistling

Не мисля, че ни  пързаля, Зизу. Мисля, че е попаднала на темата "Невъзможните  хора в живота ни" и затова си задава такива  въпроси:peace:
Според мен, страда истински и дълбоко и  й трябва помощ.

# 106
А какво ще кажете, ако аз съм едно чудовищ, което бавно бавно убива семейството си? Такъв човек заслужава ли да живее?  Tired
Интересно как по-точно бавно ги убиваш? Да не сипваш по малко антифриз в храната ... ?
Извинявай ама с подобни въпроси почвам да се чудя дали наистина имаш проблема, за който пишем или просто ни пързаляш по леда Whistling
А пък подобни коментари наистина ме карат да се чудя разбираш ли изобщо какво преживява човек в тежка депресия или не вдяваш. То е ясно, че не вдяваш.

# 107
Не е пързалка, повярвай.
Толкова ми е тежко, че незнам.Не се живее така. Аз не съм се грижила адекватно за тези деца, разбирате ли..Съвестта ми не е чиста и много ме боли душата.
Както и да е, хубави съвети ми дадохте, но  ми е много трудно.

# 108
  • Варна
Като за начало се помъчи да премахнеш натрапливите мисли.Знам,че е много трудно,но трябва да се справиш.
Ако имате възможност отидете някъде на почивка.Да се откъснеш от ежедневието.

# 109
Защо не отидеш на лекар?

# 110
Nucremaa, перфектни майки няма, всички сме хора и сме правели грешки. Аз смятам, че сама си разглезих детето. Смятам, че не трябваше толкова да й угаждам, когато чувствах, че не е правилно. Също се обвинявам за толкова неща. Поучаваш се от грешките си и се стремиш да използваш този опит занапред. Прости си и се стреми да постигнеш вътрешен  покой. Не е нужно да плащаш цял живот за грешки в миналото. Опитай се да разбереш кое е най-важното за децата ти - спокойна майка.
Нужна ти е професионална помощ, смени си психиатъра, потърси си терапевт.

# 111
Какво да кажем, освен че така ти се струва, защото си болна.

На лекар ходи ли?

# 112
  • София
Не се опитвай да се измъкнеш!
Тези деца са много малки и дори и да си сбъркала нещо във възпитанието и отглеждането им, имаш години- 17 за едното и 14 за другото, докато станат пълнолетни.
Кой ще ти ги гледа, ако решиш да се махнеш?
То, много е лесно така- да решиш че си чудовище и да си биеш камшика!
От теб зависи да им покажеш, че си добра майка, която ги обича и иска да не страдат.
Да не си се помислила за Господ, та ти да решаваш кой и кога да мре!?

# 113
Не е пързалка, повярвай.
Толкова ми е тежко, че незнам.Не се живее така. Аз не съм се грижила адекватно за тези деца, разбирате ли..Съвестта ми не е чиста и много ме боли душата.
Както и да е, хубави съвети ми дадохте, но  ми е много трудно.
Здравей мило майче. Напълно те разбирам,какво преживяваш и в каква"мъгла'си.Аз се боря постоянно с такива мисли от как се помня. С 4-ри опита за самоубийство,като първия беше още в тийн възрастта (не е заради несподелена лИбоФ). Другите бяха по време на брака.Но,това е моя живот,моите решения и моите борби за оцеляване.Единственото което ме крепи в момента, е факта,че имам 2 прекрасни дъщерички,които всеки ден ми казват колко ме обичат и как немогат без мен. Въпреки, че аз също като теб имах обвинения,че съм лоша майка,чудовище и т...Същите мисли които имаш ти в момента,ги имах и аз. Това е входящ и изходящ период,стига да го поискаш. А,аз знам,че с всяка клетка на тялото си,ти си готова за борба. Бори се,не се предавай толкова лесно. Не отнемай най- прекрасното нещо на своите деца,а именно-думичката мамо. Потърси първо силата в себе и веднага се консултирай със специалист. Знам,че можеш и ще го направиш. Силна жена си,не се предавай лесно.Кураж мила и воля. Прегръдки!

# 114
да , след последния ти коментар авторке виждам ,че каквото и да ти говорим , ти искаш да мислиш ,че си чудовище ,ако продължаваш така сигурно ще се самоубиеш ,което е много жалко .На един човек не може да му се помогне ако той сам не иска . Мисля че има нещо което спестяваш .Ако си направила нещо по -добре го кажи .
Зизу дано е пързалка наистина

# 115
  • София
да , след последния ти коментар авторке виждам ,че каквото и да ти говорим , ти искаш да мислиш ,че си чудовище ,ако продължаваш така сигурно ще се самоубиеш ,което е много жалко .На един човек не може да му се помогне ако той сам не иска . Мисля че има нещо което спестяваш .Ако си направила нещо по -добре го кажи .
Зизу дано е пързалка наистина
Не ми звучи като пързалка, а като доста изтървана ситуация.
Не знам, явно мъжът ѝ не схваща колко е напечено или вече е вдигнал ръце.
Трябва ѝ спешна смяна на лекарствата, според мен и плътен контрол върху взимането им, докато отмине най- острата фаза.

# 116
Абе вие добре ли сте? Жената е болна, има нужда от лечение.
Това не го ли схванахте вече? Нищо не е направила, всичко и е в главата

Доктор иска това състояние, не критика.

# 117
nucremaa, казах ти не мисли какво е било. Спри да съжаляваш по миналото. Какво е било и какво е можело и за какво те е яд, няма значение вече. Няма как да го промениш. Но можеш да промениш настоящето, а от там и бъдещето. Виждаш колко много хора са били в твоята ситуация и са се справили. Ти можеш също. Зависи от теб.

# 118
Мъжът ти какво мисли по въпроса?

# 119
мой близък за един месец се побърка и се самоуби ,защото мислеше ,че е навредил на семейството ни и е извършил какви ли не неща , не искаше да се лекува , нямаше сила която да го накара .Не беше направил нищо ,абсолютно нищо , не знам какво е това и от какво се отключва .Живота в България стана много труден , много народ се побърка .
Авторке , няма по голяма мъка и по-голям ужас за едно семейство да загуби свой член , ако се самоубие ,това ще ги нарани . Говори с психолог ,започни да вземаш мерки ,иди на психиатър.Не оставай децата си без майка .

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 20:15 от ЗЛОДЕИДА

Общи условия

Активация на акаунт