Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 671
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, по никакъв начин не съм настоявала y_em да приема гранулките.  Peace Тя сама може да си прецени. В листовката на Пулсатила-та пише, че помага за дихателната, половата, храносмилателната система и кръвоносните съдове. Така,че нищо чудно, че е изписвана и за алергия. Още повече, че не става въпрос за класическа хомеопатия - там нещата са съвсем индивидуални. Затова изрично споменах, че са Боаронови гранулки.  Hug

# 436
А да, Грийни, така е - боароновите са продукти за общо приложение. Аз имах пред вид схемата - тя е индивидуалната и приложима само за пациента, на когото е изписана  Simple Smile.

Лаксената беше добър продукт. Бях забравила за нея. Приемах я по време на едно лечебно гладуване. Д-р Емилова ми я беше изписвала. Не зная дали се произвежда още.

# 437
Момичета, по никакъв начин не съм настоявала y_em да приема гранулките.  Peace Тя сама може да си прецени.
Грийни, разбира се. А и никой не е и споменал, че ти имаш вина за нещо.  Peace
ЖДК, и аз така съм чела от пациенти , че при Емилова са се раздавали разхлабителни на килограм.  Confused
Имаше ли ефект лечебното гладуване при теб, за някой здравословен проблем е било, предполагам?

# 438
  • Варненска клюкарка
И аз знам за Лаксената от доктор Емилова, но никой никога там не е раздавал таблетки, просто тези се препъръчваха, за хора които не изчистват редовно дебелото си черво Peace
 Ето намерих, оказва се че все още се произвежда, но наистина е по-скъпа в сревнение с други подобни продукти. Листовката и е съкратена, но помня че точно токсичния алкалоид беше елиминиран, може би затова и цената и е такава.
http://apteka.framar.bg/12005581/лаксена-капс-20-рамкофарм

Някои погрешно си мислят че там се ходи за отслабване- да отслабва се няколко кг, но със започване на храненето се връщат Wink
Аз ходих при др. Емилова след едно неуспешно инвитро предизвикало при мен хиперстимулация, всичките ми хормони се размърдаха, подух се ужасно, кръвното ми играеше, пулса хвърчеше...трябваше да се изчистя от токсичните последствия. Точно 6 месеца откак започнах да практикувам нейния режим, забременях по естествен начин! Практикувах режима и в съкратен вариант по време на бременността и изкарах много леко. При Емилова се запознах с жена с 2 операции за отстраняване на миоми, опитваше се да забременее... На първия контролен преглед след гладуването едната миома беше изчезнала, а голямата беше останала наполовина. Изобщо имаше много жени, които бяха там за да лекуват гинекологични проблеми и стерилитег. Само хубави неща мога да кажа за докторката- и за отношението и за резултатите  Peace

От Боароновите продукти също се приема по схема- универсални са само онези смесените, които се продават на блистери като таблетки. Гранулите във флакончета е хубаво да бъдат индивидуално предписани Peace
Аз посещавам доктор Капинчева във Варна, която е лекар по образование, но работи само като хомеопат. Колкото пъти се е случило преди това личната да ми изписва Боаронови препарати, никога не са действали при мен или детето ми, явно защото и личната ми лекарка толкова е познавала този вид лечение, да не говорим че обикновено го препоръчваше като съпътстващо покрай някой и друг антибиотик.
А когато хомеопатичката ми изписваше Боаронови препарати, никога, никога, никога не ми е давала по едно и също време едновременно по два препарата, винаги само един единствен. Също така никога за повече от 3 дни, а тук чета някакви схеми от 15 дни, 20 дни.... newsm78

# 439
„Лаксена”-та я знам от 90-те, винаги имам от нея вкъщи и на път, но й повишиха настина двойно цената.

# 440
Lemy, гинекологични проблеми опитвах да боря. Диагностицирана съм от 2006 година с ендометриоза. Оперативно отстранена една, после рецидивира. Проблеми със забременяването и тъй нататъЧИ  Laughing. Някои проблеми се повлияха, други - не.
За екипа на Емилова мога да говоря само добри неща.
Лаксена е добър препарат, но при мен предизвика едно изключително упорито главоболие и не я приемах много, въпреки че имах проблем с дефекацията по време на гладуванията.
Намирам режима на Ковачева за хубав, ако се прилага само умерено. Дългите гладувания изтощават до крайна степен организма и никак не са разумни. Наложи се да направя две дълги (20+10 дни) през 3 месеца и предизвиках тежка реакция на организма, изразяваща се в крайно изтощение. Резултата ме отдалечи значително от метода. Не го прилагам вече. Което никак не значи, че е лош.

