Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 642
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Ако имаш нужда от естроген, с червената детелина може да се опиташ да го набавиш.

# 241
аз си взех вече игликата и магнезия по ваша препоръка bouquet

# 242
Ако имаш нужда от естроген, с червената детелина може да се опиташ да го набавиш.
Взех, пък да видим. Отделно започнах да пия и шатавари. Последните 2 нощи почти не се потих и сякаш болката в кръстта намаля, но аз се и мажа, така че не мога да кажа със сигурност, че е от тях.

# 243
Здравейте!
Отдавна ми е време да се присъединя към групата, но все отлагах...до днес.
Уплашена съм, момичета. Безумно се уплаших.
Имам проблеми с цикъла от миналото лято - през юли ми дойде на 14-я ден от предишния цикъл, а този февруари на 46-я ден от началото на предишния. От две-три години започна едно леко зацапване два три дни преди да ми дойде. Разбирам, че това е нормален процес и всички ще минем през него. Но - винаги го има това "но", този месец зацапването продължи шест дни и не знаех дали това е някакво подобие на цикъл или зацапване. Онзи ден бях отвратително изнервена - отдадох го на това, че детето ми беше в някаква фаза на тотално противопоставяне на всичко и всички (Аутист е на 10 години). Вчера обаче,  всичко беше добре - детето спокойно, съпругът спокоен, а аз бях БЯСНА! НЕ БЯХ НА СЕБЕ СИ. Треперех от нерви, ходех напред - назад из апартамента, в мен се изливаше адреналин като река, а от това започна да ми прескача сърцето и не можех да направя нищо за да изляза от това състояние. Плачеше ми се, а не можех да заплача. Бях в капан. В капана на хормоналния дисбаланс...
Ужасно състояние. Мислех си - Полудявам, не мога да издържам повече. Исках да изтръгна прескачащото си сърце от гърдите си и да го накъсам на парченца. Трудно ми е да обясня точно състоянието в което бях, но най-много се уплаших от това, че не можех да го спра.

Привечер започнах да се успокоявам лека полека и преди полунощ цикъла ми дойде. Тази нощ спах нормално, а не като предишните няколко дни.

Тази сутрин влязох в банята и се наплаках за 10 години напред. Ако така е в критическата, в която аз съм, в менопаузата ще полудея - буквално.

Извинявам се за дългия пост, но няма с кой да споделям точно тези промени в тялото ми.

Благодаря ви, че ме "изслушахте", и ще бъда много благодарна ако можете да ми помогнете със съвет как да се справям с бъдещи кризи и ако имате възможност да ме насочите към специалист, който може да помогне с изследвания и насоки специално в насока - критическа.

Благодаря ви за търпението, момичета!

# 244
Взех, пък да видим. Отделно започнах да пия и шатавари. Последните 2 нощи почти не се потих и сякаш болката в кръстта намаля, но аз се и мажа, така че не мога да кажа със сигурност, че е от тях.
Можеш ли да споделиш как приемаш Шатавари? Аз пия Див ямс и сега съм си поръчала и Шатавари, но се чудя как да го редувам с Ямс-а.

# 245
  • Sofia
Здравейте,

Направих си хормонални изследвания, които са в референтните стойности, но ще съм признателна, ако някой може да коментира, за какво е добре да следя, т.е.

Прогестерона - къде е добре да бъде? В долната, горната граница или по средата и например за
Естрадиол - към коя граница е добре да клони !?

С риск да Ви отегча нормални ли са следните резултати:

LH лутропин - 3ти ден от цикъла - 6

Естрадиол на 3тия - 198

Естрадиол на  13тия ден от цикъла -325

Прогестерона - 25

# 246
  • Бургас
Момичета,не мога да намеря по-подходяща тема,а не искам да пускам нова,затова ще попитам тук.Намерили ли сте начин да се спре или поне да се намали изпотяването по лицето?Аз съм на 34 години,оперирана съм преди няколко години и съм с тотална хистеректомия,нямам матка,яйчници и дори шийка на матка и явно понеже твърде рано ми се случва този ужас,тялото ми усилено се бори с настъпващите промени се чувствам ужасно.Сега в жегите е нетърпимо и се потя обилно по лицето,шията и деколтето,направо по мен се стичат вади вода и ми е ужасно неприятно,а и ме е срам пред хората,почти всеки ме пита какво ми е.

# 247
Мария, много неприятно, дано ти помогнат момичетата. Може да попиташ и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=895736;topicrefid=4

И тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=840389.495;topicrefid=20

# 248
  • Бургас
Мария, много неприятно, дано ти помогнат момичетата. Може да попиташ и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=895736;topicrefid=4

И тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=840389.495;topicrefid=20
Ох,благодаря,ще си задам въпроса  и на двете места  Hug bouquet

# 249
Имам Базедова болест,но в момента е в ремисия.Имам я от почти 10 години,но преди операцията не се потях така,според мен са си вълни,но доста начесто.Преди време беше ад,ставах на по няколко пъти през нощта да си суша косата.Няма ли лекарство или добавка,която да намалява този дискомфорт?Не мога да приемам хормонозаместителна терапия,имам проблеми и с гърдите.
Пиша ти тук, защото не искам да пиша в другата тема. И аз съм с Базед и имам почти същият проблем от време на време, само, че нощно време, което винаги е било сигнал, че отново са ми разбутани хормоните. Сигурна съм, че при мен е от щитовидната проблема.  Пускала ли си скоро Тсх?

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 18:18 от Lemy

# 250
  • Бургас
Да,пусках съвсем скоро,може пак да пусна,но съм сигурна,че не е от нея,на всичкото отгоре имам и улцерозен колит,който също е в ремисия и първият знак,че са ми разбутани хормоните е,че веднага ми се обостря колитът.Откакто жлезата се успокои и колитът се успокои.Тия автоимунни процеси са силно навързани,минах през много лоши периоди.Сега се надявам всичко да е останало в миналото и си търся работа,та затова се притеснявам заради изпотяването.На интервютата от нерви още повече се потя и много ми се иска да вземам поне нещо билково,което да помага,а ако има хомеопатично още по-добре или някаква хранителна добавка.Личната лекарка ми каза,че калцият помагал,купих,но е без ефект при мен.

# 251
В темите за щитовидната, отдавна си знаем, че виновника за автоимунните е стомаха и е много важно да се спре глутена.  
Дано ти дадат съвет момичетата, аз нямам опит с добавките за менопауза, само за щитовидната. Ако искаш може да наминеш и през нашата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=900394&nomobile=1

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 13:40 от Lemy

# 252
  • Бургас
Lemy ,благодаря,и аз пиша в тази тема Hug bouquet

# 253
.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 13:44 от Lemy

# 254
Мисля да си пусна пак хормони - LH, FSH, Progesteron, Estradiol - да видя докъде съм с перименопаузата Обаче се чудя дали дивия ямс и белия равнец, които пия може да повлияят резултата?!?

Общи условия

Активация на акаунт