Бебешката количка - цяла наука за второ висше №34

• 99 691
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Пънче, относно сгъването и аз мислех като теб, защото имам място вкъщи и голям багажник, НО полваме кола често и всеки път да сваляш седалка, да сгъваш количката и после обратното е кофти. Някога, ако избирам количка за второ дете задължително условие ще ми бъде да се сгъва лесно заедно със седалката Peace

# 31
  • Щастлива мама на 3 слънца
http://www.dundio.com/quinny-yezz-%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B0 … -blue-pastel.html

Някакви отзиви.
Да знае някой във Варна къде мога да я видя ?

# 32
Благодаря за новата тема Simple Smile

Момичета, някой може ли да ми каже разлики, плюсове и минуси между XL i Pop Up на Peg Perego?

Досега забелязах:

горната дръжка на коша за новородено на самия сенник (не мога да преценя коя би била по-удобна)
това, че Pop up се свива надолу и заема много малко място, когато не се ползва, но няма опция за люлка
XL има люлка, но не се свива

Видях, че някои шасита са с кожена дръжка, друга- от пяна.
Мисля, че тази от пяна, ще е по-удобна, но пък ще се захаби по-бързо.
Затова въпросът ми е дали кожената се нагрява много през лятото, както примерно коженият салон при колите и кожените столове през лятото запарват?
Спомням си, че коментирахме, че материята на спортивото не е хубава, но не мога да се ориентирам кои са другите материи- Completo към какво се отнася- материя ли?
Modular- че е 3 в 1 ли, малко са ми мътни тези наименования.

Благодаря предварително!

# 33
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Пънче, относно сгъването и аз мислех като теб, защото имам място вкъщи и голям багажник, НО полваме кола често и всеки път да сваляш седалка, да сгъваш количката и после обратното е кофти. Някога, ако избирам количка за второ дете задължително условие ще ми бъде да се сгъва лесно заедно със седалката Peace
Подкрепям.
Но, колкото и да не ми се вярваше накрая си вземате лека лятна количка и толкова.

# 34
  • В сърцето на любимия човек
Добре, препоръчайте ми количка, която да притежава характеристиките като на тази, но да се сгъва със седалката

http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-stell … ydney-retrus-2015

И да е до 1000лв за 3 в 1

# 35
Те полските иначе се сгъват със седалките, само когато седалката е обърната напред, но пак са супер обемни, защото самата седалка си остава цяла, а не се пречупва. Хане Муум видя ли го, аз много се колебаех между него и полска и сега съжалявам, че не го взехме. Гледам, че много компактно се сгъва, но когато купувахме въобще не съм гледала това. Мамас енд Папас Сола също може да видиш и тя е със сравнително големи гуми Peace

# 36
Благодаря за новата тема Simple Smile

Момичета, някой може ли да ми каже разлики, плюсове и минуси между XL i Pop Up на Peg Perego?

Досега забелязах:

горната дръжка на коша за новородено на самия сенник (не мога да преценя коя би била по-удобна)
това, че Pop up се свива надолу и заема много малко място, когато не се ползва, но няма опция за люлка
XL има люлка, но не се свива

Видях, че някои шасита са с кожена дръжка, друга- от пяна.
Мисля, че тази от пяна, ще е по-удобна, но пък ще се захаби по-бързо.
Затова въпросът ми е дали кожената се нагрява много през лятото, както примерно коженият салон при колите и кожените столове през лятото запарват?
Спомням си, че коментирахме, че материята на спортивото не е хубава, но не мога да се ориентирам кои са другите материи- Completo към какво се отнася- материя ли?
Modular- че е 3 в 1 ли, малко са ми мътни тези наименования.

Благодаря предварително!
XL кошът е твърд и може да се ползва като люлка и кош за кола, но не може да се сгъва с шасито и е по-тежък с около 1.5 кг мисля. Освен това изглежда доста по-голям и туплест.
Шаситата с кожа и пяна са различни. Това с кожа е по-скъпо, освен това мисля, че това с пяна е по-компактно, тъй като гумите са на нивото на шасито, а не стърчат настрани. И двете ми се сториха еднакво стабилни, ако затова си се зачудила Simple Smile Повечето модели могат да се комбинират с което и да е от двете шасита.
Completo мисля, че се отнася за това, че комплектът съдържа зимен кош, летен кош + кошница + зимно чувалче + чанта.
Modular значи, че е модулна система - избираш шаси, избираш кош (твърдия или не), т.н. Т.е това е модулна система и можеш да си я комбинираш както пожелаеш, стига да позволява модела.

# 37
Те полските иначе се сгъват със седалките, само когато седалката е обърната напред, но пак са супер обемни, защото самата седалка си остава цяла, а не се пречупва. Хане Муум видя ли го, аз много се колебаех между него и полска и сега съжалявам, че не го взехме. Гледам, че много компактно се сгъва, но когато купувахме въобще не съм гледала това. 
Видях я и изобщо не ми хареса по няколко причини:
- първо, че всички цветови варианти в момента са ужасно тъмни - черно, тъмно сиво и тъмно кафяво с малко цвят на сенника. Еми не искам детето ми да се вози в черна количка, асоциациите ми с този цвят не са добри.
- вариантът с трансформиращият се в столче кош за новородено е ужасно тежък, едва го бутах в магазина, а за да обърна количката на място трябваше да включа и двете ръце.
- сенникът беше толкова крив и нестабилен, че от едната страна можех да си пъхна два пръста между него и коша, а все пак това е мострена количка, която не я е духал вятър. Освен това е малък и трябва да се купи допълнително чадърче.
- цената е по-висока с между 200 и 400лв, за мен това не е малко, това са парите за креватче с матраче.
Количката я гледах във Вис Виталис на Симеоновско шосе.

Сега разгледах количките на Маммас енд Паппас - видях само две колички, които имаха кош за новородено и те бяха над 2000лв. Ние живот и здраве чакаме октомврийче, не мога да го сложа в седалка сложена в пълно легнало положение, отворена в долния край.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 09:35 от пънче-мънче

# 38
  • София
Пънче, аз имам същите изисквания като твоите. Най-много ми допадат полските колички, харесват ми много на външен вид и не знам защо в темата нямат голямо желание да обсъждат тези колички. На мен още ми е доста рано, ни гледам да се ориентирам към нещо. Много ми харесват адбор Немо. Имат два вида - кожа и лен. Много съм се навита за кожата, защото е много лесна за почистване и поддръжка.
П.п. Моята приятелка е с jane muum. Предимство е, че е лека и маневрена, но сенника е много малък и не покрива нищо, тапицерията избеля, а киша за багаж се откъсна от търкане в асфалта (доста близо е до земята и като сложеше 10 пюрета и друго, увисваше до земята)

# 39
  • София
ама какво да ги обсъждаме полските като обратната връзка на всички ни е тежат и са неудобни за майките.

Миналата година като купувахме и аз ги избрах заради вашите причини и много съжалявах.  Примерно сега бутам лятна количка с малки колела, ами да ви кажа само няколко седмици ми правеше впечатление, сега хич не ми е проблем, даже е и без амортисьори и пак не ми прави впечатление.

Аз бих ви съветвала да дебнете в олкса, има страхотни попадения на комбинирани колички,то и ние нашата полска почти нова и с още една година оставаща гаранция я продадохме за без пари само и само да се отървем от нея. Може също комбинации да си направите, доста често примерно се продават на модули , само кош за новородено , който е най-запазен тъй като се ползва много малко време.

Не бързайте и нали знаете външния вид не е водещ, ще си страдате после че сте си избрали " красиви" колички

# 40
  • София
Аз не мисля, че няма качествени колички под 1000 лева. А за втора употреба съм твърдо против  Naughty.
Най-вече искам да е удобна за бебето. Наистина са по-тежки, но с някои споменавани тук марки разликата е  2 килограма. Не съм казала, че ще купувам такава, но тя ми допада най-много. И тъй като чакам зимни бебе, мисля, че ще е подходяща

# 41
  • София
CruellaDeVil преди две години бях твърдо убедена в същото и казах че аз по гръб не падам, е 3 месеца след това се изповядах тук колко съм недоволна

Всеки си има граници, аз лично не намирам нищо лошо във втората употреба, открих я по време на майчинството и съм много доволна от попаденията ми Simple Smile

# 42
И аз гледах Адбор Немо-то и също ми харесва.
Като общо тегло и функции са еднакви, дизайнът им също е много приятен и цветен.
Разликите със Стелата, които съм открила са следните:
- При Немото поставката за крачетата и предния борд  са покрити с еко кожа, а при Стелата с прозрачно фолио.
- Стелата има по-голям багажник от Немото
- Кошът за новородено при Немото е с 4 позиции на гръбчето, на Стелата са 5
- При Немото седалката има 4 позиции на гръбчето, при Стелата са 3
- матракът на Стелата е с мемори пяна, на Немото е обикновен.

Мацето - съседката ми е с количка Адбор и казва, че не би я сменила за нищо на света. Единствено сега за лятната отпуска ще вземат на заем лятна количка, която се сгъва тип чадър, за да заема по-малко място в колата.
Има и много доволни от мамите от Искам бебе , някои си отглеждат вторите деца в полската количка от първото.
Тук май количка под 1500 лв не признавате за хубава, а не всеки има такава възможност.

# 43
  • София
Eто една хубава, здрава и маневрена, лека количка за 1100лв от промоцията.

http://vitodesimone.com/produkt/bebeshki-kolichki-peg-perego/boo … sportivo-modular/

А за полските:
- познавам доста жени с такива колички, различни модели и наистина много много зависи от хората. Повече от половината си ги разкараха много бързо, останалата част изкараха до около 8-12м с тях и взеха лека лятна малка с две дръжки и малки гуми или такава около 8кг с една дръжка и единични гуми. Всички намираха уникалната разлика - лекота, удобство, малък размер. Естествено имаше и сравнения от типа - старата количка беше по-широка за бебето, минаваше по-лесно през изкъртени тротоари, но пък минаваше трудно между колите и по магазините в мола между щандовете.
Не познавам обаче нито една жена с полска, която да си е останала с нея до 2г+ на детето, защото децата като проходят и се разщъкат на площадките какво да я правиш тази голяма тежка количка, само ще я местиш напред назад, заедно с детето, торба с играчки за пясъка и куп други - тротинетка (скутер) и т.н.т.

Няма лошо от полските, аз лично когато забременях, проучвах сигурно над 5м и накрая пак полска си купих, просто попаднах в процента на бързо сменилите ги. И сега като видя жена да бута като моята огромна на пръв поглед тромава количка, чак леко я съжалявам Simple Smile

И преди съм казвала - важното е да си я харесате, аз съжалявах, че си купих моята, но съжалявах после, като почнах да не й смогвам на тежината, която се отразяваше на лекотата на движение. Първоначално с коша за новородено нямаше по-горда от мен, че имам най-хубавата количка, струваше ми се, че просто нищо не може да й се опре Simple Smile

Но дори и да изберете схемата с полската, реално накрая се дават горе долу еднакви пари - полска - 700-800лв, малка - 300-500лв
естествено винаги има и момента да си купите по-скъпа неполска комбинирана за 1000-1500лв и после пак да поискате малка, няма как да знаете какво ще ви хрумне, още повече ако имате бюджет

Но ако сте сигурни, че количката която взимате сега ще ви е от началото до края, че няма да имате бюджет за малка със сигурност, то аз съм на мнението, че трябва да се вземе нещо по-леко, което да обхване и до 1г и след 1г на детето. Естествено паричните прегради могат да накарат някой да си е с тежката до края, не е невъзможно, просто е неудобно. Сигурно в такъв случай, просто ще научите детето от по-малко да върви повече с вас или ще го поносвате редовно или пък ще вземете от триколките с дръжка да го бутате.
Има всякакви варианти, но както бях и аз - не мислих за след 1г как ще е, защото просто не знаех как може да е и как не може да е Wink  Crazy Ползвах полската до 6-тия месец.

п.п. важното е тежината как се отазява на маневреността на количката - зле или не толкова зле. За целта взимате с вас дете около 10кг, слагате го вътре, бутате преди и след него и ви става ясно.
Ако нямате такова дете налично наоколо (ваше, на приятелки и познати), винаги може да изпробвате с нещо тежичко, знам ли. Хубаво е като ги тествате в магазина да изкачите няколко стъпала, да я повдигнете на задни или предни гуми, да видите просто какво усилие се полага или не. След това да изпробвате по друг начин и някои други модели и марки и да прецените.

# 44
  • София
Brayda каква ти е била полската? Иначе споделям изцяло твоето мненние, евала за търпението да го споделиш Simple Smile

Цитат
Мацето - съседката ми е с количка Адбор и казва, че не би я сменила за нищо на света. Единствено сега за лятната отпуска ще вземат на заем лятна количка, която се сгъва тип чадър, за да заема по-малко място в колата.
Има и много доволни от мамите от Искам бебе , някои си отглеждат вторите деца в полската количка от първото.
Тук май количка под 1500 лв не признавате за хубава, а не всеки има такава възможност.

Пънче , явно си убедена в избора си, каквото и да избереш си е голям кеф, пък ако сгрешиш сгрешиш какво толкова, ще си вземеш друга bouquet. Не е че не признаваме за хубава, аз лично бих си взела  комбинирана чиполино лека  пред това да си взема полска тежка, но много страдах аз, малка кола, тежка количка която и се чупеше доста...

Общи условия

Активация на акаунт