Беллора, Капинчева е класически хомеопат. Те практикуват по различен начин от боароновските, ако и да предписват продукти на боарон.
Нека да уточня, че под схема за прием на продукт следва да се разбира не само комбинация от няколко продукта, а и количеството, реда и начина на прием, динамизирането им и др.

# 441
Ждк, ясно, мерси!

# 442
  • Добрич
Като заговорихте за хомеопатия - последния месец определено съм  доволна от ефекта и върху интензивността на месечното ми кръвотечение през силните дни. /Самопредписах си хомеопатичен препарат/. За главоболието по време на цикъл - също.

Скрит текст:
От години /2007 г./ у дома сме почитатели на класическата хомеопатия. Посещаваме класически хомеопати / един за детето и др. за мен/ и сме доволни от резултата. Имам книгата домашен хомеопатичен наръчник и я ползвам при необходимост.  След като толкова години сме посещавали класически хомеопат, вече мога да прескоча някои посещения и сама да определя препарата. Детето ми от 2008 год. не е пило антибиотик, благодарение на хомеопатията и на по-здравословен хранителен режим.

На искам да спамя темата с хомеопатия, но понеже стана въпрос - просто споделям опит.

# 443
За главоболието по време на цикъл - също.
Това е чудесно. Много ме мъчи и мен през последните няколко години.

Една статия за остеопорозата на която попаднах днес:
Остеопорозата не се дължи на недостиг на калций в костите
https://www.ofertomat.bg/Osteoporozata-ne-se-dylgi-na-nedostig-n … tite-page276.html

# 444
Тук една дама се оплакваше от проблеми с дефекацията. Колон С опитвала ли сте? Наложи ми се да го пия поради проблеми с червата
Скрит текст:
, преселих се в тоалетната.

# 445
 Не съм пробвала Колон С, но лактофлора ми е на привършване и мисля това да е следващия пробиотик. Благодаря за информацията  Peace
 За лаксената не знаех, че е махнат токсичния алкалоид, изглежда добър вариант.

Да споделя за дивия ям - намерих го на билка, пих чай няколко дни и определено има ефект, започнах да посещавам почти всеки ден тоалетната, без разхлабителни. Явно запекът ми е заради нисък прогестерон. Но няма пълно щастие, и на мен ми действа много напрягащо и днес го спрях. Да видим колко време ще трае благотворни ефект върху храносмилането (опасявам се че няма да е дълго).

# 446
y_em, Лактофлора е много слаб пробиотик, нищо чудно, че не си имала ефект от него.

# 447
y_em, Лактофлора е много слаб пробиотик, нищо чудно, че не си имала ефект от него.

Имах, но организма ми привикна към него, затова мисля да го сменя с Колон С.

# 448
  • София
Здравейте и от мен.
Още нямам 40, а от 2 години вече съм с проблеми в цикъла - 2 пъти в месеца, закъснения, а напоследък и прескачания. Правиха ми традиционните изследвания - ендокринолог, хормони. Всичко е наред, с изключение на прогестерона. Вече няколко пъти ми предизвикват цикъл с оргаметрил, после нещата се нормализират и после пак проблеми. За съжаление, според моята гинеколожка нещата отиват бавно и славно към менопауза  Cry, а още нямам дори 40! Освен това, тя твърди, че нищо не може да се направи, ако естрогенът си е отишъл. Днес ми пуснаха нови хормони и сега си чакам "присъдата". Толкова ми е гадно, че по-гадно не ми е било. Постоянно съм нервна, често ме боли глава, аз самата не мога да се понасям, да не говорим за околните. Имам лоша наследственост по отношение на менопаузата - майка, баба всичките на около 40, максимум 42 в менопаузата. Просто не мога да повярвам, че нищо не може да се направи. Въпросът ми е има ли сред вас дами с толкова ранна евентуална менопауза? И как се понася?

# 449
  • оттам, откъдето започва България
Моя приятелка е така от 36-годишна. Мъчиха я с лекарства до тази година, когато стана на 40 и вече се отказа да ги пие, защото и напълня драстично. Явно хормоните едно оправят, друго - развалят.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт