Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 633
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Ямбол
Защо ми се струва, че някои тук приписват всяка промяна на менопаузата?
А и какво значение има белите коси с какво се покриват. Майка ми е минала отдавна менопаузата и все още не е с побеляла коса. Никога не се е боядисвала.

# 211
Защо ми се струва, че някои тук приписват всяка промяна на менопаузата?
А и какво значение има белите коси с какво се покриват. Майка ми е минала отдавна менопаузата и все още не е с побеляла коса. Никога не се е боядисвала.
Разбира се, че побеляването на косата няма нищо общо с менопаузата. Просто споделихме мнение и полезен опит.

# 212
Разговора тръгна от сухата кожа и коса.
Иначе моята коса се прошари на 25+. Ген...
Имам познато момиче, на 20 беше с чисто бяла коса. Rolling Eyes
Няма никаква връзка с менопаузата. Peace

# 213
  • Sofia
момичета какви изследвания да си направя за да разбера дали влизам в менопауза? Досега всичко беше наред, но този месец ми закъснява вече с 1 седмица и ми е притеснително. добавки пиете ли някакви?

Бързам да ти отговоря, защото преди месец и аз имах същото питане  Wink
След консултация с гинеколог трябва да направя следните изследвания:
FT4 свободен тироксин- за щитодивната жлеза
TSH тиреотропин - за щитодивната жлеза
LH лутропин - 3ти ден ден от цикъла
FSH фолитропин ден от цикъла
Естрадиол на 3тия и 13тия ден от цикъла
Прогестерон - 21ви ден

Още правя изследванията и нямам представа какви граници са показателни. Знаете ли дали е достатъчно да си в референтните граници !?

# 214
момичета какви изследвания да си направя за да разбера дали влизам в менопауза? Досега всичко беше наред, но този месец ми закъснява вече с 1 седмица и ми е притеснително. добавки пиете ли някакви?

Бързам да ти отговоря, защото преди месец и аз имах същото питане  Wink
След консултация с гинеколог трябва да направя следните изследвания:
FT4 свободен тироксин- за щитодивната жлеза
TSH тиреотропин - за щитодивната жлеза
LH лутропин - 3ти ден ден от цикъла
FSH фолитропин ден от цикъла
Естрадиол на 3тия и 13тия ден от цикъла
Прогестерон - 21ви ден

Още правя изследванията и нямам представа какви граници са показателни. Знаете ли дали е достатъчно да си в референтните граници !?

Благодаря ти!

# 215
Здравейте,

Аз съм на 42 и преди месец моят гинеколог съвсем категорично ми каза, че съм  почти в критическата. Било рядко така рано, но имало и други като мен  Grinning

Пия ремифемин и се надявам малко да облекчи положението, защото съм като Дарт Вейдър... зла и страшна Simple Smile
Голям проблем са ми топлите вълни (аз съм и по-тежка) и сега особено в жегата много страдам, спя по около 1-2 часа на денонощие, обикновено сутрин между 4 и 6 часа. Много е неприятно, дано се пооправят нещата.
Оплаках се.

Имам бяла коса от поне 15 години аз, не мисля че има връзка с това състояние.

# 216
  • Другата България
Безсънието много ме тормози и мен.

# 217
Как обвързвате безсънието с менопаузата? При вас настъпи след (или наред с) други симптоми?
От поне 10 години съм със сериозни смущения в съня и не мога да преценя дали при мен има промяна.

# 218
Безсънието много ме тормози и мен.

И мен! Понякога след безсънна нощ не се чувствам човек, а като се натрупа.....

В тази връзка мелатонина хич не ми помага, от 3-4 дни пия желатин преди лягане, сякаш от него има някакъв ефект.

Аз не знам при мен дали е свързано с предменопаузата, с проблеми със съня съм от от 6-7 месеца. Друго, което ме тормози пак от толкова време е запек, нещо абсолютно нетипично за мен.

# 219
  • Другата България
При мен започна именно с този период - липсата на цикъл 6 месеца.....
Но пък и имах съпътстващи "екстри" - негативни емоции в семейството и се получи просто едно съвпадение на някаква пауза - мено, премено, перимено ooooh! Tired с депресивни моменти и неприятни преживявания и ми е трудно да кажа кое е причината и кое следствието.
Определено обаче преди това не съм имала никакви проблеми със съня.

# 220
  • Добрич
.....Друго, което ме тормози пак от толкова време е запек, нещо абсолютно нетипично за мен.

Сутрин на гладно таблетка витамин В1 регулира това състояние много добре.

# 221
.....Друго, което ме тормози пак от толкова време е запек, нещо абсолютно нетипично за мен.

Сутрин на гладно таблетка витамин В1 регулира това състояние много добре.
А не дразни ли стомаха? Аз сутрин на гладно пия чаша топла вода с разтворена в нея чаена лъжица сусамов тахан, и нещата са малко по-добре.

# 222
Скрит текст:
За съжаление тези методи са много слаби и не действат при мен. Ям сушени сливи, киви на гладно, ленено семе, овесени ядки, изобщо всякаква храна която разхлабва. Сиропчето лактулоза вече няма ефект, също и сухото алое. Понякога само сената ми помага, но избягвам да я пия защото знам че е вредна. Пробиотиците пооправиха нещата за известно време, но сякаш организма привикна към тях и пак почват мъките.

П.п  - и бирена мая пия.

# 223
  • Sofia
Друго, което ме тормози пак от толкова време е запек, нещо абсолютно нетипично за мен.
И при мен така. Не знам дали е свързано с МП (която при мен не е настъпила още) или е просто от възрастта и забавянето на всички процеси. Преди нямах никакви проблеми. От около година рядко се случва да нямам проблеми. Обикновено редувам запек с разстройство през няколко дни, биз никаква видима причина.  ooooh!

# 224
Обикновено редувам запек с разстройство през няколко дни, биз никаква видима причина.  ooooh!

Може просто да имаш разбалансирана чревна флора, пробвай с пробиотици.

Скрит текст:
Де да можех и аз да имам разстройство през няколко дни...

Общи условия

Активация на акаунт