Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 542
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Вела, това е много вредно, и аз трябва да го пия през 2-3 дни. От него запека се влошава, да не говорим, че самата билка е токсична.

# 406
Сушени сини сливи, накиснати в чаша вода от предишната вечер, се изяждат сутрин на гладно и се изпива водата.
Или овесени трици в чаша кисело мляко, пак сутрин на гладно.

# 407
  • Добрич
Пила съм го преди много години. Не знаех, че е вреден.

После минах на витамин В1 сутрин на гладно. От него съм доволна много.

След това започнах да ям само пълнозърнест ръжено-пшеничен хляб и с това нещата се коригираха.

# 408
Ох Леми, скъсвам се да ям сушени сливи, киви, круши, овесени ядки с мляко и изобщо всичко което се сетиш за разхлабване. Ориз не съм яла не помня откога, картофи и хляб много рядко. Диетата не ми помага особено, има някакъв проблем и вероятно е от хормоналния дисбаланс. Скъсения цикъл ми е от 3-4 г, но от 7 месеца ме почна и много сериозен запек. За справка - винаги съм била разхлабена, лятото особено заради многото плодове и зеленчуци. Сега положението е много зле, само си мечтая за предишното състояние.
Скрит текст:
Това което забелязвам е че дебелото черво вече няма спазми, и газове нямам ( извинявам се за подробностите)

Копипействам въпроса към Дева, че мина много назад.

Цитат
На мен също прогестероновите препарати ми действат напрягащо.
Дори дивия ям, спрях го заради това.

Deva, ако не ме лъже паметта ти беше ползвала и прогестогел освен див ям нали? И той ли ти действаше напрягащо?

Аз напълно се отчаях с този запек, организма ми почна да привиква към пробиотика ( вече 3-ти месец пия) и не ми действа както преди....чудя се вече с какво да се разхлабя. Четох, четох на някои места пише, че ниския прогестерон може да причини това и утре отивам да си взема див ям, ако не ми понесе ще пробвам и прогестогела. Някой знае ли дали може да се намери на билка, че хич не мога да гълтам хапове  ooooh! Tired

# 409
А пробвала ли си сутрин на гладно чаша гореща вода, макар че си мисля, че си? Второ предложение от мен - сутрин, ако намериш време и място, да тичаш, макар и не много( 20 мин)

# 410
Да, пробвала съм гореща вода, ленено семе също. По-меки разхлабителни от рода на Лактулоза не ми помагат, какво остава за вода  ooooh!
За тичане - няма къде.

# 411
  • София

Deva, ако не ме лъже паметта ти беше ползвала и прогестогел освен див ям нали? И той ли ти действаше напрягащо?

Аз напълно се отчаях с този запек, организма ми почна да привиква към пробиотика ( вече 3-ти месец пия) и не ми действа както преди....чудя се вече с какво да се разхлабя. Четох, четох на някои места пише, че ниския прогестерон може да причини това и утре отивам да си взема див ям, ако не ми понесе ще пробвам и прогестогела. Някой знае ли дали може да се намери на билка, че хич не мога да гълтам хапове  ooooh! Tired

И при мен положението беше същото, но започнах да пия рибено масло и забравих за запека. Аз също не мога да пия големи хапове и затова взимам от това течно рибено масло:
http://eu.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fish … l-oz-480-ml/57001
Пия по една чаена лъжичка вечер.

# 412
Благодаря svet_cvet, ако дивия ям не помогне ще пробвам и с това.

# 413
Да, пробвала съм гореща вода, ленено семе също. По-меки разхлабителни от рода на Лактулоза не ми помагат, какво остава за вода  ooooh!
Не зная какво да ти кажа . В момента и аз съм така, но подозирам щитовидната. Вероятно съм в хипофункция и това е един от проблемите и. Като съм в хипер, пък е обратното   Confused

# 414

Да, и той.
Първоначално започнах да го ползвам с друга цел, за косопад.
Първите ми усещания бяха, че ми подейства точно така, напрягащо.
Дори питах тази мама, която беше споделила, че го ползва, дали и при нея е така.
Тя ми каза, че не е възможно, на нея пък ѝ действал много успокояващо.
Да, ама при мен и с други неща се случва да ми действат обратно! Laughing

# 415
Не зная какво да ти кажа . В момента и аз съм така, но подозирам щитовидната. Вероятно съм в хипофункция и това е един от проблемите и. Като съм в хипер, пък е обратното   Confused

Такъв безпричинен запек и то от точно определен период в повечето случаи има връзка с щитовидната.

Не пий дивия ям преди да се изследваш.  Peace

# 416
Дорис, точно заради това се изследвах февруари, бяха добри показателите на щитовидната.

# 417
  • тук и там
Аз получих зацапване и леко прокървяване,докато бяхме на морето-13 дни след менструация,за няколко дни .Не ми се е случвало такова нещо никога,винаги цикълът ми е бил супер редовен(и за двете си бременности бях сигурна още на третия ден,защото закъснение никога не съм имала).Но,за всяко нещо си има първи път-както каза гинекологът ми.Днес бях на преглед-според него всичко е наред -нямам кисти,миоми,няма проблеми със спиралата.Беше ми време за цитонамазка-взе ми проба,резултат PAP 2 група по Папаниколау,плосък епител 2а.Утре ще му нося резултата за да го коментира.Нищо не ми изписа,нито някакви изследвания ми пусна.Трябвало да изчакам следващата менструация и тогава да отида на преглед и да коментираме.Според него,това на морето не било цикъл,а зацапването е било при овулация.Сега ще чакам да видим кога ще ми дойде.Изследвания на хормони не ми пусна-сами по себе си те нищо не показвали,нямало как да се установи перименопауза и каквото и да било друго  от тях-само съм щяла да си дам парите на вятъра.Били свързани със хормоните на щитовидната жлеза,а аз така или иначе съм нямала показатели за изследването им-до сега редовен цикъл,други оплаквания освен тежък ПМС нямам и така..И хранителни добавки не ми изписа-и от тях нямало нужда-ще мислим за тези неща ако промените във цикъла продължат..Със други думи-нищо съществено не ми каза,нито направи..Промените във настроенията най-вероятно нямали връзка със ПМС и хормони. newsm78

# 418
Чудесно, значи си добре! Дишай спокойно. То пък може ли това тяло винаги да функционира по един и същи начин Simple Smile И цитонамазката е нормална.

# 419
  • тук и там
Поне до следващата менструация WinkПосле ще видим..
Купих си Див ямс на своя глава и го започвам от днес.Мисля да не го пия по време на цикъл,въпреки че на опаковката не пише да се спира,а предписанието е всеки ден по 2 таблетки..

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 13:50 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт