Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 430
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
И аз имам.  Намалява, усилва се. Обаче все още съм с коса.
И при мен е така  Peace

# 646
  • Добрич
А при мен ноктите са уязвими. От години. Сега пробвам една добавка за нокти, коса и кожа, да видим. Възлагам и надежди.

# 647

На мен определено ми расте. Около ушите и на бретона си имам къси косъмчета, които стърчат с пълна сила.  Mr. Green

# 648
Здравейте,
аз съм на 43г. от 1 година забелязвам промени в цикъла. Първоначално започна да ми идва на 25, после на 21 дни... вие ми се свят преди да ми дойде, ПМС много се засили.
На 31 август ми беше последно менструацията, ходих на лекар, оказа се, че имам киста 3см...
предписаха ми Дуфастон за 5 дни по 2. Сега ми е 3 ден след, като го изпих и не ми идва.
Доктора каза, че трбва да ми  дойде до 10 дни, питането ми е, дали има някой да не му е дошло след дуфастон и каква би могла да е причината. Защото той каза, че кистата може да се наложи да я проследяваме няколко цикъла....
Много съм притеснена, дали ще ми дойде, дали няма да е много обилно, дали ще се е махнала кистата, дали ще ме боли.....ужасно много дали...
Ще съм благодарна, ако някой ми отговори!

# 649
Полито, доста пъти са ми "лекували" кисти така, понякога и по-големи.  Ще ти дойде. Следващият ми гинеколог обаче ми каза, че са фоликулярни и по-добре да ги изчаквам. При мен обаче нямаше скъсяване на цикъла.

# 650
  • По света и в нас.
Аз писах и преди.Последно ми идва на 2 август,ходих на лекар изписа оргаметрил,пих го дойде ми на 30 септември и ми тече до 10 октомври.Спря и сега на 17 октомври пак ми дойде и се чудя какво да правя,да ходя ли пак на доктор или да изчакам. newsm78

# 651
Lykke
Полито, доста пъти са ми "лекували" кисти така, понякога и по-големи.  Ще ти дойде. Следващият ми гинеколог обаче ми каза, че са фоликулярни и по-добре да ги изчаквам. При мен обаче нямаше скъсяване на цикъла.
[/quote]

Благодаря за отговора. Твоите кисти боляха ли те, като ти идваше и после изчезваха ли. Защото док. каза, че ако нарастне над 5см трябва операция, защото било опасно, ако се спука...
Аз реално сега, не знам кистата там ли, расте ли...или се очаква да намалее от 5дни дуфастон?

# 652
Lykke

Благодаря за отговора. Твоите кисти боляха ли те, като ти идваше и после изчезваха ли. Защото док. каза, че ако нарастне над 5см трябва операция, защото било опасно, ако се спука...
Аз реално сега, не знам кистата там ли, расте ли...или се очаква да намалее от 5дни дуфастон?
[/quote]
Аз ходех за закъснения в цикъла и тогава ми ги откриваха. Размери не зная точно, но последния път изразът беше за големина колкото мандарина. При мен изчезваха с цикъла, това са фоликулярните. Разпитай доктора какъв тип е при теб и за всичко, което те притеснява.  Peace

# 653
Да попитам аз. Как се борите с килограмите?
Има ли някакви добавки, които намаляват качването им?
Внимавам какво ям. И пълнея от дишането Sad
Ужас!!!

# 654
  • В полите на Пирин планина
Ужас!!!

Намалила съм въглехидратите, които ям до минимум: не ям хляб и тесто в какъвто и да е вид, освен в редки случай, захар също, картофи, ориз рядко, никакви джънкове от рода на пасти, вафли, солети, крекери и чипсове ...

# 655
Ужас!!!

Намалила съм въглехидратите, които ям до минимум: не ям хляб и тесто в какъвто и да е вид, освен в редки случай, захар също, картофи, ориз рядко, никакви джънкове от рода на пасти, вафли, солети, крекери и чипсове ...

И аз така. Peace
Хляб не ям вече седем години. Тесто също, но аз просто не обичам. Пия кафе и чай без захар. Никакви безалкохолни и сокове. Почти не ям плодове, в тях също има много захари, макар и плодови. Млечни също не консумирам от почти 2 години. Ориз и картофи ям 2 пъти годишно. Джънк изобщо.
Менюто ми е съставено от зеленчуци - пресни, месо, риба, но рядко, не ми е любима Wink и масло.
47 кг съм.

# 656
  • ...на безопасно
И аз-безвъглехидратно.
Ям много риба, мляко, месо, извара, яйца, зеленчук на корем.
Плодове-лятото му изтървам края и веднагически съм се обзавела с едни 5 кг отгоре. Че тази година са 7, че прибавих и бяло винце  Embarassed...всяка вечер....
Тесто, хляб, картоф, ориз, боклучки, сладости разни - табу....Не ме и изкушават.

И аз от 7 години съм така.

# 657
След поредния профилактичен преглед АГ ми изписа за вълни и нервно напрежение Femarelle или  Remifemin - споделете мнение. Все ми се иска нищо да не пия, но и да съм непоносима не е работа.

# 658
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви питам, сега през есента, имате ли някакви проблеми с цикъла. При мен вече 49 ти ден, до сега закъснявате до 2_3 дни максимум. Гърдите ми са меки,  значи ановулаторен, ама пък така от веднъж да спре, не бях чувала... Правих тест, така че и това отпада. Чудя се да чакам ли да направи ли датата за следващия цикъл, да не би пък да ми прескочи месец? newsm78

# 659
  • оттам, откъдето започва България
Вече спрях да го мисля. Март не дойде, после дойде, после пак не дойде, лятото дойде, сега пак го няма. Ами, както си реши. А вълните, те са преодолими.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт