Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Как мощно отделяне?
Хем е нисък, хем мощно се отделя?

Аз знам, че прогестерона регулира естрогена дотолкова, че да се намали отделянето му.
Но при нисък естроген не знам какво ще намалява още.

Също знам, че за горещи вълни се изписват естрогени или фитоестрогени.

# 616
  • София
Горещите вълни са точно при недостиг на естроген!

# 617
Ами да де.
А прогестерона балансира високия естроген. Т.е. намалява го.
Това от Пинко го знам, когато четох за прогестогела, там обясняваше действието му.

# 618
  • София
На въпроса с естрогена:с напредване на възрастта намалява синтеза му от яйчниците и не се изпуска регулярно. Яйчниците са лениви, работят когато си поискат. В момента като се освободи естроген, той предизвиква разширяване на кр.съдове и силно топлоотделяне. Представете си маловодна река през лятото, която възпирате с диги за известно време. В момента,който пуснете дигата, водата нахлува мощно докато се оттече. После пак затваряте дигите и няма вода до следващото изпускане.   Нещо такова се случва в организма на жената. Уж няма толкова естроген както преди, но когато се освобождава е мощно на фона на липсата му в останалото време. Това съм запомнила шоуто на д-р Оз за менопаузата.

"Естрогенът се произвежда и складира от мазнините."

"Една от функциите на прогестерона е да е основен прекурсор за естрогените...Също и за подобрява чувствителността на естрогеновите рецептори". 
Цитирам от книгата на д-р Лии. Затова той препоръчва ползването на биоидентичен прогестеронов крем и при менопауза. В България е преведена само книгата му за пременопаузата и затова проблемине на менопаузата са по-в периферията. Надявам се да обяснява връзката на прогестерона с нивата на естрогените.

# 619
Благодаря, neba! bouquet

# 620
  • тук и там
При мен за втори път се случва да имам зацапване по време на овулация.Предполагам-нисък прогестерон newsm78.Случва се през месец,имам и леки болки във левият яйчник през периода на овулация.

# 621
neba  може ли да напишеш как вземаш Прогестеронум 15СН  - кога /сутрин, вечер, пред или след храна/ по колко зрънца ...... знам че хомеопатичните са много капризни, защото 
Скрит текст:
.....приемат се от един час преди хранене до един, два часа след хранене, 15 мин. преди и след приема не се приемат течности, не се пуши и не се стои до пущач

До края на лечението не се приема кафе, кола, шоколад (бял може), чай от мента и черен, тлъсто месо (за препор. - риба и пилешко), пастата за зъби да е без мента, не се работи със силно миришещи препарати - белина, кореселин, нафталин, йод и др.

# 622
  • София
Ами нищо чак толкова сложно няма при хомеопатията. Доста сложна е схемата ти ако трябва да съобразиш всичко това. Достатъчно е да се приемат към 20-40мин след хранене,като вкусът в устата трябва да е неутрален. т.е да няма послевкус от храната или напитката. И после пак 20-30 мин след хомеопатията може да се приема храна,течност.  Аз имам сложна схема на прием на лекарства и добавки,че и хомеопатия. Не пия кафе и не пуша, но приемам какао, пастата ми за зъби е с мента. Хомеопатията я вземам 3 пъти в деня, като прогестеронум ми е  последен. Другите 2 са ми за ставите на пръстите на ръцете. Но когато ме подхванат вълните, почвам с него. Случва се и да пропусна прием, но принципно гледам да съм редовна. По 5 гранулки на прием вземам.

# 623
  • Кьолн
Момичета отново да попитам.Преди месец започнах изведнъж да не мога да преглъщам.Давех се от всяка по-голяма глътка и хапка.Ходих на УНГ,правиха ми ендоскопия и нищо.И след няколко дни ,по-точно седмица този проблем отшумя.И така до преди няколко дни когато се появи отново.И тогава моята дъщеря се сети, че проблема миналия път се появи в първия ден на цикала и премина с края му.И сега пак се появи с цикала ми който подрани с 10 дена.Не знам вече,има ли друг с такъв проблем преди менопауза?Най- после утре съм на гинеколог и ще го попитам,но искам да разбера имали и други с моя проблем.

# 624
Някой пил ли е Хормил на Хил? Някокви отзиви? За предизвикване на цикъл? Благодаря!

# 625
Някой пил ли е Хормил на Хил? Някокви отзиви? За предизвикване на цикъл? Благодаря!

На мен ми го изписаха при удължен цикъл с уклон към пременопауза преди време.  Не мога да кажа, че ми повлия. При теб може по други причини да е забавянето и да има ефект.

# 626
mozila, моля, сподели после какво сте коментирали с гинеколога Simple Smile.
Наблюдателна щерка имаш, браво на детето!

# 627
  • Кьолн
Благодаря ти ЖДК! непременно ще споделя.Малко се притеснявам.въобще не обичам да ходя на Гинеколог

# 628
  • Бургас
Преди време бях забелязала, че преди цикъл ме сърби върха на носа, имам хрема и доста често ми се образува вътрешен струпей  Shocked Напоследък позачезна този симптом.

mozila , проблеми с Щит.жлеза имаш ли?

Аз да питам някой знае ли космите по лицето и по-точно брадичката от кой точно хормон зависят и как може да им се повлияе?

# 629
Тези екстри и аз си ги имам , разболяване преди цикъла,стресници, гъби... 😢 защото имунитета падал

Общи условия

Активация на акаунт