С какво ви дразнят свекървите- 65

• 92 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
О, отглеждате сам- сами едно дете! Аз пък съм на 3000 км от бабите, имаме две деца и си гледаме съвсем сами. Живеем под наем, имаме само дрехите на гърба си( вярно, и една кола) наша собственост и отникъде нищо нито чакаме, нито получаваме. Това някакво геройство ли е, повод за съчувствие, повод за биене в гърдите, не схващам, Радика...

# 31
Аз честно казано съчувствам на Зелената салата (как само звучи това  Joy). Казвате да се радва на детето си, да не си вгорчава живота с дреболии. Ами, тя точно това е искала да направи, ама са я поставили в ситуация, в която не само не е могла да му се радва, ами направо са я пренебрегнали.
Права си. Но във въпросната ситуация са я поставили всички- и свекървата, и съпругът, и детето ѝ. Можели са да се сетят, че Салатката ги чака и ще ѝ бъде неприятно. Салатката сама сподели, че коментираната "творба" е била дадена на свекървата от съпруга. Свекървата нямаше дори и да научи, че тази знаменита творба съществува, ако синът ѝ не я беше осветлил и помолил за редакция.
Но като цяло, това са дребни проблеми и не си струва късането на нервите с тях.

# 32
  • Най-красивата страна
Компромиси мога да направя за много неща,но не и за пиянство и шамари. Twisted Evil
Ако мъжът вдигне ръка веднъж,ще вдигне и втори и трети път....
А за пиянството казват, че е до гроб....
А децата ,които сме създали сме длъжни да си ги гледаме сами.За нас това е удоволствие.
Ако бабите сами проявят желание да помогнат за 1-2 часа-да,но те имат и пълното право да откажат.

# 33
Компромиси мога да направя за много неща,но не и за пиянство и шамари. Twisted Evil

Аз шамарите ги допуска, но в определени моменти насаме и на определени места!  newsm48

# 34
  • Бургас
"С майка ми, която не е вече между живите, имах много силни сблъсъци, но тя винаги, по своему, ми е помагала, жертвайки собственото си спокойствие, сили, време!"

Явно Радика иска всички да си жертват спокойствието, времето и силите, за да може тя да е рахат. Така и не разбрах защо тези толкова бленувани 2-3 часа без детето не може да ги поеме мъжа й /ако иска да отговори/. След като същия може да си позволи да си развява байряка и да риболовства по цели дни, значи има доста свободно време - време, през което може да отмени жена си. Но типично за жените - виновен е винаги свекъра, свекървата, съседа, продавача в местната бакалия и никога съпруга.

# 35

Аз шамарите ги допуска, но в определени моменти насаме и на определени места!  newsm48

Насаме със свекървата в килера?  Joy hahaha Ясно!

# 36
Щъркелче, не ме издавай!

# 37
  • някъде в орбита...
В повечето семейства с такива шамари рядко се стига до постове из форуми Whistling Mr. Green

# 38
Май по "казуса" на зелена салата има много не доизяснени неща. Кой знаел за въпросната вечеря, умишлено или не се е получило така?
Въпроси всякакви и предположения всякакви.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 11:36 от vasq_5

# 39
  • ЯМБОЛ
                  А Зелена салата защо не се сърди на мъжа си,че се е задържал,ами се сърди на свекърва си.Това ми прилича на обсебване на един пораснал младеж,той така и така вече е отлетял от гнездото.Или сега мама иска да повтори модела на свекървата,че е обсебила според авторката сина си и сега иска да си навакса със собствения?

# 40
Аз не знам да има баба, която ще пусне внука си да си тръгне гладен.  Mr. Green
Всъщност, сетих се за една, снахата точно в тази тема се жалваше, че когато мъжът ѝ заведе децата при майка си, тя не ги гощава и се връщат гладни, колкото и късно да е вечерта. Честно казано, мен това повече ме потриса, отколкото спонтанната вечеря при свекървата на Зелената салата.
Отишли, забавили се, дошла и сестрата, станало време за вечеря и особено ако някой (внукът!!!) е споменал, че е гладен... И бабата се е втурнала да ги гощава.
Друг е въпросът, че мъжът на Салатата би трябвало да ѝ звънне да предупреди за ситуацията и закъснението, а и да я покани при тях. Но мъжете са такива – не се сещат за тези работи. После се чудят защо жените са се хванали за косите за няма нищо...
Добре че майка ми не е свекърва – няма начин да си тръгнеш неял от дома ѝ. Ама зетят не се оплаква, изобщо даже. Особено когато той е в ролята на нахранения. Laughing
Но и аз не се сърдя, сигурно защото ми е майка. Но и свекърва да беше – щях да я разбера, колкото и да ми е неприятна цялата ситуация. Мъжът можеше да изяде едно конско и цупене, но тя за какво? Майка е, коя майка не се радва да си нагости детето? Особено ако и внукът е там.  Simple Smile

# 41
Да бе, как Сийка, всички мъже НЕ са такива. Дори тъпият ми бивш не би го направил това,сега ще ми се обади да ми поиска разрешение да останат при майка му с детето, ако иска тя да вечерят, а докато бяхме заедно, щеше да се прибере или дойде да ме вземе в краен случай.
 Изобщо не оправдавам мъжа на Зелена салата за несъобразителността. Нито пък вярвам, че свекървата е бяла и добра. Тя посреща гости следобед, но ги кара да останат на вечеря, все едно не знае, че Салата си чака мъжа и детето.

# 42
Дори тъпият ми бивш не би го направил това,сега ще ми се обади да ми поиска разрешение да останат при майка му с детето, ако иска тя да вечерят...

Ама ти сериозно ли? Възрастен човек, твой партньор, ти иска разрешение да вечеря? И то при майка си?
А, стига бе...  Crazy
И ти ли му искаш разрешение, например да пиеш кафе с приятелка, която случайно си срещнала, или за теб това не важи?

# 43
Обикновено малкото камъче обръща колата.Аз си  представям колко търпелива е Салатка,разбираща отношенията майка-син.Но  вече нейният син е  засегнат-баба или не,може да попита къде е снахата,като се проточва гостуването да се сетят за нея.Но явно им е по-добре така.Вероятно винаги е игнорирана  и сега  я боли,защото детето и е  за броени дни и  иска да е наблизо.Познато ми е-дразня се като си е синът ми  е за дни наоколо и се отнесе по негови желания и  не знам кога се връща-готвя ,чакам,напразно.Но не са баби причината да ги упреквам и трая.Доволна  и на малкото.Наистина не е кой  знае какво ,но със сигурност има натрупване.Да я  пренебрегват и това я дразни. Тя  си знае ,но щом е  подразнена и вярвам,че има защо.Жената отстъпи пред мненията,огледа се дали греши,това не го прави някой,който диктува положението.
Все си мисля,колко сме категорични по чужди казуси,но са малко в същата ситуация и с личен опит.То  всяка ситуация  е като пръстов отпечатък-няма еднаквост.Каза си болката,олекна или не,взе друго мнение.

# 44
Моят мъж, ако е с детето при свекървата и смята да закъснеят, вина и звъни. Аз ако ще закъснея по някаква причина, винаги се обаждам.
Салатка според мен е права. Мисля, че момчето като си  дошло, съвсем в реда на нещата е тя да иска дам го види за повече време, а не бабата да се набутва да ги задържа. Нейното време да посреща порасналото си дете е минало и е редно да остане на по-заден план. Ако младежът има приятелка или съпруга, тогава естествено тя е с предимство и майката остава на втор план и е нормално той да е най-много време с приятелката си.

Общи условия

Активация на акаунт