Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 606
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Дорис, точно заради това се изследвах февруари, бяха добри показателите на щитовидната.
Антитела пусна ли-тат, мат, ехография ?

# 421
Дорис, точно заради това се изследвах февруари, бяха добри показателите на щитовидната.

Миналата година направих всичко по повод силен косопад и усещане за буца в гърлото след изкаран грип. Е-хото, тат, мат и фт3 бяха ток и жица. Фт4 - 12,5 ( 12-24), тсх - 2,44. Бях на ръба на хипофункция според тези изследвания. Нищо не ми изписаха, само проследяване. Това беше август. Февруари (2 месеца след като ме почна запека) изследвах отново само 2-та проблемни - тсх - 1,99, фт4-13,41. Жлезата е почнала да се оправя, според мен няма общо със запека.

# 422
y_em, на дъщеря ми й изписаха Боаронови гранулки за запека. Ако искаш мога да ти ги напиша, за да пробваш и с тях.

# 423
y_em, на дъщеря ми й изписаха Боаронови гранулки за запека. Ако искаш мога да ти ги напиша, за да пробваш и с тях.

Да Грийни, ще съм благодарна  bouquet

# 424
y_em, ще ти препоръчам едни таблетки, които на мен ми помогнаха http://apteka.framar.bg/30021500/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0- … B0%D0%B1%D0%BB-30. Не са хомеопатични, а са билкови.

# 425
На 49 съм, нямам още пред-проблеми, но явно един ден ще дойдат.

Скрит текст:
Апропо цял живот съм с много обилен цикъл, още от 14 год. съм по генеколози, никой с нищо не ми е помогнал. Явно генетика. След цикъл пия желязо 5 дни, таблетките купувам от чужбина, тук ги били кпрели поради ниската им цена Simple Smile.

# 426

Да Грийни, ще съм благодарна  bouquet

Заповядай!  Hug

АЛУМИНА 5 СН - 3 пъти по 5 гранулки в продължение на 10-15 дни

ПУЛСАТИЛА 15 СН - 15 дни по 5 гранулки на обяд; после 15 дни през ден пак по 5 гранулки на обяд; после 15 дни през два дни пак същото количество.

# 427

Миналата година направих всичко по повод силен косопад и усещане за буца в гърлото след изкаран грип. Е-хото, тат, мат и фт3 бяха ток и жица. Фт4 - 12,5 ( 12-24), тсх - 2,44. Бях на ръба на хипофункция според тези изследвания. Нищо не ми изписаха, само проследяване. Това беше август. Февруари (2 месеца след като ме почна запека) изследвах отново само 2-та проблемни - тсх - 1,99, фт4-13,41. Жлезата е почнала да се оправя, според мен няма общо със запека.

А защо не наблегнеш на повече храни, съдържащи фибри, ограничаване на млечни и месо, понякога просто е задръстен от шлака храносмилателния тракт. Също така, колкото и да са палеативни, клизмите помагат Peace.

# 428
Момичета, благодаря ви за съветите  bouquet

Avalon, таблетките са със сена, тя е токсична, освен това съм забелязала че в по-ниски дози не ми действа, само чиста, но така или иначе трябва да се избягва.

Bastet, няма по-разхлабваща диета от това което прилагам в момента  ooooh!

Днес установих че имам непоносимост към Дулколакс, за малко да ме вкара в спешното, още един вариант отпадна  Tired

Май ще пробвам с хомеопатичните, дано да нямам реакция и към тях, защото доста лекарства не ми понасят.

Да попитам тези които пият  Витекс - и той ли е източник на прогестерон като дивия ям и дали може да се пият успоредно?

# 429
Май ще пробвам с хомеопатичните, дано да нямам реакция и към тях, защото доста лекарства не ми понасят.
До колкото зная, трябва да посетиш хомеопат, всичко което се изписва е строго индивидуално.  Peace

# 430
До колкото зная, трябва да посетиш хомеопат, всичко което се изписва е строго индивидуално.  Peace
Напълно подкрепям това мнение  Peace

Скрит текст:
За първи път чувам, че сената е отровна. Дядо ми /светла му памет/ си помагаше при такива случаи точно с чай от сена и доживя до дълбоки старини.

# 431
Сената изтънява стените на червата. При колоноскопия такъв тип именения се констатират. Има и такъв ефект, при достатъчно честа употреба на сена, червата стават мързеливи. Туй е от гастроентеролози.

# 432

Извинявайте, че така се намесвам в разговора  Simple Smile.
Лекарствата са изписани на един и не могат да бъдат приложени в същата схема на друг човек. Хомеопатията просто не работи така. Това не е аспирин да има сходно или едно и също действие при всички.
Например на сина ми изписваха пулсатила 15 СН при остри алергични реакции.
Не бива да приемате хомеопатичните лекарства като бонбонки, те не са такива  Peace.

# 433
Може би сте прави, отказах се да експериментирам, ще търся друго решение или читав хомеопат.

Цитат
Сената изтънява стените на червата. При колоноскопия такъв тип именения се констатират. Има и такъв ефект, при достатъчно честа употреба на сена, червата стават мързеливи. Туй е от гастроентеролози.

И е канцерогенна, ако не греша увеличава риска от рак на дебелото черво. Естествено става въпрос за честа употреба.

# 434
  • Варненска клюкарка
Преди години имаше едни капсули, казваха се Лаксена и точно токсичния алкалоид беше елиминиран, бяха и доста по-скъпи от други лекарства съдъжащи екстракт от растението Peace Не знам дали все още се произвеждат.

Аз от около 3 седмици пия Див ямс и забелязах че сънят ми много се подобри- спя по-дълбоко, и не се събуждам до сутринта. Преди последния си цикъл нямах и обичайните болезнени гърди и като цяло предменструален синдром. Започнах да следя темата, защото наскоро разбрах че майка ми е влязла в менопауза на 42, а аз съм на 40.... Имам си цикъл, никога не е бил редовен и сега не е, но като че ли последните няколко години неусетно и плавно закъсненията станаха по-кратки.

Общи условия

Активация на акаунт