Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 620
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте.След една ужасна нощ, реших да пиша. На 49 съм, от 2-3 г.  с начални екстри. Поради други здравословни проблеми от години правя панически пристъпи, които доста успешно овладявам с лекарства. От миналото лято, съвсем неочаквано (само нощно време) неколкократно получавам нещо ужасно, което не мога да определя само от ЕГН -то ли е или нещо и от паниката - силно изпотяване, горещи вълни, но и адска тревожност, чувство, ще няма да ми стигне въздухът, абе иска ми се да си 'скъсам" кожата. Светвам всички лампи, започвам едно безумно разхождане напред - назад, и чакам успокоителните да помогнат. Продължава около час и постепенно успявам да легна и да заспя. Моля ви, ако някой преживява подобни неща, нека сподели.

# 256
  • Добрич
Не е свързано с предменопаузата, но действа чудесно при нервност, безпокойство, тревожност, притеснение, страх и пр. От години го ползвам лично /от около месец пак пием със съпруга ми/ и го препоръчвам на близки и познати и са доволни /дори с по-сериозни нервни и психически проблеми/.

Успокоителен чай на фирма Селибиум. Купувам го от аптеката до нас, но не се предлага във всички аптеки. Насипен е. Само дето не успях да намеря линк, за да покажа снимка. Даже и в сайта  на фирмата. 1 ч. л. кисне 30 мин. в 200 мл. гореща вода /заливам го с вряща вода и го оставям да се запари докато се нахраним/. Пие се след храна. Ние го пием вечер, наведнъж. Съпругът ми смята, че му се доспива от него. На мен не ми действа сънливо, но действително успокоява. Още на втория ден се усеща ефекта. За състава пише: мента - листа; дяволска уста - стрък; маточина - листа; мащерка - стрък; лавандула - цвят и дилянка - корен.

# 257
http://apteka.framar.bg/30033590/чай-билкана-2-успокоителен-филтър-20-билкокооп виж този аз ползвам него мисля, че са подобни

# 258
На мен покрай щитовидната ми изписаха Симпатил, билково е, много съм доволна.

# 259
Аз го пих този симпатил, за намаляване на пулса ми го изписа кардиоложката.
Не видях никаква разлика с валериана и си продължих на валериан.

# 260
  • Бургас
Като сте заговорили за валериана искам да похваля Дормиплант
http://apteka.framar.bg/30000644/%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8% … B0%D0%B1%D0%BB-50

Много хубаво билково лекарство,без рецепта е,съдържа само валериана и маточина.Мен ме успокоява по-добре отколкото Лексотан,а е билково и не води към привикване,пия го само при нужда.

# 261
За пулса ми изписаха бетаблокери, само със Симпатил не виждам как ще се получи. От валериан заспивам като пън, но за пулса никаква работа не ми върши.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 14:12 от Lemy

# 262
  • Бургас
За пулса ми изписаха бетаблокери, само със Симпатил не виждам как ще се получи.
И аз съм с бета блокери,но сигурно има значение до колко стига пулсът,при мен в топлото се качва над 130 и направо цялата почервенявам и ми става много зле.При теб до колко се качва пулсът?

# 263
Над 120 е ставал.

# 264
  • Бургас
Същата работа.На теб прималява ли ти?Как се чувстваш през зимата?Когато е хладно мога да вървя много,но в топлото ми прималява.Пия Конкор 5мг,а ти?В по-малка дозировка не ми действа,но пък ужасно ми пада кръвното.За съжаление съм с много ниско кръвно.В началото,когато започнах приема на Конкор не можех да стана от леглото,няколко денонощия направо ги проспах.Ох,как искам да съм здрава и да нямам нужда от лекарства.

# 265
Блок бис ми изписаха, но и аз съм с ниско кръвно а с бетаблокер ми пада на 50/80, за това пия Корлентор.

# 266
  • Бургас
Блок бис ми изписаха, но и аз съм с ниско кръвно а с бетаблокер ми пада на 50/80, за това пия Корлентор.
И моето кръвно падаше точно 50/80,но с времето се пооправи на 100/70.Този Корлентор сега го гледах,но е много скъп.Давам над 100 лв за лекарства на месец и не мога да си го позволя.Просто умирам от яд като изсипя почти цялата си пенсия от ТЕЛКа за лекарства.Поне има ли отстъпка по каса това лекарство Корлентор?

# 267
Да бе, не искат да му свалят цената  Crossing Arms а по каса нямам представа. Най-евтин е май в Марешки.

# 268
Аз не искам да пия бетаблокер и затова си карам с валериан.
На мен ми помага. Peace

# 269
  • София
Здравейте,
Да попитам дали при някоя от вас  цикъла започна да се появява много на често? На 38 г. съм, от два-три месеца насам започна да ми идва през 20 дена, а последния път паузата рязко падна на 10.  Shocked Shocked Ще ходя и на лекар, ясно е, но такова чудо никога не е било. Да съм почти в постоянен цикъл. Иначе се сдобих с други екстри, които едвам преборих- изведнъж започнах да задържам много вода, в резултат на което за един месец се закръглих яко. От време на време усещам топли вълни, но са все- още леки.  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт