Добре дошли в Люлин! Тема 29

• 74 247
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Гледах новия ПУП на Люлин център и широк център- сградата на общината се мести на поляната между ДСК и метростанция Люлин, а пред настоящето ми жилище ще минава булевард, който ще свързва Джавахарлал Неру и Индира Ганди с Царица Йоана. Една площадка няма планирана начи. Някой знае ли кога започват реално строителните дейности?

# 601
  • София
Къде може да се види?Гледах в сайта, но не намирам...само заповед за общественото обсъждане.
Аз все тая надежди в Люлин 7 да оправят едни междублокови пространства .....

# 602
# 603
Това не изглежда никак добре.. очаквам дете през лятото, а живея до 56-то СОУ и от сега се чудя къде ще мога да разходя детето си... някакви идеи освен до.. Била?  newsm78

# 604
  • София
В 8 част няма промени засега. Градинката около църквата срещу пазара си остава градинка; възползвайте се и от междублоковите пространства и парка докато ги има Peace

# 605
Да, но тя за лятото не е много практична, защото няма много дървета. Ако обаче не намеря друга ще трябва да се примиря с нея.

# 606
  • София
Западен парк не ви е съвсем близо, но мисля, че като стане по-приятно времето е на достатъчно нормално разстояние. Аз поне правех преходи с количката  Laughing

# 607
Да, но тя за лятото не е много практична, защото няма много дървета. Ако обаче не намеря друга ще трябва да се примиря с нея.
На гърба на 815 блок има кафе, което лятото е доста посещавано, има голямо дърво, пясъчник, пързалка, люлка, много деца...
Куба либре също, от другата страна на улицата е градинка и има сянка.
На тази площадка със спортните уреди към църквата има дървета.

Гледах новия ПУП на Люлин център и широк център- сградата на общината се мести на поляната между ДСК и метростанция Люлин, а пред настоящето ми жилище ще минава булевард, който ще свързва Джавахарлал Неру и Индира Ганди с Царица Йоана...

Тези тотално ме изненадаха, но приятно. Отдавна чакам свързваща улица, че ми писна да обикалям като луда, защото не смея да мина по пътеките.
За общината съвсем, но пък ще ми е подръка  Mr. Green

# 608
Много ви благодаря. Живот и здраве ще ги обхождам Simple Smile

# 609
  • София
И всички боклуци и кучешки изпражнения,които са били под снега  Sick
оо...да, оказа се безумна мръсотия...уфффф...
Beeps сега разбирам за този план, на схемата обаче не са написани улици и малко трудно се ориентирах, но все пак ми звучи положително и благоустройствено. Наистина ако се направят повече алеи, пейки, детски кътове и паркът около църквата се подобри ще е още по-чудесно.

# 610
  • София
Трънки ще се облагородят нещата... В общи линии и малките къщета и де що е останала трева в Люлин център е предвидено за нови сгради..То сега е "песен", а за после не ми се мисли...За първи път ми се случва предвидливо да сме решили да се изместим с 600 м. навътре в квартала:)

# 611
тази градинка около църквата е ужасна! Вече умишлено я избягваме. Детската площадка с пясъка (до бирарията и спортния център) е ужасно изпочупена и занемарена. Кучетата си заравят храна в пясъка... Фитнес уредите са изпочупени отдавна и около тях е постоянно кално. Не са направили свестна спортна площадка с гумения под, както са други открити фитнеси в парковете в София, а са ги пльоснали на тревата. Няма как да не е кално и мръсно. Около църквата и пързалката с камилчетата постоянно се събират пияници и клошари. Всички пейки са разместени и обособени, така че да е удобно да се събират компании, като около тях е препълнено с бутилки и обелки от семки. Да не говорим за тълпите от роми, които буквално окупират пързалките и люлките правят играта на останалите деца невъзможна.
Като цяло, това е едно от най-лошите места за игра на дете.
P.S. (наблюденията ми са от последните 6 години, през които минавах ежедневно през това място, защото ми е в непосредствена близост и в началото беше едно от местата, на които водех детето си да играе).
За съжаление, смятам, че каквото и да направят от общината, мястото няма да се облагороди особено, поради непосредствената близост до пазара. Същото се случи и с новоизградената площадка зад пазара (до общината), където се събират големи групи мъже да играят карти и около тях е меко казано мръсно и неприятно за деца.

# 612
  • София
Вчера обикалях района на пазара и ми мина кощунствената мисъл, че предпочитам да изринат всичко в карето и да построят блокове или мол. Каквото и да е, само не и тази свинщина, в която се е превърнало мястото. То и без това повече от половината магазинчета и сергии са празни.

Иначе, на ПУП-вете много не им вярвам. Гледах за 5 мр, приет 2012 г. - кръгово и връзка с околовръстното над Лидл - нищичко не е пипнато да се работи. Та и това не се знае колко ще се реализира.

# 613
  • София
Парно и топла вода имате ли или съм изтеглила късата клечка?
Редактирам се- сега видях, че има авария. Размръзнаха се тези дни тръбите и явно са се разпаднали Simple Smile

# 614
  • София
Парно и топла вода имате ли или съм изтеглила късата клечка?
От снощи няма в пета част. Авария на топлопровод, Топлофикация ни се извинява.

Общи условия

Активация на акаунт