Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 248
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет.Влизам за съвет. Преди седмица си купих коледен кактус.  Heart Eyes Преди години имах,но беше голям и нямах ядове с него. Този обаче май не е добре.  Rolling Eyes Сложих го на прозорец,но слънце не го пече,не е и много топло в помещението. Поливам умерено,така четох,но вместо да му цъфтят тези пъпки,те взеха да падат преди да са се развили. Confused Уж се гледа лесно този кактус,а аз май ще го уморя.  Embarassed Дайте съвет какво да го правя. Слагам го в скрит текст ,че през таблета се измъчих с тази снимка.  Blush
Скрит текст:

те не са трудни за гледане, но има една особеност - когато направят пъпките, даже само да завъртиш саксията е достатъчно за да изхвърли цветовете  Blush
гледай си го, а когато направи цветове на новото място (у вас) ще им се радваш  Hug

мама тини, не досаждаш  Blush не съм видяла питането ти.
имаш две възможности:
да ги оставиш така - обещават циганско лято целия ноември, и да ги извадиш след това, когато захлади;
или да ги отрежеш на трийсетина сантимента над земята и да ги извадиш сега;

и в двата случая след като ги извадиш е добре да ги наредиш в кашон или щайга (не в найлони за да не загният и да ги оставиш да зимуват на тъмно и сухо.
една съседка ги прибираше с калта  Blush казваше, че така по-добре изкарват зимата.

аз съм мързелива и не ми се играеше много на примък-отмък и всякакви такива китки съм ги отказала  Blush

# 571
Купих аяния/Ajania и набързо в магазина прочетох, че издържа на студове, даже и на "руската зима" /цитирам/ ще издържи без проблем. Имате ли опит с това цвете дали наистина е толкова студоустойчиво, защото искам да го засадя навън и да си бъде целогодишно на открито.

Снимката е от нета, моята е прецъфтяла.

# 572
st. Dobri ,мерси. Значи го чакам да се адаптира.  Hug

# 573
Купих аяния/Ajania и набързо в магазина прочетох, че издържа на студове, даже и на "руската зима" /цитирам/ ще издържи без проблем. Имате ли опит с това цвете дали наистина е толкова студоустойчиво, защото искам да го засадя навън и да си бъде целогодишно на открито.

Thinking не съм гледала такава. не знам за кой район я дават студоустойчива  ooooh!

тук друго пише http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=1092

# 574
Скрит текст:

Thinking не съм гледала такава. не знам за кой район я дават студоустойчива  ooooh!

тук друго пише http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=1092

Да, съвсем друго като грижи. Хубава работа, ами сега? Ще експериментирам с милото цвете, може и да се климатизира  Praynig Благодаря ти  bouquet

# 575
 Hug с нищо не помогнах  Confused

# 576

Напротив - обърна внимание на чуденката ми и ме насочи към правилните грижи  bouquet

# 577
  • плевен
st. Dobri  ,благодаря за съветите.Аз следя температурите и ще изчакам.То и мушкатата и сакъзчетата не съм прибрала още,но ми се струва,че може да подишат още свежест навън.

# 578
  • оттам, откъдето започва България
Привет.Влизам за съвет. Преди седмица си купих коледен кактус.  Heart Eyes Преди години имах,но беше голям и нямах ядове с него. Този обаче май не е добре.  Rolling Eyes Сложих го на прозорец,но слънце не го пече,не е и много топло в помещението. Поливам умерено,така четох,но вместо да му цъфтят тези пъпки,те взеха да падат преди да са се развили. Confused Уж се гледа лесно този кактус,а аз май ще го уморя.  Embarassed Дайте съвет какво да го правя. Слагам го в скрит текст ,че през таблета се измъчих с тази снимка.  Blush
Скрит текст:
Бъди търпелива, няма да го умориш. Аз обожавам тези растения и не знам дали са коледни кактуси или великденчета. Имам повече от 5 у дома и на работа 1. Понякога цъфтят много и износват цветовете, а понякога точно като при теб падат, преди да са се разцъфнали. Гледам да не ги поливам много, че някъде четох, че след октомври месец, за да имат цветове, трябва да се позасушат и да не се поливат много.

# 579
Ето инфо за Аянията

http://zelena-prolet.com/Ajania_pacifica_Chrysanthemum_pacificum … anthema_pacificum

Дават я зона 5, което значи презимуване без проблем в Северна България, където е зона 6.
Много да те радва, красиво цвете е!
В друг сайт пише, че може да цъфти чак до Коледа, ама може би ако няма слана.

# 580
didka pitka,благодаря ти,ще понамаля поливането тогава. Аз четох,че като цъфти иска вода,за това поливах.  Blush

# 581
Ето инфо за Аянията

http://zelena-prolet.com/Ajania_pacifica_Chrysanthemum_pacificum … anthema_pacificum

Дават я зона 5, което значи презимуване без проблем в Северна България, където е зона 6.
Много да те радва, красиво цвете е!
В друг сайт пише, че може да цъфти чак до Коледа, ама може би ако няма слана.

Благодаря  bouquet
Красивичка е и без цветовете. Тях на живо не съм ги виждала, ще се постарая да я обгрижа правилно и с определена доза риск. Листата й миришат на хризантема.  Heart Eyes

# 582
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте  мили дами! bouquet
Вижте какво остана от градинката ми само

И днешния букет за "Любимия образ"

# 583
  • оттам, откъдето започва България
Чудесна ти е градинката. При нас тази сутрин осъмнахме със слана.  newsm78

# 584
миДко, на образа рогца ли са му поникнали? Mr. Green

и тук падна слана. а уж целия ноември щял да е циганско лято  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт