Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 617
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте,
Да попитам дали при някоя от вас  цикъла започна да се появява много на често? На 38 г. съм, от два-три месеца насам започна да ми идва през 20 дена, а последния път паузата рязко падна на 10.  Shocked Shocked Ще ходя и на лекар, ясно е, но такова чудо никога не е било. Да съм почти в постоянен цикъл. Иначе се сдобих с други екстри, които едвам преборих- изведнъж започнах да задържам много вода, в резултат на което за един месец се закръглих яко. От време на време усещам топли вълни, но са все- още леки.  Grinning Grinning
Аз бях така след раждането (родих на 39 години), изписаха ми противозачатъчни да пия 6 месеца, аз обаче ги пих 6 години... докато не си разбих кръвното и сега съм на лекарства за кръвно. Сега отново имам сгъстяване на цикъла от време на време, също и нередовност, но вече мисля, че си е от критическата (на 47 съм).

# 271
Скъсяването на цикъла е от нисък прогестерон.

# 272
Буря, идвал ми е на 15, но на 10 Shocked Дали не е един цикъл, който не е спрял  Thinking
Иди да видят какво се случва, може да е някой полип.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 09:50 от Lemy

# 273
  • София
Благодаря ви, момичета. Ще отида и на лекар, разбира се. Simple Smile Надявам се да се оправи това нещо, че не е приятно.

# 274
След като провериш какво е при лекар и се окаже, че не се нуждаеш особено от тяхната помощ, можеш да пробваш с прием на Витекс . Би трябвало да удължи периода.

# 275
Буря и аз съм така - през 18-22 дни ( миналата година беше през 19-23, по-миналата 19-24). От 2012-2013 ме почна скъсяването.

# 276
Здравейте момичета!
Изчетох темата, но бих искала да ви попитам по моя казус. На 40г съм. От няколко месеца, след приключване на цикъла продължава едно зацапване, което продължава до към средата. След това идва цикълът ми но с 3-6 дни закъснение от очакваната дата. Други оплаквания нямам. Ходих на лекар, няма полипи и други неща. Предписаха ми дуфастон, разбирам това е прогестерон от ден 12 да взимам. Все още не го пия, пробвах с Мака, освен че ми засили либидото (което си е голям плюс, направо се събудих, чувствам се отново на 20 Simple Smile ), но не ми спря зацапването. Сега се чудя този див ям ли да пробвам. Не ми се ще да пия хормони.... Какво ще ме посъветвата? Някоя друга имала ли е този проблем със зацапване?

# 277
  • Бургас
Аз имам от години такова зацапване, така и не разбрах точно от какво е. Предполага се, че е от полип/миомен възел.Понякога пропуска да се появи. Rolling EyesМоже би прогестерона ми е по-нисък, имам доста изразен ПМС.

# 278
  • тук и там
Аз отчитам някои промени,но не знам това предменопауза ли е.Предполагам,че да..Някой беше писал че във периода преди цикъл става като Дарт Вейдър-зъл и страшен..  Laughing)И при мен така,едва се трая,да не говорим за близките ми,но  аз и ревлива ставам на всичкото отгоре.Последният път ревах на детско анимационно филмче , и това във киното:crazy:Работата е там,че тежък ПМС имах и преди три години,гинекологът ми изписа Ремифемин,и мевдувременно махнах спиралата,защото цикълът ми беше станал със продължителност две седмици-но напълно редовен.Е,на първият месец се нормализира тогава,не стигнах до Ремифемина,но и на първият "гаф"забременях-на 40 гд почти(без презерватив по изключение ,а по методът на прекъснатия полов акт,не е като да не е бил напълно обезопасен акта).
Сега положението е същото,че и по-зле става със ПМС и настроенията.Отчитам промени-например че няколко дни имам само зацапване и то само на тоалетната хартия и така 5 дни,и после обилно течение за 3 дни и това е.Работата е там,че и във момента съм със спирала и не мога да разбера от нея ли е,или реално имам промени във цикъла,а не искам да я махам пак-за трето не сме готови Simple SmileНямам вълни,редовен ми е цикълът,все по-трудно свалям килограми и лесно пълнея.Искам да си пусна хормонални изследвания -но не знам какви,и не знам кога..В смисъл -видях,че някои хормони се изследват на 3-я ден от цикъла,но аз със това зацапване не мога да разбера от кога да броя тези три дни.Ако чакам на моя гинеколог-ще ми изпише пак Ремифемин,и ще ме прати да си ходя.И къде правите изследвания за костна плътност-остеопат ли се води специалиста при който трябва да отида?На 42 гд съм за протокола.Препоръчайте ми добавка за ПМС,която ви е повлияла добре-тези емоционални изблици през периода  ме притесняват най- вече...

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 08:54 от Kaisia

# 279
Абе не се плашете толкова от реването в повече - на мен направо освежително ми действа  Mr. Green. Въпреки че в кино с децата си е гадничко, признавам.
При мен също е имало периоди с по-дълго зацапване. Броиш за първи ден на цикъла този с нормално кървене.
За начало можеш да пуснеш ТСХ. Няма значение на кой ден от цикъла, пред изследването може да си пила течности (без кафе и други кофеинови напитки) и да не си се хранила. Със стойностите при ЛЛ, той ще те насочи, ако види отклонения, към ендокринолог.
Костна плътност при ортопед мисля. Не съм мерила, и на мен ми е важно да разбера Simple Smile.

# 280
Здравейте,
Да попитам дали при някоя от вас  цикъла започна да се появява много на често? На 38 г. съм, от два-три месеца насам започна да ми идва през 20 дена, а последния път паузата рязко падна на 10.  Shocked Shocked Ще ходя и на лекар, ясно е, но такова чудо никога не е било. Да съм почти в постоянен цикъл. Иначе се сдобих с други екстри, които едвам преборих- изведнъж започнах да задържам много вода, в резултат на което за един месец се закръглих яко. От време на време усещам топли вълни, но са все- още леки.  Grinning Grinning

Да и при мен е така, затова ми изписаха терапия с дуфастон. Което не означава, че се е регулирал съвсем - единият месец ми дойде още докато пиех хапчетата (предписани са ми от 16 до 25 ден на цикъла), последният цикъл се забави, дойде на 43 ден. Такова нещо ми се е случвало веднъж като бях на 20 години. Rolling Eyes

# 281
  • тук и там
ЖДК,този хормон е свързан със щитовидна жлеза,тогава мога да го направя по всяко време,не по време на цикъл само,нали?Те и децата ревяха ,но се очакваше поне аз да запазя самообладание Mr. Green

# 282
ТСХ винаги дава отклонения и при хипо и при хипер функция на щитовидната жлеза. Можеш по всяко време на цикъла да го изследваш. Ендокринолога после ще прецени имаш ли нужда от още и от какви изследвания.
В последно време първа реввам аз, да не остана назад от дечурлигата  Mr. Green.

# 283
Скрит текст:
Не е свързано с предменопаузата, но действа чудесно при нервност, безпокойство, тревожност, притеснение, страх и пр. От години го ползвам лично /от около месец пак пием със съпруга ми/ и го препоръчвам на близки и познати и са доволни /дори с по-сериозни нервни и психически проблеми/.
Успокоителен чай на фирма Селибиум. Купувам го от аптеката до нас, но не се предлага във всички аптеки. Насипен е. Само дето не успях да намеря линк, за да покажа снимка.
Скрит текст:
Даже и в сайта  на фирмата. 1 ч. л. кисне 30 мин. в 200 мл. гореща вода /заливам го с вряща вода и го оставям да се запари докато се нахраним/. Пие се след храна. Ние го пием вечер, наведнъж. Съпругът ми смята, че му се доспива от него. На мен не ми действа сънливо, но действително успокоява. Още на втория ден се усеща ефекта. За състава пише: мента - листа; дяволска уста - стрък; маточина - листа; мащерка - стрък; лавандула - цвят и дилянка - корен.

За този ли става на въпрос http://shop.selibium-herbals.com/herbal%20tea/sedative%20tea ?

# 284
  • Добрич
Да, точно този е чаят. Благодаря!

Скрит текст:
Търсих го и заради моя близка,  на която отсипах от нашия пакет, но не успях да намеря линк.

Общи условия

Активация на акаунт