Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 095
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Само с един ред листа беше и много мъхесто, та се изплаших, дали няма да е много капризно.

# 76
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Само с един ред листа беше и много мъхесто, та се изплаших, дали няма да е много капризно.

допълних си поста, но той остана на предната страница  Blush

информация  Peace

взимай го и пробвай Simple Smile

# 77
Следващият път, ако все още има, когато отидем.
Такъв магазин в нашия град няма "Практикер".

# 78
Благодаря , rain_bs . Доста са, ще трябва да ги изчета подробно за кое би било приложимо за домашни условия. Това с чесъна, предполагам би изгонило не само вредителите, но и половината етаж Simple Smile)) .

# 79
  • SHOOT ME 10 $
Къде зачезнахте бе дами?
Имам нови цветчета.

# 80
Мидко, калата и хибискуса са ти много красиви!

# 81
Здравейте, момичета, и аз имам нужда от помощ. Имам един Спатифилум. Добре си живееше цветенцето, обаче от около месец започнаха да му пожълтяват листата а връхчетата покафеняха.  Cry Какво да го правя? Моля за помощ. Tired  По лошото е че имам и една малка Драценка, на която също виждам леко пожълтяване по листата тук-там. Значи нещо не е наред. Прикачам снимки на Спатифилума.

# 82
  • Варна
Твоят изглежда направо добре в сравнение с моя Embarassed И на моя му изсъхват връхчетата. Бях чела, че така се получава, ако въздухът е сух, но във Варна проблемът ни е по-скоро обратният, така че... Не знам и аз какво да го правя.

# 83
Здравейте, момичета, и аз имам нужда от помощ. Имам един Спатифилум. Добре си живееше цветенцето, обаче от около месец започнаха да му пожълтяват листата а връхчетата покафеняха.  Cry Какво да го правя? Моля за помощ. Tired  По лошото е че имам и една малка Драценка, на която също виждам леко пожълтяване по листата тук-там. Значи нещо не е наред. Прикачам снимки на Спатифилума.

много са му жълтеникави листата  Blush подхранваш ли с нещо?
за жълтите краища и аз така съм чувала. лекувало се с пулверизиране  Peace

# 84
Твоят изглежда направо добре в сравнение с моя Embarassed И на моя му изсъхват връхчетата. Бях чела, че така се получава, ако въздухът е сух, но във Варна проблемът ни е по-скоро обратният, така че... Не знам и аз какво да го правя.

Ама той си беше добре до преди месец, и все във Варна е бил. От май 2015та го имам, сега почнаха тези номера  Shocked

много са му жълтеникави листата  Blush подхранваш ли с нещо?
за жълтите краища и аз така съм чувала. лекувало се с пулверизиране  Peace

Именно, заради жълтите листа питам  Flutter добре, по често ще го пръскам. Подхранвам с една течна тор за цъфтящи, не знам точно каква  Blush

# 85
не съм специалист по торовете  Blush

знам, че има различни съставки в торовете за листна маса и за цвят. може би е добре да се смени.
другото, което се сещам, недостиг на желязо. в една статия пишеше, че се случвало по-често на места, където водата е мека  Blush
добавя се зелен камък.
при вас е една саксия, няма да е на сметка да се купува кг само заради нея.  Blush

# 86
  • Варна
Аз имам едно мушкато, което жълтее. Каквото и да правя жълтее си и толкова. Пръст сменях, торих за листа, водата във Варна е доста варовита, не знам желязо има ли или не, но вече ми писна да се мъча да му угаждам. Иначе расте, цъфти, но особено през зимата листата, които пуска са направо жълти.

# 87
  • Русе
Не мога да преценя размера на саксията, но като гледам втората снимка изглежда изключително малка.
Вижда се, че нещо не му е добре на растението, а по принцип не е капризно. Да не би да му е прекалено светло?

# 88
не съм специалист по торовете  Blush

знам, че има различни съставки в торовете за листна маса и за цвят. може би е добре да се смени.
другото, което се сещам, недостиг на желязо. в една статия пишеше, че се случвало по-често на места, където водата е мека  Blush
добавя се зелен камък.
при вас е една саксия, няма да е на сметка да се купува кг само заради нея.  Blush
И аз не съм специалист, не съм сигурна изобщо какъв е тора. Ще разпитам за зелен камък, иначе наистина няма смисъл. Благодаря  bouquet

Не мога да преценя размера на саксията, но като гледам втората снимка изглежда изключително малка.
Вижда се, че нещо не му е добре на растението, а по принцип не е капризно. Да не би да му е прекалено светло?

Саксийката е средна като големина. Определено не му е добре и за това събирам идеи какви действия да предприема че си го обичам много и страдам с него.  Cry Нищо в положението му или в средата не се е променило. Ще пробвам да го преместя на по тъмно. Благодаря  bouquet

# 89
Аз имам едно мушкато, което жълтее. Каквото и да правя жълтее си и толкова. Пръст сменях, торих за листа, водата във Варна е доста варовита, не знам желязо има ли или не, но вече ми писна да се мъча да му угаждам. Иначе расте, цъфти, но особено през зимата листата, които пуска са направо жълти.
Моите са почти бели? От що ли?

Общи условия

Активация на акаунт