Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 665
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да цопна в темата директно. Не бях чувала за нещо, което се случва преди менопаузата, все си мислех, че в един момент цикълът ми ще почне да идва на шест месеца и аз ще вдигна банкет, обаче уви, не ми било писано... От няколко месеца цикълът ми придоби характер - идва когато си реши, трае колкото си реши, обилен е колкото му се иска и изобщо... неприятна история, особено в сезона на морските почивки, но каквото - такова. Други симптоми нямам за сега, освен едни 3-4 кила, които не успявам да смъкна и са предимно в талията и ханша. Хубавият момент е, че гърдите ми са станали като на ученичка - стегнати, оформени, не помня от кога не са били такива, но определено това не е свързано с повишеното тегло, понеже и друг път съм била с няколко кила нагоре, но такъв ефект не съм постигала. Най-вероятно е силно временно, преди да стигнат други, по-неприятни измерения...

# 226
Дзвер, добре дошла!

"Преди", защото в другата тема за менопаузата ни нахокаха, че нямаме работа там, защото била за жени без цикъл. Sunglasses
Та затова тази я обозначих така, за всички, които все още имат цикъл. Wink
Радвай се на положителните ефекти! Hug

# 227
  • София
Благодаря за сърдечното посрещане, дано всички минем в другата тема без никакви допълнителни екстри, много бързо и безпроблемно  bouquet

# 228
А, че закъде да бързаме. То там да не е без проблеми. Добре сме си тук Simple Smile

# 229
  • София
 Sad Откакто я направихте тази тема и аз вече нямам цикъл.

# 230
Sad Откакто я направихте тази тема и аз вече нямам цикъл.

Мълчи, че и аз съм втори месец без... Crazy
Спрях дивия ям, че нали трябва да има пауза преди цикъла, ама той съвсем се изгуби. Whistling
Да видим какво ще стане. Crossing Arms
Иначе нямам никакви други проблеми, ни вълни, ни безсъние, с кг съм си ОК. Peace

# 231
  • София
И аз нямам никакви симптоми/проблеми, даже "смъкнах" 1 кг  Laughing, обаче и бременност няма (припи*ах два теста, последния преди 3 дена). Никакви добавки не съм пила. И даже хормони/инсулини  още съм си тествала, защото все чакам да ми дойде, че да отида на 2-3 ден Rolling Eyes.

# 232
И аз съм свалила 1 кг.
Ами, ще чакаме. Peace

# 233
  • Sofia
А аз само качвам Cry
Свалих 1кг.за 3 мес...а съм намалила храната и увеличила движението... Никога не ми е било така трудно и тежко,..какво ли ме чака ,когато наистина дойде  Sad

# 234
Аз през лятото винаги съм минус един, два кг.
Просто не ми се яде в жегите.

# 235
  • София
А аз само качвам Cry
Свалих 1кг.за 3 мес...а съм намалила храната и увеличила движението... Никога не ми е било така трудно и тежко,..какво ли ме чака ,когато наистина дойде  Sad
Точно така съм и аз - никога не ми е било проблем да сваля кила, сега обаче са се закучили и това си е...

# 236
Sharky*, DeVa®   да знаете как ви завъждам само  Embarassed, де и аз да нямах гадните екстри, а то и кг. са нагоре и вълните вече за все повече и все по-чести.
Скрит текст:
В тази жега ми е най-зле, климатиците са на 20*  всички у дома ходят  яко облечени, а аз ръзсъблечена, даже и ако може и да стоя само във ваната с хладка вода. През 30мин. най-много до час все едно ме варят и най-неприятно е когато съм в офиса.   И като за капак от 2м и цикъла го няма, за да нормализира нещата.
   Дайте съвет какво да пия/правя за да се чувствам отново нормално.

# 237
  • София
Ооо, ако менопаузата е това, което е в момента, ще е супер: силен sex drive, нормална влажност, никакви вълни, дълбок нощен сън, растящи цици Embarassed

# 238
Glamour___,  не знам как да ти помогна, мила! Hug
Аз не работя в момента, правим ремонт вкъщи, не скучая с две думи. Mr. Green Но се радвам, че не ми се налага да стоя на климатик.
Само дъщеря ми си пуска климатик в нейната стая, аз съм си ОК на топличко, иначе страдах цяло лято в офиса, защото колежката ми искаше да е студено... Tired

# 239
Здравейте.
На 39г. съм. От 1-2 години имам симптоми на пременопауза-нощно изпотяване, силен световъртеж (миналото лято ходих по всякакви доктори, докато се установи, че е от проблема с хормоните), силна раздразнителност, нервно безпокойство, нарушения в съня и напълняване (имам едни 5кг, които се появиха от нищото и не си ходят с никакви диети). Иначе имам редовен цикъл, 3-4 дни до седмица преди да ми дойде имам ужасно силно главоболие. Миналата година ходих при ендокриноложка, каза първо да гледам да се отърва от стреса, че това също влияе на хормоните, може да не е менопауза. След всички изследвани хормони имам много нисък естрадиол, почти нулев, но последната гинеколожка, при която ходих каза, че не можело само така отделен хормон да пускам, изследва и други-FSH, LH и тестостерон (дано не бъркам, че нямам пред мен резултати), от съотношението излезе, че нямам овулация, навлизам в климакс или пък имам поликистозни яйчници, но пък как имам цикъл тогава? Изписа ми Жанги за няколко месеца, но при мен симптомите не наляха и затова го спрях. В същото време имам дискова херния и забелязах, че като ми се усилят неприятните симптоми ме заболява и много кръста. Преди Жанги-то пих 2-3 месеца Фемовита (на своя глава си го изписах), но нямаш сякаш много добър ефект. Единствено ми увеличи либидото. Омръзна ми да ходя при доктори, чудя се дали да не си изпиша сама червена детелина.

Общи условия

Активация на акаунт