Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 479
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
И аз не бих рискувала. Не искам хормони, а освен това от както се помня съм с мигрена /преди с 2-3 пристъпа седмично и по 4-6-8 таблетки дневно, а от както спрях млечните продукти и храни, които ги съдържат, нещата са много по-добре, пристъпите разредиха и интензитетът на болката намаля/. Не бих пробвала.

За сега вземам по 1 таблетка витамин С от 1000 мг. в първите дни от цикъла. Не ми решава кардинално "теча", но все пак е нещо.

# 151
И мен ме е мъчила мигрената 20 години. Интересно, че като чукнах 40- те и изчезна, няколко години бях забравила какво е да те боли глава.

# 152
  • Другата България
Още веднъж благодаря за инфото за Фемикура. Засега няма да го купувам. Обиколих за Витекс, никъде го няма по нашите аптеки, явно ще го поръчам онлайн. Засега пия колаген и комплекс витамини магнезий, калций и витамин Д, но това от доста време защото съм с две ДХ и си пия профилактично разни неща.

# 153
Още веднъж благодаря за инфото за Фемикура. Засега няма да го купувам. Обиколих за Витекс, никъде го няма по нашите аптеки, явно ще го поръчам онлайн. Засега пия колаген и комплекс витамини магнезий, калций и витамин Д, но това от доста време защото съм с две ДХ и си пия профилактично разни неща.

А как се пие Витекс или Фемикур? (при нисък прогестерон)

# 154
  • оттам, откъдето започва България
Възбудихте ми любопитството. Ето отзиви за тази спирала Мирена: http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2903838/Main/2902922

# 155
  • София
И аз съм недоволните, сложих Мирената на 36 г, махнах я на 40, когато реших да забременявам пак. Е, не успях. На видеото на хистерскопиите се виждат едни тъмно-червени петна по цялата лигавица, за които ми обясняват, че били следи от минали възпаления...всяка спирала е с нишка през шийката, а това е постоянно отворен канал за инфекции на матката.

# 156
  • тук-там
Аз бях с Мирена 15 г - три поредни.  Първата си спомням, че я поръча лекарят от чужбина, че тук бяха рядкост. При махането на третата, обаче ми откриха голямата киста - 7х10 см. Лекарят каза, че най-вероятно е от спиралата. Подпомагат образуването на кисти. Не му повярвах много, но се отказах да слагам четвърта.
Супер доволна бях - нямах изобщо цикъл. При смяната между две спирали - изчаквах един цикъл, който си беше съвсем нормален.

# 157
Простете невежеството ми Embarassed, но защо нямате цикъл и не е ли лошо това? newsm78
Знам, че е хормонална спирала, но не знаех, че спира цикъла от нея.

# 158
  • София
Mirena излъчва прогестини и по този начин пречи на растежа на лигавицата, оттам и оскъдния и/или липсващ цикъл. При наличие на миоми това е голям плюс, защото миомите не растат (моите 3 тръгнаха да растат веднага след махането на Мирената, за 4 месеца бяха станали по 3 см и работата опря до коремна миомектомия).

# 159
Мерси, Шарки!

Излезнаха ли ти резултатите?

# 160
Аз си имах цикъл, че и нормален. Но и фиброаденом си получих. На края на петата година. Може би е съвпадение, но не и за мен, защото при моя позната има по лошо съвпадение.

# 161
  • София

Циклодинон е също аврамово дърво, потърси това.

http://apteka.framar.bg/30003145/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE% … B0%D0%B1%D0%BB-30

# 162
  • София
Аз също имах проблеми с гърдите, макар и доста по-малки, по време на Мирената - поне веднъж годишно ставаха много болезнени - Мастодионът ми помогна тогава.

Не съм пускала още кръвта и урината - чакам да мине утре, че имам важен ангажимент сутринта и в четвъртък се изстрелвам към Бодимед да правя всички изследвания.

# 163
Шарки, нали знаеш моя проблем. Знам, че ми е рано, но искам да съм подготвена за тогава. Не мога да приемам никакъв естроген, а и не искам да се сбабичосам. Какво да правя? И без това съм на 39 и яйчниковият ми резерв още преди 4 години вървеше на зле. Та до три четири години очаквам пълно спиране на цикъла.

# 164
  • София
Сигме, ще те държа в течение по темата, аз все още не съм влезнала в менопауза, тук съм да се подготвям "психически", че нали нямам майка от 32 години насам, няма и кой да питам (свекито е в кардинална хистеректомия - барабар с яйчниците - когато е била на 46, заради обикновена миома(!!!) и изобщо не е минавала през нормална менопауза).

Иначе есента АМХто ми беше 0.64. По разни графики това си го превеждам като още 4 г. цикъл. ти едва ли си толкова близо...ФСХто ти колко е?

Общи условия

Активация на акаунт